Как да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчии

Трудно е да си представим създаването на модерен интериор без гипсокартон, от който се изработват тавани, арки, интериорни и декоративни преградни стени. Гипсокартонен лист (GKL) е облицовка, формата на различни конструкции е прикрепена към рамката от метални профили. След това ще ви разкажем как се оформя металната конструкция и с помощта на която устройствата профилите са свързани една с друга и с опорната основа.

Какво се формира gipsokartonnye структури - набор от необходими компоненти

Основният елемент на всяка рамка от гипсокартонени конструкции са галваничните профили. Най-популярни от тях са таванът водач (UD) и таван превозвач (CD). Името "таван" не ограничава използването на тези елементи само на тавана. С тяхна помощ се създават повечето крепежни елементи за гипсокартон: стени, арки, ниши, декоративни кутии и др. за монтаж на вътрешни преградни стени Използват се и други профили - водачи (UW) и шкаф (CW). Тези профили са изработени от различни ширини (50, 75, 100 mm), за да променят дебелината на преградите.

Основният елемент на рамката за гипсокартон - галванизирани профили

Основният елемент на рамката за гипсокартон - галванизирани профили

В допълнение към профилите за монтаж на носещи конструкции, такива подробности ще са необходими:

  • директни суспендирания;
  • съединители с едно ниво;
  • Самонарезни винтове за съединяване на елементи от метална рамка;
  • дюбели или винтове за прикрепване на конструктивни части към подове или стени.

Правите закачалки са перфорирани метални пластини, които в работно положение имат U-образна форма, така че специалистите често ги наричат ​​"peshkami". Целта на закачалките е да фиксират профила към тавана и стената (към основните конструкции). Окачването е налично в различни дължини, което позволява да се регулира разстоянието между труповете от таванните плочи или стените.

Максималната дължина на носещите елементи на таванното табло е 4 м. Ако се изискват по-дълги дължини, трябва да се извършат надлъжни фуги. За да станат ставите твърди и чисти, специални надлъжни свързващи елементи се използват под формата на метални поцинковани каси. Когато е необходимо да се свържат профилите перпендикулярно един на друг, се използват други подробности - "раци", които правят възможно създаването на кръстосана структура в една хоризонтална равнина.

За закрепване на профили под гипсокартон един към друг или за свързване с други метални елементи на конструкцията се използват специални метални винтове - "бълхи", получили името си за малки размери. Тяхната дължина е 10 мм. В края на винтовете на конци са оборудвани с sverlyshkami от които по време на въртене и лек натиск те сами се завинтва в член на метална рамка.

Необходимо е директно окачване за фиксиране на профилите към тавана или стените

Необходимо е директно окачване за фиксиране на профилите към тавана или стените

Ако основната повърхност, към която е фиксирана рамката под кожата на GKL, е направена от тухли или бетон, за захващане се използват дюбели. Когато е необходимо да се фиксират порестия строителен материал (стена от блок от пяна, скална маса, газобетон) или дърво, се използват фосфатирани (черни) самонарязващи се винтове.

Бързите монтажни дюбели в насипни материали и дърво не са надеждно фиксирани, но тяхната функция се изпълнява перфектно от конвенционалните дървени винтове.

Също така имате нужда от скрепителни елементи за самата гипскартон. Гипсокартонните плочи се привличат към металната основа с помощта на специални винтове. Те са сходни по вид с черен хардуер върху дърво, но имат плитка стъпка на дърворезба. Винтовете за гипсокартон се произвеждат на дължина от 25,35 и 45 мм. Самонарезни винтове 25 мм са предназначени за тънък таван GKL, закрепващи елементи за гипсов гипс с дължина 35 мм. Използват се винтове с дължина 45 мм панелни стени скелети втори слой от гипсокартон.

Окачен таван от GKL - как е направена рамката?

Нека да анализираме как да се фиксира профил за гипсокартон на примера на монтажа на скелета на едно ниво окачен таван. Работата започва с повторение на хоризонтални ориентири, за които се използва нивото на водата или лазерното ниво. Съгласно изтеглените линии, по целия периметър е монтиран направляващ профил, който е фиксиран към стената на стъпки от около 50 см. След това процесът на сглобяване на тавана е както следва.

След маркирането, към стената е прикрепен направляващ профил по периметъра на помещението

След маркирането, към стената е прикрепен направляващ профил по периметъра на помещението



Според избрания шаблон рамка в направляващата част се вкарва в носещи профили, ги рязане на необходимата дължина. Ако те не са достатъчно дълги, че е необходимо да се удължи носещите ленти, свързващ надлъжно. Как може да се свърже с профил за гипсокартон, за да се получи дълго парче? Използва се за този случай съединителната споменато по-горе, в която една страна се вмъква в профил, а от друга - до желаната дължина липсва фрагмент. Но това не е всичко - от страна на рафтовете (странични повърхности) се завинтва върху всяка страна на "Бълхата" две.

Разпределяйки носещите елементи според предложената схема на тяхното подреждане, те започват да се прикрепват с директни окачвания. "Пешки" са прикрепени към тавана чрез специални дупки в централната част на тях с терена от 50-60 см пред всеки профил. Прикрепяйки към тавана всички закачалки, огънете "ушите" и с помощта им издигнете профила над инсталационната равнина.

На нивото на долните рафтове на водещите профили, перпендикулярни на поддържащите части на рамката, струните се изтеглят. Сега всеки профил трябва да бъде настроен така, че гръбът му едва докосва ориентираните нишки, които означават хоризонталната равнина. Изложеният носител е фиксиран към окачванията чрез "бълхи", след което стърчащите пластини на "купчините" са извити нагоре.

На местата, където листовете от гипсокартон са свързани, е необходимо да се монтират релси, перпендикулярни на носещите части, като се използват "раците". Първи начин на свързване се поставят по надлъжния профил набор, след което перпендикулярно разположени съединители "рак" добавя траверса и фиксирани с винтове.

Монтирайте гипсовата плоскост към профила, така че страничните фуги да не съвпадат, което се взема предвид при монтажа на напречните елементи. Листът се повдига и притиска към носещата конструкция от задната страна, като същевременно регулира позицията си спрямо елементите на рамката. GCR се изтегля всички таван член метал окачвачи скоби носители за гипсокартон (винтове 25 mm), фиксирани в позиция със стъпка от около 20-25 см.

Стенно покритие с гипсокартон - за какво е специално?

Ако за инсталирането на окачени тавани се използва тънък гипсокартон с дебелина 9,5 мм, стената е покрита с по-дебел GCR. Дебелината на стенния лист е по-често 12,5 мм, по-рядко - 15 мм. Понякога, за да се създаде структура с повишена якост, се прилага технологията на двуслойно покриване на каркаса, когато вторият слой е пришит над първия слой на GCR. В този случай крепежните елементи се използват за двуслойна гипсовастица с дължина 45 мм.

По стените касата е монтирана почти толкова добре, колкото и на тавана

По стените касата е монтирана почти толкова добре, колкото и на тавана

Технологията на облицовката на стените е малко по-различна от работата на тавана, въпреки че принципът за създаване на структура е подобен като цяло. Първо, монтираните профили са монтирани, но периметърът на вертикалната рамка, образуван минава по пода, срещу стените и тавана (таваните). В горната и долната водещи части на конструкцията се вкарват подпорни колони (CD-профил), които се закрепват към стената чрез окачване. Всичко е почти толкова, колкото е на тавана, но има и характеристики.

  1. 1. Обикновено не е необходимо да се добавят дължини към профилите на CD, като се използват надлъжни свързващи кутии, тъй като помещенията с височина на тавана повече от 4 метра са редки.
  2. 2. Окачването е фиксирано по същия начин срещу стелажите, но тяхното разположение е малко по-различно. Тъй като основната оперативна товарът се приема, че долната част на стената закачалки са фиксирани на такава височина: на първо място - 50-60 см от повърхността на пода следващата - 1-1,2 м, а третият - между втория дъно "peshkoy" и тавана.
  3. 3. Монтирайте профила под гипсокартон когато сглобяването на стенната рамка е направено на стъпки от 60 см и устройството на напречните усилващи елементи - това е стандартното оформление на лагерите. Ако е необходимо да се укрепи конструкцията, стъпката на профила се намалява до 40 см.

Когато инсталирате gipsokartonnyh листове върху създадената стена от метални профили, трябва да вземете предвид и някои от нюансите. Първо, монтирайте GKL, така че панелите да не лежат на повърхността на пода и тавана (припокриване). Необходим е деформационен процеп, който предотвратява натиска на строителните конструкции по време на хода на строителството върху гипсокартона и позволява на материала да се променя по размер при променящите се температурни условия в помещението. Как се прави празнина? Листът се изрязва на около сантиметър от разстоянието от пода до тавана, а преди да се прикрепи към рамката, под него се поставя малка подложка (около 0,5 см). След завинтване на гипсовата плоскост в профила, опорите се отстраняват.

На второ място, при покриване на създадената структура от метални профили с два слоя гипсокартон, вертикалните шевове не трябва да се разполагат върху една стойка. За тази цел листовете на втория слой на GCR се изместват, когато са инсталирани на един профил спрямо първия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Конструкции от гипсокартон ще изградим всяка структура!Конструкции от гипсокартон ще изградим всяка структура!
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
» » Как да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчии
© 2021 BggeHat.com