Залепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюанси

Лепени тапети гипскартон: етапи и нюанси

Днес гипсокартонът се използва активно в строителството и ремонтните работи. Качеството му е повлияно от него: екологична чистота, гъвкавост, умерено тегло и бързина на работа. Използването на гипсокартон спестява време, тъй като е сух строителен материал, а стените от него веднага след монтажа са готови за по-нататъшно довършване. Благодарение на гипсовия картон е възможно да се проектира такава плоска повърхност, сякаш е създадена за тапетиране. На практика не е нужно да правите никакви усилия да го инсталирате, защото стени от всякакъв вид лежат върху гипсокартона перфектно. Всеки дизайнерски полет на фантазия се превръща в реалност - колони, ниши, арки и много други.

Етап на предварителна подготовка.

Ако стената, подготвена за по-нататъшно завършване, не е достатъчно плоска - това означава, че тапетът ще падне върху нея лошо, бръчките и мехурите се образуват по цялата повърхност. За да се избегне това и да се постигне желаният резултат, първото нещо, което трябва да направите, е да замажете повърхността. Предимно гипсокартон се фиксира с винтове, без да се използва лепило, но в този случай те трябва да бъдат скрити. Но е много по-важно да запечатаме шевовете, които са на кръстопътя на листовете, защото след небрежен подход към този въпрос по-късно шевовете могат да паднат в интериора. Необходимо е добре да се zashpatlevat стена, pre-pasting цялата повърхност на лепилото строителна лента - змия. Съвет - подгответе предварително повърхността, без да обръщате внимание на факта, че едната страна на сърп има лепилна основа. В този случай лентата ще остане по-силна и ще продължи по-дълго.

Можете да използвате армирана мрежа, съставена и използвайки принципа, подобен на серпен, с по-плътна структура. Той е насложен само върху ставите на листовете, преди това zashpatlevannye. За гипсовия картон подсилената мрежа се притиска здраво и надеждно, за разлика от ставите, където се намира свободно. Когато замазката напълно изсъхне, се налага да се нанесе още един слой и да се изгладят ставите. Връзките с листовете и стената трябва да бъдат еднакви. След това можете да пристъпите към грунд, който се прави два пъти. Този етап е необходим, за да се гарантира, че лепилото впоследствие не проникне в гипсовата плоскост и не допринася за обелването на панелите заедно със самия материал.



Първи стъпки

Най-накрая стената ви е идеално плоска и грундирана - сега можете да продължите директно към поставянето й и за това можете да използвате хартия за стена хартия. Стенните облицовки могат да бъдат всякакви, но тук лепилото трябва да бъде избрано или на базата на техния вид, или предназначено специално за гипсокартон.

След това стандартната процедура е да изрежете листовете и да ги настроите според чертежа. Глината се отглежда според инструкциите, приложени към продажбата. В зависимост от типа тапет, изберете повърхността, върху която ще полагаме лепило. Ако тапетът е хартия - нанесете върху тях лепило и след това нанесете платното върху сухата стена. Ако нетъкани - тъканите остават сухи и лепилото се нанася върху стената.

Да не забравяме и за изглаждане на тапета, когато поставите да не се образуват мехурчета и бръчки - въпреки че веднага ще се разбере, че с помощта на гипс картон, то е много по-приятно процес, отколкото ако бяхте поставили на всяка друга повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Какво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепванеКакво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепване
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
Вътрешни арки със собствени ръце от гипсокартонВътрешни арки със собствени ръце от гипсокартон
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
Предимства на гипсокартонаПредимства на гипсокартона
Как да започнете ремонт на апартаментКак да започнете ремонт на апартамент
Приложение на гипсокартон в частно строителствоПриложение на гипсокартон в частно строителство
» » Залепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюанси
© 2021 BggeHat.com