Гипсокартон конструкции на тавана



Всяка стая изглежда непълна, ако таванът не е подрязан. Гипсокартонните структури на тавана изглеждат просто чудесни и евтини. В допълнение, те ви позволяват да не се притеснявате за неравномерността на повърхността, скривайки основното припокриване и комуникацията.

Проектиране на тавани от гипсокартон

Този материал лесно приема всяка форма, така че дизайнерските възможности са невероятно широки.
тавана структура на гипсокартон
Всички тавани gipsokartonnye са разделени на няколко вида:
  • Едноетажни (изглеждат като класически избелени или боядисани повърхности, но перфектно равномерни и по-привлекателни);
  • много нива (могат да имат различни завои, форми);
  • стъпало (разнообразие от многостепенни структури);
  • Вълнообразна (напомняща формата му на "морска вълна").
Независимо кой тип гипскартон се използва, таванът може да бъде създаден със собствени ръце, дори и без специални умения. Изключение са вълнообразните системи - те са в състояние да се справят само с специалисти, които имат значителен опит в инсталирането на окачени тавани.
Гипсокартон таван строителство
За gipsokartonnyh структури подходящи различни осветителни тела: прожектори, полилеи, LED ленти. Съществува и възможност за затопляне.

Подготовка на инструменти и материали

Преди да започнете, трябва да подготвите всички необходими материали и инструменти.
От инструментите, от които се нуждаете:
  • ниво сграда;
  • бормашина или перфоратор (за бетонна плоча се препоръчва да вземете електрически инструмент с функция за удар);
  • отвертка (завъртете винтовете с отвертка ще отнеме твърде дълго, особено като се има предвид, че ще има повече от сто от тях);
  • конструктивен или служебен нож (колкото по-рязък е ножът, толкова по-лесно ще бъде да се реже гипсокартон);
  • шпатула;
  • четка;
  • валяк.
гипсокартон конструкции от тавана на собствените ръце
Що се отнася до довършителните материали, необходимо е да се подготвят:
  • направляващи и таванни профили;
  • дюбел-пирони;
  • директни суспендирания;
  • профилни съединители;
  • самобръчкови винтове;
  • праймер;
  • шпакловка;
  • Картина за рисуване;
  • шкурка.
При закупуване на гипсокартон е необходимо да се вземе предвид дебелината му. То трябва да е най-малко 9,5 милиметра. Ако в банята има конструкции от тавани от гипсокартон, този параметър трябва да бъде не по-малък от 12 милиметра, а самият материал трябва да има водоустойчиви свойства. За банята и кухнята е подходящо само влагоустойчив гипсокартон. Ако купувате обикновен материал, след това поради постоянни температурни колебания и ниво на влажност, той ще бъде напълно неподходящ за кратко време.
тавана структура на гипсокартон
Дори ако окачен таван не е инсталиран в банята, все пак се препоръчва да се използват винтове от неръждаема стомана. В противен случай може да възникне ръжда върху тях.

Подготовка и маркиране на повърхността

За да инсталирате окачени конструкции, не е нужно да подравнявате главния таван, към който ще се прикрепят. Но се извършва подготвителна работа.
На първо място, грубата повърхност е обелена, така че мазилката и боята няма да се рушат в бъдеще. На проектно тегло за това не би оказало влияние, но в случай на демонтаж таван от гипсокартон, защото на стария Финалът е много прах и мръсотия. Също така се отървете от гъбичките, ако е така, и третирайте повърхността с антисептичен грунд, за да избегнете появата му в бъдеще. Въпреки че мухълът не е опасен за гипсокартон, той може да увреди декоративното покритие.
гипсокартон на тавана със собствените си ръце
Комуникациите, които преминават над окачения таван, са внимателно фиксирани. Това важи особено за водопроводните и вентилационните тръби, чието тегло може да повлияе на здравината на сухото строителство. Електрическите проводници са скрити в гофрирането. Препоръчително е да се предвиди подреждането на няколко люка, чрез които ще бъде достъпно интерстициалното пространство. В противен случай трябва да премахнете финала.
Степента, до която строителството на гипсокартон ще бъде силна зависи от правилната монтаж на рамката. Закачалки трябва да са добри, за да се определи, като приблизителното тегло на тавана от гипсокартон е 13 килограма на квадратен метър от площта му.
След това те извършват маркирането. Направляващите лагери са настроени с интервал от 1250 милиметра. Определете местоположението на монтажните закачалки. Допълнителни профили са закрепени, когато се очаква най-голямото натоварване на гипсокартона. Самонарязващите се винтове се навиват на стъпки, не по-големи от 30 сантиметра. Ако инсталирате цял лист, разстоянието се намалява до 15-20 сантиметра.

Закрепване на гипсокартон

Готовата конструкция на тавана от гипсокартон е метална рамка. Разстоянието между профилите е равно на ширината на гипсокартонените плоскости. Ако летвата е добре фиксирана, възможно е да започнете да фиксирате плочите. Преди да започнете, трябва да знаете някои от неговите функции. На първо място, трябва да вземем под внимание, че е неудобно да се закрепва самият гипсокартон, тъй като листовете са доста тежки и обемисти. Необходимо е да работите поне с двама души или, дори по-добре, с тройката.
Гипсокартон таван дизайн предимства
Винтовете се завинтват по такъв начин, че капачките са вдлъбнати с 1 милиметър. В никакъв случай те не трябва да изпъкват над повърхността. Но те не трябва да се завиват, за да не се пробиват през материала. Най-удобно е да използвате отвертка със специална дюза за гипсокартон. Между листовете задължително се оставя малка разлика от няколко милиметра. Всички нередности, възникващи по време на работа, се елиминират незабавно.
Изграждането на гипсокартон на тавана отнема най-малко 5 сантиметра (ако няма лампи). За да монтирате осветителни тела, конструкцията на окачването трябва да бъде монтирана на около 8 сантиметра от бетонния под.

довършителни

След като монтажът на листовете за сухото строителство е завършен, повърхността е почистена. Качеството на тази работа пряко влияе върху резултата от покритието на тавана. Първо почистете цялата повърхност. За да направите това, използвайте ролка, на труднодостъпни места, сместа се нанася с четка. След това таван shpaklyuyut, прилагане на решение на винтове и шевове между листа от гипсокартон. За да се гарантира, че суровата замазка не падне, препоръчително е да поставите върху нея лента за боядисване. След завършване на работата, той лесно се отстранява. След като замазката е суха, повърхността се шлифова с шкурка. Грундът отново се нанася върху подготвения субстрат.
как да направите тавани от гипсокартон
Окачен таван е готов. Освен това е залепен с тапети, боядисани или облицовани с плочки на тавана. Можете да използвате няколко вида покрития, експериментирайте с нюанси.
Монтаж на гипсокартон, подробности за видеото:

Таван на две нива

Многостепенните гипсокартонени конструкции на тавана изглеждат много по-луксозно от обикновените едностепенни. Такива конструкции дават много повече възможности за въплъщение на дизайнерски идеи. В същото време е по-трудно да се конструират. Ако работата се извършва самостоятелно, не е препоръчително да се избират сложни проекти, които трудно могат да бъдат изпълнени, без да имат умения в тази работа.
Много от разликите имат скелет за тавана. След бъдат инсталирани основни профили, които да послужат като основа за монтиране на гипсокартон първо ниво, ръководството е фиксиран към втория комин дизайн.
Преди да започнете да правите тавана на две нива, трябва да помислите върху неговия дизайн - можете да изградите всякакви фигури, модели на тавана на гипсокартон. Гипсокартонът лесно се изрязва и поема желаната форма, така че той създава реални произведения на изкуството от него. Ако искате нещо оригинално, е необходимо да се обърне към професионални дизайнери, които разработват структура, която не само ще удиви външния им вид, но и перфектен за цялата атмосфера на помещението.
таванска конструкция от монтаж на гипсокартон
Можете също така да разгледате снимката и да изберете опция за подходящ таван. Ако фантазията позволява и има умения за рисуване, тогава си заслужава да се опитате да излезете с нещо свое. Гипсокартонните тавани са напълно способни да направят свои ръце. Но първо, без опит в работата, е необходимо да се опитат силите на най-простия вариант - на едно ниво. Ако всичко работи, можете да направите по-сложни таванни конструкции в останалите стаи.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Какви са таваните, нека разбирамеКакви са таваните, нека разбираме
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
» » Гипсокартон конструкции на тавана
© 2021 BggeHat.com