Как и какво да режем гипсокартон?

Имате обновяване в кухнята и сте решили да използвате гипсокартон. Е, правилното решение. Но възниква веднага въпросът: "Как да режем гипсокартон?". Много просто. И не само за професионалисти. Всеки начинаещ може лесно да се научи да изрязва различни видове гипсокартон. Но за всичко в ред.

Самата гипскартон е крехък материал и за да се избегне разхищаването на пари за закупуването на нов материал, е необходимо да се справяте внимателно.

Как да режем гипсокартон

За рязане на гипсокартон първо трябва да имате плоска повърхност, в противен случай нищо няма да работи. Можете да поставите гипсокартон на пода, ако имате подова настилка. Или просто сложи лист от гипсокартон, облегнат на стената. Но тази опция е малко по-сложна.

След това да изрежете гипсокартон?

Така е. Мнозина смятат, че гипсокартонът може да бъде изрязан само с помощта на нож за монтаж. Но това не е така. Нарязан гипсокартон и хартия, въпреки че това е по-трудоемка работа, и електрически мозайката. Всеки случай изисква разглеждане, което ще направим.

С помощта на нож за монтаж можете да изрежете гипсокартон почти навсякъде и на всяка линия. Но това е така, когато размерът на работата е малък. И ако трябва да изрежете много листа? Тогава си струва да използвате електрически мозайката.

отколкото да режат гипсокартон

И ако трябва да изрежете шумоизолационната буквата "G", след това използвайте халки, за предпочитане с малки зъби. Необходимо е да изрежете късата част на желаната фигура, а останалата част от работата да се извършва с нож или електрически мозайката.

При необходимост от изрязване под формата на кръг, овал или крива, тя се реже с помощта на електрически мозайката. Дюзата трябва да бъде заменена с малки зъби. Можете да изрежете такива фигури с монтажен нож, но те няма да се окажат перфектни и освен това ще трябва да преработвате ръбовете с шкурка, което ще отнеме повече време.

И ако има нужда да винт сухото строителство на всички видове склонове или кутии на вратата? Изглежда, че можете лесно да изрежете необходимите детайли с помощта на точно измерване, но практиката показва, че желаната част ще бъде малко по-голяма или по-малка от желаната. Така че, за да започнете просто винт цялата страница, или, ако това не е възможно, да добавяте към вашите измервания допълнителни 5-10 см, определи гипсокартон на вратата и тичам с нож по всички профили, след ъгъла на линията. Направете го отвътре. Ненужните ръбове трябва да бъдат счупени и шлифовани за перфектна гладкост.

Но има универсален инструмент за всякакъв вид рязане - равнина за гипсокартон. С използването му, режещите ръбове ще бъдат гладки и гладки без допълнителни усилия.

Е, може би, това е всичко. Това заключава теорията за развитието на рязане на гипсокартон. Започваме практическата част, в която предлагам да се запознаете с процеса на рязане, а именно как да изрежете гипсокартон.

Как да изрежете гипсокартон: процесът на рязане

Изрязваме гипсокартон с нож

Първо, разбира се, трябва да знаете размерите на частта, която ще намалите. Можете да премахнете необходимите размери с владетел или рулетка. Нанасяне на метални влакна върху листа от гипсокартон, изчертайте линия с молив, като маркирате ръбовете на необходимата част. В бъдеще, придобивайки опит, можете да пропуснете тази стъпка, незабавно да се скъсате. След това поставете лоста на линията и прекарайте няколко пъти с нож за монтаж, като изрежете слой от картон и вземете около един милиметър от самия гипс. Ако отрежете гипсокартона върху масата, след това плъзнете слота в гипсокартона до ръба на масата и леко почукайте. И можете просто да го прекъснете. В този случай обратната страна на картона трябва да държи и двете части. Този картон също трябва да бъде нарязан с нож - а частта е готова. Неравните ръбове се обработват с равнина.



Как да режем гипсокартон

отколкото да режат гипсокартон

Как да режем гипсокартон

Ако сте наклони гипсофактора към стената, след като режете едната страна на картона, отидете в листа от другата страна и докоснете в мястото на среза. Това е удобно да направите това с коляното си, ако изрежете цялото листо.

Как да намалим гипсовата плоскост с хартия

Ръкавицата се използва за нарязване на правоъгълни или квадратни разфасовки. По-добре е да вземете инструмент с тънък нож. Нарежете детайлите на машината за хартия е малко по-лесно, в смисъл, че изрязвате подплатената линия веднага и на двете страни на картона. И в този случай на отрязания край ще бъде по-точна, отколкото в случая с нож, като сухото строителство обикновено се скъсал с малки неравности по ръбовете.

Как да намалим гипсовата плоскост с хартия

Изчертайте линиите от задната страна на листа за сухото строителство. След това в някой от ъглите (или по-добре за удобство и в четирите) пробийте дупка в свредлото, което ще позволи на режещия диск да премине свободно. След това започнете да рязате частта, като държите ножа на рамото на машината стриктно перпендикулярно на равнината на листа от гипсокартон. Неравномерни ръбове могат да се направят дори с ренде или файл.

Как да изрежете гипсокартон с електрически мозайката

Електрически мозайката може да изреже не само прави, но и извити линии. След като се определи желаната форма, като подходящи измервания и raschertiv линия на лист гипсокартон, позиция на плочата на две столове, така че линията за намаляване простира в пространството между две изпражнения (така изпражнения са разположени на разстояние един от друг). След това вземете електрически моторен трион, поставете го в началото на линията и започнете да рязате.

Как да изрежете гипсокартон с електрически мозайката

Ако трябва да изрежете кръг, след това го изтеглете с компас и пробийте дупка, спуснете мозайката там. След това изрежете по периферията.

Най-идеалните краища на изрязаните детайли ще бъдат получени при използване на електрически моторен трион. Единственият недостатък на тази опция е, че гипсният прах се разпръсва в стаята, ако влезете в стаята. Ето защо е за предпочитане този метод да се използва на улицата по този начин. Или да носите респиратор, ако количеството работа е твърде голямо и крайните срокове са стегнати.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
Залепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюансиЗалепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюанси
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
Монтаж на окачен таванМонтаж на окачен таван
» » Как и какво да режем гипсокартон?
© 2021 BggeHat.com