Таван на гипсокартон в коридора



Тавани в коридора и коридора са най-трудната част от работата при поправката на апартамента. В повечето къщи и особено в тези, които са издигнати достатъчно дълго, те не се отличават от наличието на пространство, а повърхността често не е съвсем равна. За да се прикрият такива дефекти, е необходимо да се приложи компетентен повърхностен слой. Таванът от гипсокартон в коридора в този случай е оптималното решение.

Проектиране на строителството

Първо е необходимо да изберете най-подходящия дизайн на тавани от гипсокартон - коридора трябва да има правилен дизайн. Често се прави на едно ниво. Основната причина за това е малък обем стая. Не мисля, че дизайн с едно ниво означава обикновена плоска равнина. Благодарение на специалната техника за монтаж, таванът на гипсокартон в коридора може да бъде красив, освен това позволява визуално увеличаване на височината на помещението.
тавани от гипсокартон в коридора
Но, както се оказва, има опции за дизайн, които ви позволяват да създадете таван на много нива от гипсокартон в коридора. В този случай е важно правилно да се разпределят стъпките на тавана и радиусите на конструкцията.

Ако стаята е малка

В тясна стая таваните за гипсовата зала трябва да бъдат осветени. За малките коридори гипсовите плоскости са оптималното решение. Ако изберете правилния дизайн, таванът разширява пространството.
За да реализирате този ефект, можете да използвате практическите съвети на професионалистите:
  • Ако коридорът е тесен, се препоръчва използването на графични линии при проектиране на таван на няколко нива.
  • Правоъгълник или квадрат в центъра на тавана ви позволява визуално да разширите пространството.
  • Ако коридорът има удължена форма, е желателно да се инсталират няколко такива геометрични форми.
проектиране на тавани от гипсокартонен антре
  • В малък коридор таванът трябва да бъде завършен в светли тонове, в идеалния случай - бял. Това ви позволява визуално да разширявате пространството.
  • Броят осветителни тела оказва влияние върху "лекотата" на стаята. Колкото повече от тях, толкова по-добре.
  • Тавани в голяма стая

    Оформяйки тавана в коридора с голямо пространство, възможно е да се реализират най-смелите дизайнерски идеи. В просторната стая е възможно да се реализира практически всичко. В този случай дизайнът на едно ниво и на много нива изглежда страхотно.
    тавани от гипсокартон в коридора
    • Таваните, монтирани на няколко стъпки, ще изглеждат оригинални. Въпреки факта, че те могат да претеглят дизайна, правилната селекция от цветове, напротив, прави тавана светлина. Това може да бъде постигнато чрез използване на тела и завършване на тавана с бяла боя.
    • Таваните с гладки криви ще изглеждат страхотно. Те правят границите на повърхността още по-замъглени, което прави стаята по-лека.
    • В просторен коридор или коридор можете да използвате всички цветове, които харесвате. Таванът може да бъде направен в тон с под и стени. Другите решения са съвсем реални. Така например, можете да направите контрастен преход от пода към стените, от стените до тавана.
    • Структурата на тавана може да бъде абсолютно всяка - гланцирана, матирана или комбинирана. Отличен изглежда гланцов таван с матов кант. Още по-оригинален е вариантът с приложението на фотопечат или живопис.
    • Но не забравяйте, че цветовият обхват на тавана трябва да съдържа максимум три цвята.
    • Особено привлекателни са огледалните повърхности, които създават ефекта на безкрайното пространство.
    гипсокартон тавани в коридора функции
    Както може да се разбере от всичко по-горе, първоначалният таван не е само прерогатив на просторни коридори. Възможно е да се създаде уникален и интересен таван от гипсокартон в коридора. Правилното подбиране на цветовете, инсталирането на лампи и използването на правилните акценти в дизайна, можете напълно да превърнете дори най-често използвания коридор.
    За да gipsokartonnye тавани в коридора изглеждаше по-естетически, трябва да избереш правилното осветление.
    Тавани от гипсокартон - примери за видео:

    Опции за осветление

    Осветлението на стаите може да бъде направено традиционно. Това означава, че висят полилей в средата на стаята. Но този подход се смята за малко остарял. Като се започне от това, е много по-добре да се използват модерни осветителни тела, които лесно се вграждат в тавана. С помощта на такива точкови източници на светлина можете да създадете правилните дизайн таван осветление, За да се даде на помещението по-голям обем и допълнителна привлекателност. Освен това подобни лампи могат да работят в няколко цвята. В зависимост от цвета на блясъка и разположението се променя структурата на тавана.
    таван дизайн от гипсокартон в коридора функции
    Ако правилно комбинирате декорацията и осветлението, то тогава на един таван може да постигнете такъв ефект, който е просто недостижим за многостепенни структури.
    Подреждането на осветлението трябва да бъде разгледано с особено внимание. За тази цел, преди да инсталирате листовете за сухото строителство, е необходимо да се извършват електрически кабели. Ако нямате умения да работите с електротехник, е по-добре да не рискувате и да поверите тази част от работата на специалисти. Такова прогнозиране ще ви помогне да избегнете къси съединения и пожар.
    Когато инсталирате двустепенни тавани в стая с големи размери, можете да прибягвате до друг начин на осветление. Става въпрос за светодиодно осветяване. Той не само ще украси интериора, но и визуално ще увеличи височината на таваните. Диодната лента е монтирана в специална ниша. Този метод на осветление също е отличен за малки коридори, тъй като визуално увеличава пространството.
    как да изберем таван от гипсокартон в коридора
    Гипсокартонът е уникален материал. Тя ви позволява да подредите таваните на различни конфигурации. И външната повърхност такава повърхност е много разнообразна и, най-важното, просто. По този начин просто трябва да изберете правилния дизайн на повърхността, който най-категорично ще подчертае изтънчеността на вашия коридор.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таван в коридора, като изберете най-добрия вариантТаван в коридора, като изберете най-добрия вариант
    Кой таван да се направи в коридора е изборът на стилКой таван да се направи в коридора е изборът на стил
    Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкусПростри тавани в коридора, завършва за всеки вкус
    Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
    Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
    Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
    Окачени тавани от гипсокартона в къщатаОкачени тавани от гипсокартона в къщата
    Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
    Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
    Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
    » » Таван на гипсокартон в коридора
    © 2021 BggeHat.com