Как да направите арка

арка във врататаВ статията ще научите подробно как да направите арка във вратата, като използвате гипсокартон и крепежни елементи, които използват метална рамка. Може да мислите, че това не е лесно, но всъщност не е, след като прочетете статията, ще бъдете убедени в това.

Арката е инсталирана навсякъде, било то кухня, спалня, всекидневна. Тази форма дава стаи с оригиналност и различие с всички останали апартаменти. Направете арка, може би за кратко време, само за два дни, дори ако вие като начинаещ в този случай нямате опит. Само си представете, два дни и в стаята, където е направена арката, да бъдете трансформирани отвъд разпознаването.

Какво ще отнеме да работи?

Ето някои от необходимите материали и инструменти, за да направите необичайно отваряне:

  • гипсокартон;
  • повече винтове;
  • профилите могат да бъдат както метални, така и дървени;
  • очила за защита на очите;
  • рулетка;
  • маркер;
  • квадрат;
  • нож, по-добър чиновник;
  • видях;
  • ножици за метал.

Първи стъпки

Арч във врататаПреди да започнете работа, трябва да определите мястото, където ще се намира арката. Арката е инсталирана във всяко отваряне. Затова няма да говорим за всички методи за нейното изграждане, но ще разгледаме пример за изграждането на арка във вратата.

Така че, ние сме избрали място, ние го измерваме. След това събираме рамката. Както вече споменахме по-горе, може да бъде метал или дърво. Ако стените на къщата са тухла, по-добра метална рамка, а ако дървени, а след това, съответно, на базата на бара. Монтирайте основата за конструкцията с винтове с помощта на отвертка.

За да изградите метална рамка върху бетонна стена, ви е необходима тренировка. С помощта на сондаж се пробива отвор, в който се вкарва дюбелът. След като рамката се наведе на повърхността, фиксирайте винта.



В случай, че са монтирани дървени профили, се използват специални винтове за дърво. Стъпката за фиксиране е 12 см.

Изграждането на самия продукт започва със скица. Арката трябва да бъде изчертана с молив или маркер върху гипсокартона. След това използвайте мозайка или трион, за да го изрежете. Преди тази операция листът от гипсокартон е здраво фиксиран. В противен случай можете да се нараните или да развалите материала. При изрязване движенията трябва да бъдат гладки и стриктно на изчертания контур, така че арката да излезе красива, а не крива.

Поправихме рамката, изрязахме дъгата, продължихме директно към фиксирането на листа от гипсокартон. Отново имате нужда от отвертка и няколко винта. С тяхна помощ продуктът от гипсокартон е прикрепен към летвата на вратата. Процедурата се извършва от двете страни на отвора.

Всичко е готово! Сега продължете да инсталирате извития профил, който е прикрепен към ръба на гипсокартона, към мястото, което е изрязано във формата на извита форма. Първо, измерваме дължината на гипсовата плоскост, на която ще определим профила. След това вземете ръкавици и ножици за метал, като внимателно отрежете желания размер на профила. Направете рамка извити просто нещо, което трябва да направите, за страничен профил стена нарязани на малки парченца, размерът на 5-10 см. Сега затегнете гипсокартон към профила, така че да лежи срещу него.

Долната част на облицовката на арката

Всички етапи на външната облицовка на дъгата са направени. Преминаваме в долната му част. Първо, измерваме общото разстояние на извитата повърхност. Въз основа на измерването отрязахме желаната права дължина от гипсовия картон. Прерязахме получения продукт с хартия нож на равни части с дължина 10 сантиметра.

След това внимателно поставете нарязания гипсокартон върху формата на дъгата и започнете постепенно да го огъвате. Правим това много внимателно, бавно. Не натискайте материала, тъй като той може да се счупи. След свършената работа, с чиновник трябва да премахнете всички неравности от повърхността.

Това е всичко, което трябва да знаете, за да направите самостоятелно арка във вратата. Ако следвате всички съвети, описани в статията, можете да получите желания резултат, без да поискате помощ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Коя врата арка да избере и как да се направи подробно ръководствоКоя врата арка да избере и как да се направи подробно ръководство
Замяна на арки от гипскартон на стандартни правоъгълни врати със собствен дизайнЗамяна на арки от гипскартон на стандартни правоъгълни врати със собствен дизайн
Какъв профил да използваме за преградни стени от гипсокартон, ние избираме компонентите и ние…Какъв профил да използваме за преградни стени от гипсокартон, ние избираме компонентите и ние…
Оформлението на кухнята и холаОформлението на кухнята и хола
Изграждане на гипсокартонИзграждане на гипсокартон
Монтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкцииМонтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкции
Кухненски бокс с балконКухненски бокс с балкон
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Как и какво да режем гипсокартон?Как и какво да режем гипсокартон?
» » Как да направите арка
© 2021 BggeHat.com