Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора



За да се инсталира многостенно таван от гипсокартон, е необходимо да има определени умения в строителството и познаването на геометрията. В същото време сложността на дизайна се ограничава само от въображението на онзи, който прави тавана. Самостоятелно сглобяване на тавани на две нива от гипсокартон ви позволява да актуализирате интериора на стаята и да я дадете точно така, както искате.
монтаж на таван на две нива от гипсокартон

Двустепенни тавани от гипсокартон - монтаж

Преди да започнете да работите върху лист хартия, изгответе приблизително оформление на структурата. Желателно е схемата да се изпълни по скала. Ето защо е необходимо да се изчислят всички размери на конструкцията и да се приложат към чертежа. След това една от стените показва нивото на инсталация на тавана и с помощта на нивото на водата тази точка се прехвърля на всички стени.
Използвайки тапицерски кабел, по периметъра на помещението се маркира линия от таван. Поправя UD профили. В такива ръководства се вмъкват CD-профили. Те са фиксирани към тавана и със закачалки. В този случай U-образните окачвания се фиксират предварително към главния таван. След като рамката на първо ниво е готова, се придържайте към монтажа на ламелите за второто ниво (прочетете също: "Как да направите двустепенен гипсокартон таван: описание на инсталацията").
двустепенни тавани от монтаж на гипсокартон
За тази цел чертежа се прехвърля на тавана. И на периметъра на нивото закопчайте джъмперите за крепежни елементи.
Ако нивото има закръглени структури, профилите трябва да бъдат подрязани така, че да могат да бъдат огънати. Направете го с метални ножици. Инцизиите се правят отстрани на профила на всеки 5-10 см. Ако завоят е насочен навътре, профилът е нарязан под формата на триъгълник. При външен радиус е достатъчно лесно да направите прости разрези.
След като фиксирате направляващия профил, е необходимо да изрежете пръта на равни части. В този случай размерите на получените елементи трябва да бъдат равни на височината на кутията. Частите на лентата се завинтват към направляващия профил.
монтаж на тавани на две нива от гипсокартоново устройство
След това изрежете друга UD профил и я свържете към долната рамка. Вторият криволитен направляващ профил е монтиран така, че е удобно да се монтират профилите на тавана. В същото време фиксирайте дюбелите до стената на UD профилите. В получения дизайн вмъкнете CD-профил, който го разрязва.
За да се гарантира, че рамката на второто ниво е твърда и здрава, тя се фиксира с окачвания.

Скелет за таван с правоъгълни кутии

монтиране двустепенни тавани от гипсокартон Правоъгълната форма също започва с чертежа. Нивото за водещия профил първо е отблъснато. След това се монтира рамката за горната част на тавана. Профилите са закрепени към стената с дюбели, строго според нивото. След това профилите на тавана се поставят в направляващите релси, като се фиксират с дистанционни елементи и дюбели.
Трябва да следите внимателно нивото на инсталацията, която инсталирате. За да направите това, една резба се завива по маркираната линия, по която се определят точките на деформация на профила на тавана. Окачването е закрепено към водещите греди, като се използват винтове за самозатягане за метал.
монтаж на таван на две нива от инструкцията за гипсокартон
После, по периметъра на долното ниво, се прикрепват водещите профили. Багажникът е нарязан на български. В резултат на това трябва да получите парчета, които са равни на дължина до височината на долното ниво. Те са закрепени към профила на водача.
В допълнение към секциите на таванните профили е прикрепена водеща релса, а другата е успоредна на стената. В паралелните профили на UD поставете сегментите на рафтовете. Те са фиксирани с винтове. Когато площта на второто ниво е достатъчно голяма, профилът на шкафа е допълнително фиксиран към основния таван. Трябва да се отбележи, че таваните са монтирани на стъпки от 40, 50 или 60 см. В точките на огъване те се поставят малко по-близо.

Монтиране на GKL

Монтирането на таван на две нива от гипсокартон трябва да се започне от най-високия ъгъл на стаята. В този случай, колкото по-директен е ъгълът на стаята, толкова по-плоски са листовете от гипсокартон и ще има по-малко отпадъци. Материалът е фиксиран с промивни винтове. Важно е да не прекалявате и да не изстискате тънък картон.
Материалът е нарязан с нож с подменяеми остриета. Ако листът не може да бъде отрязан точно, той първо се закрепва към рамката и след това се изрязва.
монтаж на таван на две нива от характеристики на гипсокартон
Листовете от гипсокартон се фиксират по стръмен ред, като се избягва образуването на кръстосани стави. Тогава материалът е монтиран на заоблените секции. В случаите, когато радиусът е сравнително голям, нарязаната част от гипсокартон се навлажнява от гърба с вода. Поради това листът може да се огъне. Овлажнената част след това се завинтва върху крайната част на радиуса. В същото време, той е леко натиснат надолу. Работата се извършва изключително точно и без бързане.
Ако дизайнът има малък радиус, тогава краищата се пришиват с малки парчета гипсокартон. След монтажа, таванът трябва да стои няколко дни. Това е необходимо, за да се избегне образуването на пукнатини в ставите.

Инсталиране на листове върху правоъгълна рамка

Монтирането на таван на две нива от гипсокартон с правоъгълна форма се изпълнява по подобен начин на фигурата. Първо, зашийте всички хоризонтални равнини и след това преминете към вертикални секции. Не режете всички листа гипсокартон едновременно. Това се прави по време на инсталацията, като точно се измерват размерите на всеки следващ елемент.
Как да се събере на две нива таван от гипсокартон, подробности за видео:

Таван за замазка

Независимо от начина, по който ще подрежете тавана, той първо трябва да се третира с грунд. Правете това с пръскачка, ролка или четка. Грундът е необходим за добро сцепление. След като се изсуши, ставите са залепени към боята мрежа (сърп), след което те shpaklyuyut.
Перфорираните ъгли са закрепени към всички ъгли на тавана. Те седят директно върху шпагата. За конструкции със закръглена форма могат да се използват специални сводести ъгли, които са закрепени със скоби или самонарезни винтове.
След това всички завинтване на винтове на тавана са shpuklyuyutsya. След изсушаване на сместа се извършва пълно покриване на тавана. Но не е нужно да приготвяте много смес наведнъж, тъй като процесът на прилагане на формулираните форми е много дълъг. През това време приготвената смес може да изсъхне.
монтаж на таван на две нива от характеристики на гипсокартон
Замазката се поставя в два слоя. В този случай, първият трябва да изсъхне. След замазката можете да започнете да лепите багетите. Направете това с гипсов разтвор или с лепило за строителството. След инсталирането на багетите, таванът е залепен. Тази операция, въпреки нейната простота, играе ключова роля, тъй като след нея получавате идеално гладка повърхност.
След като извършите тази операция, можете да започнете довършването на тавана. На този етап можете да покажете цялото си въображение, тъй като има много възможности за декориране на тавани от гипсокартон. И за да видим как подобен дизайн може да изглежда, ви каним в нашия фотоалбум. Повечето от тях можете да правите без наети служители. Основното нещо е да имаш желание и да покажеш малко търпение.
Пожелаваме Ви успех при инсталирането на окачени тавани.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Двустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиранеДвустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиране
Как да направите окачен таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите окачен таван от гипсокартон - инструкция
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Как да се изравни тавана с гипсокартон в къщатаКак да се изравни тавана с гипсокартон в къщата
» » Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
© 2021 BggeHat.com