Какъв профил да използваме за преградни стени от гипсокартон, ние избираме компонентите и ние събираме конструкцията от собствените си ръце

Направете от една голяма стая два по-малки размера - един от начините да получите допълнително пространство в едно жилище. Прилагането на такава планираща метаморфоза ще помогне за изграждането на неносеща преграда, състояща се от метална рамка, облицована с листове от гипсокартон. След това нека да поговорим за необходимите подробности за изграждането на преградни стени и някои характеристики на сглобката на кланичния труп за стаята, разделяща стаята.

Какво е необходимо за разделянето на устройството от GCR - от рафтовете на лагерите до винтовете

Събиране на рамки за привеждане в съответствие на стените и тавана Металните различни конфигурации и геометрична сложност, има два вида от най-използваните и разпознаваеми профили - водещия превозвач и определен Латинска съкращение UD и CD съответно. Понякога тези елементи се използват за разделяне, въпреки че това не е напълно вярно - тези профили са предназначени за допълнително закрепване с помощта на прави закачалки, които придават на колците необходимата твърдост. Ако монтирате тип носители профили таван без допълнителна твърда фиксация, както го прави по време на монтажа на рамката на стена, елементи багажник не са в състояние да издържат на хоризонталната механично натоварване, което е изпълнено с тяхната деформация и други деформации.

За прегради от GKL, водещите профили за разделяне и закрепване (UW и CW)

За прегради от GKL, водещите профили за разделяне и закрепване (UW и CW)

За какъв профил се използва монтажни дялове от gipsokartona? За тази цел производителите предлагат два типа метални изделия - водещ дял и профили за монтаж на стелажи, обозначени с латинската азбука съответно UW и CW. Какви са техните характеристики? Първо, те се различават по размер. Водещите части на разделителната релса имат рафтове с размери 40 мм всяка, с ширина на гърба 50, 75 и 100 мм. Шкафовете са направени със същото градиране на ширината на гърба с рафтове с размери 50 мм, като ръбовете на страничните повърхности имат завои в края, което създава допълнителна коравина.

Втората особеност на преградни стени и направляващи елементи е по-дебелата стомана, използвана в производството. Максималната дебелина на метални галванизирани продукти за монтаж на преградни стени - 1.2 мм, което осигурява необходимата здравина на тези части. Понякога профилите CW се издават с фигурални перфорации в задната част на продукта, които са необходими за полагането на комуникации, ако са осигурени вътре в гипсокартонната преграда.

В допълнение към профилите при монтажа на преградната стена се използват специални винтове от малък метал, предназначени за закрепване на металните части заедно. За малки размери (9 мм), строителите наричат ​​тези винтове "бълхи" и това име на жаргон прихванати, така че във всеки специализиран магазин можете безопасно да използвате това име на най-малките винтове.

В допълнение към закупуването на тези материали, трябва незабавно да помислите за закупуване на рамка за врати и спално бельо, ако има входна врата в преградата. Желателно е широчината на вратата да съответства на дебелината на преградата, обвързана с гипсокартон. При ширина на профила, например 75 mm, ширината на преградата с GCR от двете страни ще бъде приблизително 100 mm (със стандартна дебелина на гипсокартона за стени от 12,5 мм). Имате идея за дебелината на рамката на вратата и размера на платното вие също трябва да знаете къде да бъде инсталиран странични плочи, образуващи отвор и на каква височина ще бъде разположена напречна преграда ограничаване оберлихт-горе.

Като се има предвид факта, че сглобяването на преградните стени на рамката стенни облицовки и GCR - урок един ден веднага купуват и болтове сухото строителство, за да го придържат към металните части (фосфатирани с тънък конец дълъг 35 мм). Ако конструкцията е да се монтира във влажна среда, по-добре е да си купите водоустойчив GCR, който лесно се разпознава от зеления цвят на лицето дъската. Обичайната обвивка е сива. Дебелина и конвенционален влагоустойчив материал е различен, но горе водоустойчив силата, която веднага става ясно, дори по време на транспортирането. Друг фактор, целесъобразността потвърждавайки устойчиви придобиване влага гипскартон - неговата устойчивост на гъбични и бактериални щети и няма нужда да се председателят повърхността на работа преди последващо тапицерия или облицовка.

Подготвяме необходимия инструмент - отвертките не завинтват винтовете

За да работите върху сглобяването на скелета на преградата и нейната кожа спореше, имате нужда от набор от необходими инструменти, които винаги ще са на разположение. Списъкът с инструменти, без който инсталационната работа е нереалистична, изглежда така:

  • ножици за рязане на метал;
  • перфоратор или ударна бормашина с набор от бормашини с печеливш накрайник;
  • отвертка;
  • plumb bob;
  • нивото на сградата (балон) е не по-малко от един метър дължина;
  • Конци за боядисване (с боя);
  • измервателна лента.
Понякога профилите са приспособени към размера с помощта на българин, но е по-добре да се използват метални ножици

Понякога профилите са приспособени към размера с помощта на българин, но е по-добре да се използват метални ножици



Профилните стелажи и водачи изискват дълъг фиксатор. Понякога дизайнът се подсилва от напречни решетки, които също са изрязани от профила, с производството на специални закрепващи издатини, оформени от рафтовете и от задната част на детайла. За да направите това, трябва да имате под ръка ножици за качество, рязане на тънки метални валци. Някои майстори използват за рязане на метални елементи от рамката на USM (българска), оборудвана с абразивна дюза (кръг) за метал. Това не е съвсем правилно, тъй като при рязане на профил с българин, площта на рязането се нагрява силно, което води до локално унищожаване на галваничния слой. Дълголетието на такава част може да бъде намалена понякога поради корозия, на която е изложено място, което няма защитно цинково покритие.

При монтажа на водещите профили, които са прикрепени към стените, подовите и таванните плочи (или към готовия таван), ще бъде необходим ударник. Не правете без това електроинструмент, ако има поне една от изброените повърхности от бетон. Свредло, когато се пробиват дупки в бетон, е невъзможно, защото има твърде висока скорост и слаба сила на удара. Можете да използвате бормашина, ако трябва да пробиете тухлена стена или още по-малко издръжлив материал. Ако подовете или подовете са дървени, задачата за инсталиране на направляващ профил на тези повърхности е опростена. Пробиването в този случай няма нищо - просто издърпайте металните части с фосфатирани (черни) винтове с дължина 45-55 мм.

Изграждане на метални части, които не могат да бъдат събрани без отвертката. Отвертка, за да управлява профил винт е много проблематично, и поради факта, че такова действие ще бъде настроен (по един лист от гипсокартон фиксиране отнема средно от около 50 на самонарезни винтове плюс бълха за свързване на отделните части на шасито) не освободи с отвертка. Тя може да бъде заменена с компактна бормашина за малка работа, но само един, в който е функция на гладка патрон ускорение.

Няколко думи за това бита за отвертка. За да въртите бълхите, използваме обикновена продълговата дюза с кръстосано оформен връх. Тя може да се приложи и към гипсовата плоскост, ако има умение. Когато няма такова умение, е по-добре да се използва малко с ограничител, който не позволява на самоочистващия се да се удави по-дълбоко, отколкото би трябвало. Такава дюза значително ускорява работата по фиксирането на GCR към профила, което прави работата без караница.

За да сглобите структурата, се нуждаете от отвертка

За да сглобите структурата, се нуждаете от отвертка

Шапката на винта с правилно проникване на фиксиращата гипсова плоскост на винта трябва да бъде погребана в предния картон 1-2 mm. При по-дълбоко закрепване винтът не изпълнява функцията за закрепване.

Ако имате лазерно ниво и разбирате как да го използвате, можете да използвате този инструмент, за да маркирате периметъра на бъдещия дял. Когато това устройство не е там - няма значение. Обикновената конструктивна линия на зъбците ще ви помогне да оформите вертикална равнина, не по-лоша от нивото - никой не е отменил тежестта. Можете също така да използвате оребрена греда за вертикални рафтове, но обикновено, като се има предвид толерантността към точността на настройката, това се прави, като се използва нивото на балона - толкова по-бързо и по-удобно.

Монтиране на разделителна рамка и нейната мазилка с гипсокартон

Работата по монтажа започва с маркирането на периметъра на бъдещата структура на разделяне. Тази процедура обикновено започва от пода, където водачът за настройка на направляващия профил е пребит. При накланяне на водача на пода е важно да се провери правоъгълността на изтеглената линия с страничните стени. След това, с помощта на оребрена линия, линиите се прехвърлят вертикално към тавана, а точката на тавана се пресича. Той остана по стените, за да отблъсне вертикалите с боядисана нишка, свързваща ръбовете на тавана и подовите линии. След това рамката се сглобява в такава последователност.

  1. 1. Закрепваме UW-профила с помощта на дюбели или винтове върху маркирания периметър. Разстоянието между скрепителните елементи може да варира в рамките на 40-60 см. Ако в преградата се приеме врата или отвор на арката, водещата релса не е монтирана в издатината на пода.
  2. 2. Нарежете в желания размер (около половин сантиметър по-малко от разстоянието от пода до тавана) CW-профил веднага влиза в водачите и се излага според изчислената стъпка. Разстоянието между стълбовете трябва да бъде многократно по-голямо от ширината на GCR (120 cm). Колкото по-близо сме помежду си, толкова по-твърда е рамката, толкова по-силна е структурата.
  3. 3. Ако се приеме, устройството за откриване на ръбовете му създаде допълнителни рафтове (независимо от местонахождението на останалите носещи елементи), секции облегалката се разгръщат вътре (това ще се определя рамката на вратата или вътрешна облицовка арка). определен отвор на върха на напречния мост UW-профил, който се свързва с ръководството за багажник на покрива кратко изхвърлят на мястото на предвидените присъединяват листове на гипсокартон.

Това завършва монтажа на рамката - можете да продължите с обшивката на металната конструкция на GKL. За да направите инсталацията на гипсокартон бързо и правилно, използвайте следните съвети в работата. На височина гипсовите плоскости се изрязват с около сантиметър по-малък от абсолютния размер. Когато инсталираме завършени фрагменти от GCR под тях, поставяме тампони на около половин сантиметър, които се отстраняват след завинтване на листа. Тъй като формиране на горния и долния разстояния деформация, за да се даде възможност на линейно разширение на материала и липсата на директен контакт с други конструктивни елементи.

GCR корекция на постовете и релси, със стъпка винтове към 25 см Ако монтажните профили са изложени от 60 см, за да ги накара да работи винт няма да е. - На сухото строителство винаги е средно маркировка. Ако повишаването на силата на дяла използва по-малка стъпка (може би 40 или дори 30 cm), за предпочитане на тавана и пода, за да се направи маркировка в подреждането на подпори. Така че ще бъде по-лесно да получите самонарезни винтове в междинни профили, а не в "мляко".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разделяне на гипсокартон как да се изгради?Разделяне на гипсокартон как да се изгради?
Как да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчииКак да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчии
Монтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкцииМонтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкции
Гипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуацииГипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуации
Преградни стени в къщатаПреградни стени в къщата
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Как да направите аркаКак да направите арка
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
» » Какъв профил да използваме за преградни стени от гипсокартон, ние избираме компонентите и ние събираме конструкцията от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com