Необичайните тавани включват фантазия



Въпреки факта, че сега има огромно количество материали и технологии за довършване на тавана, трудно е да се изненадат гостите с нещо. Измиване, боядисване, тапетиране, шпакловане или дори опъване - всички тези техники са известни на всички и вече никой не е изумен. Независимо от това могат да се създадат необичайни тавани. Може би фантазията на снимката на оригиналните решения е подтикната.
творчески таван със собствените си ръце

Нестандартно покритие

Такива варианти за довършителни работи, като боядисване, замазване, залепване на тапети и тавани, създаване на гипсокартон и разтегателни конструкции са широко известни. Дори ако изберете за финала не е бял цвят, но някои ярки нюанс, нищо необичайно в тавана няма да бъде. Това важи и за черен цвят, който е трудно да се побере във вътрешността.
Ето защо, за да се получат необичайни тавани, е необходимо да се използват нестандартни материали, които се използват изключително рядко при проектирането на тези повърхности, например тухла, стъкло, метал.
Стените тухли на тавана изглежда много интересно, сега тази опция е много рядко. Преди това този материал е бил използван за създаване на припокриване в средновековни замъци, храмове. Не е необходимо да се използват истински тухли, а леки аналози ще направят. Например, имитация на гипс изглежда съвсем естествено, докато припокриването няма да създаде прекомерно натоварване.
необичаен таван със собствените си ръце
Стаята ще изглежда оригинална, ако украсите тавана с метал. Тя може да бъде метални листове или панели (от мед, бронз, месинг, стомана), защитни фасадни елементи. Ако се опитате, можете да направите успешна комбинация от метал с различни материали, например с кърпа. Също така, повърхността понякога се третира, за да имитира плочки, кожа и така нататък. Модерните технологии позволяват да се даде на металните елементи вид на други довършителни материали. Те са скъпи, но таванът им не само ще изглежда необичайно, но и със сигурност ще бъде уникален.

Тавани с необичайна форма

За да направите творчески таван със собствените си ръце, можете да промените традиционната му плоска форма. Многостепенни кривинейни структури сега никой не изненадва, но има и други форми. При желание и наличност на средства, дизайнерите могат да разработят уникален дизайн на повърхността. Например, таванът на металните шкафове от вълнообразна форма е чудесно за ресторант.
Могат да се използват различни материали, включително:
как да направите необичайни тавани
Интересно е да погледнете към тавана, чиито детайли са с триизмерна форма. Например, в кафене можете да направите дървен метален таван от ламелите, който плавно се превръща в стени. Стилни тавани се получават от почти всички материали, ако внимателно мислите чрез дизайна им и покажете въображението си.
Освен това обектите, вградени в таванната повърхност, се срещат рядко. Например таванът може да бъде вграден в LED телевизор и веднага придобива необичаен външен вид.
За да реализирате тази идея, трябва:
  • правят надеждно приспособление за хоризонтална инсталация;
  • извършват повърхностна обработка;
  • донесе кабела на телевизора.
Такъв таван трябва да привлече вниманието.

Тематични тавани

Необичайни тавани, привличащи вниманието, ще получите, ако им дадете оригинален външен вид, в хармония със стила на стаята. Например, интериорът на рибния ресторант ще бъде уникален, ако таванната повърхност е направена от светъл панел, който показва съдовете в менюто. Като опция можете да направите обем таван, изобразяващ подводния свят.
необичайни тавани снимка
Разбира се, такива начини за проектиране на припокриване изискват значителни финансови разходи. За проектирането на жилищни помещения са подходящи и по-прости методи на декорация. Например, можете да направите необичаен таван със собствените си ръце, декорирайки го с пластмасови цветя или растения - например глухарчета. Малко вероятно е някой от съседите или познатите да има същия интериор.
Необичайни опънати тавани, вижте видеото:

Светлинни ефекти

Не забравяйте за осветителното оборудване - опитите с осветление дават невероятен резултат. Например, подчертайте отделните области на повърхността може да използвате скрито осветление или duralight.
Не забравяйте да привлечете вниманието на гостите необичайни тавани, изобразяващи звездното небе. Има много покрития със снимки на звезди, но има много по-малко, върху които се движат галактиките. Разбира се, подобен резултат ще бъде скъп, но ефектът ще бъде страхотен.
Creative таван със собствена снимка ръцете
За да създавате живи изображения, използвайте оптични влакна и проектор.
В зависимост от програмите в устройството на тавана можете да видите:
  • въртене на галактики;
  • кометен полет;
  • падащи звезди;
  • северни светлини;
  • движението на планетите с пръстени;
  • блясъка на съзвездията;
  • експлозия на свръхнова.
За да се създават тавани със звездно небе, обикновено се използват пластове от PVC фолио.
Можете да излезете с много интересни, оригинални и необичайни варианти за дизайн на таванната повърхност. Модерните довършителни материали и технологии осигуряват почти неограничени възможности в дизайнерското развитие. Но не забравяйте, че колкото по-сложен е дизайнът на тавана, толкова по-скъпо ще бъде.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
Простри таваниПростри тавани
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Какво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепванеКакво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепване
Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
Огледални тавани в банята - стилни и необичайниОгледални тавани в банята - стилни и необичайни
Оригинални тавани - смели идеиОригинални тавани - смели идеи
Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
» » Необичайните тавани включват фантазия
© 2021 BggeHat.com