Двустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиране

Предишните искани едностепенни системи бяха заменени от сложни и необичайни многостепенни структури. Ако погледнете как изглежда таваните на две нива от гипсокартона, веднага става ясно, че те са много по-интересни и привлекателни. Техният дизайн може да бъде различен, така че не е трудно да се избере опция, която да подчертае благоприятно интериора на стаята.

Съдържание

двустепенни тавани от гипсокартон
Когато изберете дизайн на тавана от гипсокартон е необходимо да се съсредоточи върху собствените си вкусове, мебели, интериор

селекция

Различни видове тавани на две нива от гипсокартон са създадени. Но това не се отнася до особеностите на създаването на дизайн, а именно до външния им вид. Такива тавани могат да бъдат с различни форми, с различни осветителни тела.
монтаж на таван на две нива от гипсокартон
Качествено изпълнен оригинален таван на две нива
Можете да изберете дизайна ви харесва на две нива таван от гипсокартон от възможностите, предоставени в различни списания в специализиран сервизен и интериор, както и ресурси в Интернет, за да го развие себе си или да отидете на специалист. Ако таванът ще бъде инсталиран самостоятелно, не очаквайте, че ще можете да направите сложен дизайн - например да създадете второ ниво под формата на цвете. По-добре е да спрете на прости геометрични форми, само професионалистите могат да правят сложни такива.
скици на двустепенни тавани от гипсокартон
Без подходящи умения и опит, човек не трябва да бъде завладяващ и да започне да изпълнява сложни конструкции
Трябва да се помни, че схемите на двустепенните тавани, направени от гипсокартон, трябва да бъдат направени - това ще улесни работата и ще избегне грешки. Ако направите таванна инсталация, като имате предвид нейния външен вид, тогава в резултат на това можете да се сблъскате с различни проблеми и необходимостта от преработване на всичко. На чертежа да се посочи всичко: местоположението на носещите профили, закачалки, други елементи на рамката, мястото, където ще бъдат разположени телата и кабелните снопове. Това точно ще изчисли количеството материал и ще избегне несъответствия по време на инсталирането.


Инсталиране на първото ниво

Като пример правим таван на две нива, изработен от гипсокартон с полукръгъл плъзгач по една стена на 10 см.
Създаването на тавана започва с маркировката, след това рамката е построена, към която ще бъде прикрепен GKL. Използвайки ниво от 10 сантиметра от тавана по стените, по периметъра на помещението се изтегля хоризонтална линия. След това се закрепва направляващ профил по тази линия. Над тази линия е монтиран профил UD, за тази цел се използват дюбели 40-60 милиметра и шест милиметра винтове.
След това започват да изграждат скелет от профила SD. Профилът на лагера е монтиран по дължината на тавана на разстояние от 60 сантиметра. Краищата му се вкарват в UdDprofile и се фиксират с винтове. Тъй като устройството на таван на две нива от гипсокартон е доста масивно, за да се подобри товароносимостта на конструкцията, профилът SD е допълнително прикрепен към тавана. За тази цел се използват специални окачвания.
двустепенни тавани от видео уроци от гипсокартон
Рамката на първото ниво на тавана трябва да бъде ясно размерена, така че по-късно да няма проблеми с монтажа на гипсокартон
Тапицерски кабел на линиите на припокриване се нанася маркировка с разстояние от 60 сантиметра, а след това с дюбели върху тях се монтират окачвания. CD профилът е нарязан на необходимата дължина от резачка и фиксиран към водачите и закачалките. Ако профилът е с недостатъчна дължина, два сегмента са свързани със специален закрепващ елемент. След това се ребрата за тази цел от профила CA нарязани с дължина 10 см и винтове се завинтват към страничните ръбове на носещия профил, така че с тях е възможно да се монтира между съседните летви CD профил сегменти с дължина от 53.5 cm.
Ако имате намерение да се монтира върху полилея на тавана, помислете за инсталиране на вградените профили и за предпочитане две, да имат добра корекция на тавана лампа на две нива.
Закрепване на гипсокартон
Могат да бъдат сглобени двустепенен таван от гипсокартон които вече се считат за полузавършени, няма нищо трудно при фиксирането на материала. Листовете често се поставят неравномерно. Инсталацията GKL започва с един край на рамката, следващият лист е поставен от другата страна и т.н. Прикрепете гипсовата плоскост с 25 мм самозатягащи се винтове за метал.
видове тавани на две нива от гипсокартон
С правилното умение за закрепване на листа от гипсокартон доста просто и бързо
Преди да започнете да инсталирате листовете, върху лентите на основния профил маркирайте местоположението на профила на второто ниво. Това се прави, за да не се тухли, където второто ниво листове ще бъдат закрепени. За да се укаже границата на второто ниво, един винт се завинтва в една от летвите на противоположната стена и телта се навива на него, като по този начин създава подобие на компаса. Телта се огъва на правилното място, след като е известен необходимия радиус и линиите върху скелета са изчертани върху рамката. Гипсокартон трябва да излиза извън границите на тази площ с 7-10 сантиметра.
След това се очертава друг кръг, но по-голям с 5 сантиметра радиус. Гипсокартонът е изрязан точно на втората линия с карелски нож. Поради това ипотека от профила SD се получава точно според нужния размер. Можете да видите как да направите тавани на две нива от гипсокартон, така че всичко да стане ясно.
Създаване на ипотечен профил
Този профил се използва за фиксиране на лагера на второ ниво по радиуса, за да се създаде надеждна обвивка. За тази цел изрежете перфориран SD профил с определен размер и го закрепете с винтове между релсите. След това перфорираният профил се монтира по линията на радиуса, крайната страна към гипсовата плоскост, самонарязващите се винтове.
Ако не можете да си купите перфориран профил, можете да изберете нормално, но в този случай ще трябва да се намали от едната страна и до края на металните ножицата всеки 5santimetrov, така че да може да се изкриви.
варианти на двустепенни тавани от гипсокартон
Прорязване на профила за последващо огъване на дъгата
Препоръчва се да видите как да инсталирате тавани на две нива от гипсови картонени видео уроци, за да разберете всички нюанси на работата.
Инсталиране на второто ниво
Както показват чертежите на двустепенните тавани от гипсокартон, скелетът също е необходим за второто ниво.
За да направите това, стените отново се закрепват с UD профили по местата, където ще се намира второто ниво. Те трябва да са по-ниски от рамката на първото ниво с 10 сантиметра. За профила на гипсокартона е прикрепен извит профил, преминаващ през него, отворената му страна трябва да е отдолу.
CD профилът е нарязан на равни дължини от 9,8 сантиметра, поставен в извития накрайник и завинтен вертикално с винтове с разстояние между съседни сегменти от 3 до 5 сантиметра. Алуминиевият ъгъл също е прикрепен към долните си краища, също предварително извит по дължината на необходимия радиус. След закрепването най-широката страна трябва да бъде с водачите на второто ниво на рамката върху една хоризонтална линия. Ъгълът е свързан с водещите релси по сегменти от CD профила.
След това продължете с обшивката на GKL. Листовете за това са прикрепени към пода под рамката на втория ред и същата тел, която измерва радиуса, маркировката върху гипсокартона. Тя е фиксирана под първия винт, но сега на пода (повече: Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами).
На маркираната маркировка материалът се нарязва и закрепва към рамката. След това лентата се изрязва от GCR, за да се покрие крайната част на втория слой и тъй като радиусът на огъване не е достатъчно голям, той е леко огънат и прикрепен към края.
чертежи на двустепенни тавани от гипсокартон
Когато създавате второ ниво, можете допълнително да извършите някои декоративни довършителни работи

цена от

На двустепенния таван от гипсокартон цената може да варира значително. Само по себе си, гипсокартона е евтин материал, а тавани от едно ниво от него са най-евтините сред всички видове окачени конструкции. Но по отношение на многостепенните тавани, разходите за тях зависят от сложността.
Обикновените тавани на две нива с прости геометрични форми на втория етаж ще бъдат много по-евтини от сложните тавани проекти на тавани от гипсокартон, в който второто ниво се прави под формата на звезда, цвете и т.н. Много зависи от избрания тип осветление и броя на лампите. С други думи, колкото по-сложни са скиците на тавани на две нива от гипсокартон, толкова по-скъпи ще струват (по-подробно:Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции").
Вариантите на двустепенните тавани от гипсокартон са много разнообразни, можете да излезете с различни дизайни, ще има само фантазия и пари. Когато планирате интериора, помнете избора на приспособления, които могат да направят дизайна още по-красив. В самия край, таван shpaklyuetsya и боядисани с боя, на сянка на които могат да бъдат избрани по своя преценка. Резултатът е фалшив таван, който не само е подходящ за интериора, но и дава на стаята специален шик.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Гипсокартон конструкции на таванаГипсокартон конструкции на тавана
Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
» » Двустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиране
© 2021 BggeHat.com