Арка на гипсокартон

Един от строителните материали, използвани в ремонтните работи, е гипскартонът, за кратко време превръща мечтата в реалност. Арка на всеки дизайн може да бъде направена от този материал, той ще се превърне в орнамент на вратата или прозореца отваряне. Арките са класически, асиметрични или трапецовидни, понякога самото въображение може да привлича всякакъв дизайн на арки, фантазията на човека е непредсказуема.

Във всеки избран стил за изграждане на арката ще ви е необходим проект с внимателно изчислен диаметър на дъгообразната дъга и височината на нейната инсталация. Уверете се, че арката изглежда красива, ако височината й е не по-малка от 2,5 м, а размерите на отвора са по-малки от 2 м, арката непременно ще разваля външния вид на стаята.

Първоначално образецът на дъгата се изрязва в пълен мащаб от твърд картон. На нея те правят метална рамка, по-късно, към която ще бъде прикрепена гипскартон.

За да направите рамката, ви е необходим направляващ профил, изработен от метал, перфоратор за дупки и ножици за метал. Метални винтове не се препоръчват за употреба, сухото строителство не може да се побере плътно към рамката поради шапки,



На шаблона от картон се правят водачи от профила - основата за проектирания арх.

Изпъкналата част на арката се осъществява в следния ред: измерване на дължината на крайния модел, се прехвърля в профила, в която двете страни правят съкращения в същото разстояние 1 см Така профилът се огъва лесно и отнема желаната форма .. Извитният профил се закрепва от двете страни последователно чрез удар и нивели, така че формата, необходима за арката, е фиксирана.

Освен това указание е прикрепен към отвори използват дюбели, и с двете страни на задния ръб на стената 2,5 см. За придаване на коравина структура е свързан между профила на профила дъги сегменти. На завършената метална рамка фиксирайте страните на гипсокартона с помощта на винтове за самонавиване.

Гипсокартон за подаване на долната част на арката се таван, тъй като е тънък, е по-лесно да се огъне. Една лента от гипсокартон vymeryat размер арка, нарязани, и след това се направи една от неговите страни по цялата пункция ивици с помощта на валяк с метални шипове и изобилно се овлажнява с вода. Напоени мазилка ивица е заложено на пробиви готов шаблон, след като се формира арката, ивицата е фиксирана на шаблона с тиксо, оставете да изсъхне напълно. Завършената арка е поставена на правилното място.

Е, ако се интересувате от пластмасови прозорци на Москва - посетете сайта okcent.ru. Само там ще намерите качествени и евтини прозорци на отлични цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Коя врата арка да избере и как да се направи подробно ръководствоКоя врата арка да избере и как да се направи подробно ръководство
Замяна на арки от гипскартон на стандартни правоъгълни врати със собствен дизайнЗамяна на арки от гипскартон на стандартни правоъгълни врати със собствен дизайн
Изграждане на гипсокартонИзграждане на гипсокартон
Плазмено заваряванеПлазмено заваряване
Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!
Монтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкцииМонтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкции
3D окачени тавани - изключително3D окачени тавани - изключително
Заваряване с аргонова дъгаЗаваряване с аргонова дъга
Поставяне на тапета с тапетПоставяне на тапета с тапет
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
» » Арка на гипсокартон
© 2021 BggeHat.com