3D окачени тавани - изключително



Простиращите се тавани с 3d ефект започнаха да се използват в интериора на жилищните помещения съвсем наскоро, но през това време те вече успяха да спечелят любовта на потребителите. Изглежда, че натискат пространството, правят стаята жива и изглеждат невероятно. Има не само опънати тавани 3d, но също и стенни панели и самонивелиращи се подове с този ефект. Как изглеждат тези тавани в интериора, можете да видите на снимката.

Около три тавани

3D опънати тавани се създават, използвайки триизмерни изображения или сложни многостепенни структури (арки, арки, вълни, сфери и т.н.). Понякога и изображенията и дизайните се използват едновременно.
За да се създаде модел на проекта, бяха разработени компютърни програми - това е необходимо за извършване на точно математически изчисления на тавана, избор на цветови решения, създаване на модели на отделните раздели на платното. След това, със специален принтер с висока разделителна способност, изображението се прилага върху плоски и многостепенни тавани с осветление. За да се възпроизведе точно картината, тя трябва да се извърши в електронен формат и да се обработва с помощта на компютърна технология.

Типът изображения зависи от желанията на клиента. Най-популярните опънати тавани са пространството на 3d, както и изображения на небето, пеперуди, цветя, природа. Понякога поръчвайте и прилагайте снимки. Обемна снимка може да заема целия таван или част от него - вторият метод ви позволява да разделите помещението на функционални области.

Проектиране на тавани

Различно съчетаване на елементите на дизайна, монтирането им под различни ъгли и в различни равнини, като гладките или острите преходи между гладките и плоските повърхности, можете да създадете уникални дизайни. Можете да направите 3D опънати тавани под формата на купол, арка, конус или друга криволинейна форма. Чрез комбиниране на такива фигури се създават дизайни с много различни конфигурации. Таванът може да бъде напълно отделен елемент на интериора или алтернативно да повтаря формата и цвета на отделните детайли на дизайнерското решение или да се слее с него.
Има няколко от най-популярните форми, използвани за създаване на 3D опънати тавани.
Арката е плавен преход от стени (един или няколко) към тавана. Радиусът на елемента може да бъде различен. Използването на огледално или лъскаво платно ви позволява визуално да увеличавате височината на стаята. Ако арки са направени около периметъра, таванът ще изглежда като купол.
Гладките извивки под формата на дюни, вълните правят тавана жив и подвижен. Особено красив ефект се получава, ако използвате задно осветяване. Размерът и височината на вълните могат да бъдат: еднакви по целия таван или в различни посоки. Можете да видите как тези опънати тавани изглеждат като три снимки. Те са най-зрелищните, но и много изтънчени в изпълнението.
Също красива е конусът. Повърхностите на тавана с използването на такъв елемент изглеждат така, сякаш от тях излизат големи капки и завършват в осветител. По този начин можете да направите и колоните. Дъното на конуса може да представлява различна съкратена равнина: кръг, овал, правоъгълник, квадрат.
Използват се и други триизмерни триизмерни системи. Специалният дизайн на тавана позволява комбиниране на местоположението, дълбочината и броя на формите на обема. Ясните преходи на различни равнини допринасят за получаването на многостепенен 3D таван, който крие различни изпъкналости и комуникации. Същият резултат се постига при създаване на дизайни, които съчетават извити и плоски повърхности, различни цветове и текстури.
По-проста версия - опънати тавани 3d фото печат. Той не използва сложни форми, а просто прилага триизмерна картина върху платното. Такива тавани могат да бъдат инсталирани в много помещения, докато многоетажните конструкции са с височина (по-подробно:Удължен таван с фотопечат - опции за дизайн").

опънати тавани 3d фото печат
Простиращите се тавани са интересни сами по себе си, но внимателно обмисленото осветление още повече ги украсява. Необичайният дизайн е създаден с помощта на вградени лампи, полилеи и скрито осветление.

Предимства на опънати тавани 3d

3D опънати тавани имат много предимства, сред които:
  • практичност, лекота на поддръжка и работа;
  • висока устойчивост на износване и издръжливост;
  • няма нужда да се подравнява основния таван, тъй като платното идеално прикрива повърхностните дефекти;
  • скорост на монтаж, възможност за допълване на вече завършения интериор - при работа няма много мръсотия и прах;
  • красивата визия продължава дълго;
  • не причинява вреда, ако съседите над наводнени с вода (един квадратен метър от уеб може да издържи до сто литра вода), таван може да бъде отстранен и изцедени, след това върнати структура;
  • практичност - достатъчно е да прекарате веднъж на тавана, за да забравите за боядисване, замазка и други довършителни работи в продължение на поне 10 години;
  • прахът не е привлечен, повърхността е достатъчна, за да избършете със сух парцал няколко пъти в годината;
  • възможността да реализирате някакви идеи за дизайн.

Монтаж на триизмерна структура

Общият принцип на инсталиране на опънати тавани 3d е подобен на този на конвенционалната система за опъване, но за създаване на рамка, в допълнение към стандартния профил, се използват специални делители - триизмерни лица. Също така, към рамката е прикрепена плат, изработена от полиестер или поливинилхлорид, а стените - с фиксиращ шнур и багет.

монтаж на опънати тавани с 3d ефект
Опънати тавани могат да се състоят от безшевни твърди материали или няколко елемента от един и същи или различни цветове. Как да инсталирате такъв дизайн е показан във видеоклипа.

Цена на таваните 3d

На 3-та опънати тавани цените не могат да се нарекат ниски, но предвид факта, че те служат в продължение на много години без да е необходимо възстановяване, парите няма да се губят. В допълнение, на продукта обикновено се дава гаранция за 10-15 години, за самата инсталация - за 2 до 5 години.
Прости тавани 3D позволяват не само да направи интериора луксозен, но и да забрави за проблемите, с които се сблъскват собствениците на други видове покривни тавани. Прочетете също: "3 д окачени тавани: опции за проектиране".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
3 D опции опции за опъване на тавани3 D опции опции за опъване на тавани
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Френските опънати тавани избират качествотоФренските опънати тавани избират качеството
Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
Изкуство отпечатайте върху опънати тавани за какво да обърнете вниманиеИзкуство отпечатайте върху опънати тавани за какво да обърнете внимание
Удължен таван с фотопечат - опции за дизайнУдължен таван с фотопечат - опции за дизайн
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
» » 3D окачени тавани - изключително
© 2021 BggeHat.com