Простри тавани



Опънати тавани отдавна са използвани и не са нещо изключително. Модерните дизайнерски решения включват използването на такива елементи, за да даде на интериора завършен и изтънчен външен вид. Но в допълнение към най-опънатия таван, важен компонент е неговата цветова схема. За начало бих искал да отбележа основните принципи за цветово съвпадение във всяка стая. От тях, и трябва да се изгради в подготовка за боядисване или избор на определен модел.

Цветно насищане, ниво на светлина и обем

  • Простри тавани - цветовата схема не трябва да надвишава три цвята (същото важи и за помещението като цяло). Имайте предвид, че този списък не включва черно-бели цветове, тъй като те по своята същност са съвсем универсални. От друга страна, бял цвят значително увеличава нивото на пространството в помещението. И ако имате скромни параметри на апартамента - тогава помислете за този нюанс за визуален комфорт.
опънати тавани
Внимание: Последната характеристика изцяло влияе на възприемането на цветовете. Например, в кухнята обикновено има домакински уреди бели.
  • Лек таван увеличава височината на помещението. Тъмните стени, напротив, се преместват и правят стаята близо. В този случай се определя височината на тавана. Така че, тъмният таван и светлите стени ще подчертаят лоялността на стаята и нейния обем.
  • Много собственици искат да дадат на своите помещения визуално по-висок изглед. За да направите това, можете да организирате лампи по стените. В резултат таванът ще бъде ярко осветен и стените ще бъдат погребани в тъмното.
  • Обратното решение е подобна система за осветление в обратната посока. Светлината ще падне от тавана до стените. В резултат на това, най-добра видимост в стаята.
Цветове на опънати тавани
  • Чрез организиране на доставката на светлина по стените и тавана увеличавате дължината и ширината на всички параметри на помещението. За да промените бързо зрителното възприятие на стаята, трябва да имате димер с регулатор. Това е най-добрият вариант за едностайни апартаменти. С други думи, правилно избор на цветен таван, можете да превърнете просторна всекидневна в уютна спалня.
  • Повърхностите, които имат добра отразяваща способност, могат да създадат илюзията за дълбочина. Това води до визуално отстраняване на границите на помещението. Използвайки лъскавата повърхност на тавана, ще направите стаята малко по-висока. Матовата повърхност е малко по-слаба в това отношение, а повърхността на памука се нарича "златната среда".
  • По този начин, опънати тавани - цветната скала, повърхността на тавана и нивото на осветеност - е начин да визуално променя възприемането на стаята. Разбира се, това се дължи главно на височината на стаята.

    Простри тавани - гама и визуалното му възприятие

    Когато разглеждате цветовата гама на опънати тавани, обръщайте внимание на общото ви възприятие от вашето домакинство. Разбира се, трябва да имате предвид вътрешността на стаята, нейната цел и цветова схема.
    как да изберем правилната цветова схема за опъвам таван
    Както знаете, цветовете са асоциативна серия. Всяко лице има своя собствена, така че вкусовите предпочитания на този или онзи сянка може да се различават. Всичко това трябва да се вземе предвид. И за да улесним, ще посочим най-често срещаните цветове и техните характеристики в това отношение.
    1. Червен цвят - първата връзка с кръвта. Има чувства на уплаха или агресия, защото този сянка веднага хваща окото ви. Не случайно таваните на този цвят могат да се намерят в стаите за шумни партита. Разбира се, няма почти никакъв червен цвят в спалните. Това се дължи на факта, че няма да можете напълно да се отпуснете в стая с червен таван.
    2. Stretch таван - черен цвят. Тя символизира една нощ, която винаги е обвита в тайни. Тук можете да си представите ефекта на "звездното небе", което ще подчертае красотата на черната повърхност. Но в същото време нощта е и символ на опасност (зли духове, ужасни зверове). Ето защо не се препоръчва да изберете черен цвят за спалнята.
    3. Зелени и сини цветове - първата асоциация, разбира се, с природата и водата. Това са релаксиращи и успокояващи нюанси. В спалнята с морски таван е лесно и приятно да заспите.
    опънати тавани гама как да избирате
  • Подобно в успокояващи свойства - крем и жълто. Всички те са свързани със слънчев ден. Най-често тези цветове могат да бъдат намерени в хола. Това се обяснява с факта, че виждайки цветовете на един слънчев ден - едва ли искате да заспите в такава стая. С други думи, всички стаи, освен тези, в които спим, могат да бъдат смело украсени със сметана и жълти цветя.
  • Stretch тавани - цветна схема на кафяв цвят. Тези цветови вариации ще помогнат да се концентрирате изцяло върху работата. Кафявият цвят не предизвиква специални асоциации и не можете да бъдете разсеяни от външни визуални шумове. Прочетете също: "Как да изберем цвета на опъна таван - съвети".
  • Проектиране на окачени тавани, вижте видеото:

    Съвременният пазар и неговите възможности

    • Лъскаво бельо - широка гама от цветове, вариращи от независими цветове и завършващи с многоцветни нюанси. Ако сте истински гастроном на цвят - блясък е това, от което се нуждаете. Невидима за очите - винаги е модерна и уникална.
    опъвам таван
  • Матови картини - по-малко наситени цветове. По принцип матовите тавани са много рядко боядисани в тъмни цветове. Това се дължи на факта, че черен цвят без лъскав блясък е много мрачен. Този сив таван - като прашна повърхност. Но светли нюанси - това е, което подчертава това платно.
  • Полупрозрачни повърхности. Липсата на тъмни тонове се дължи на факта, че тези нюанси не позволяват платно да премине цвят. Полупрозрачно фолио се използва за създаване на тавани с горно осветление.
  • Сауни опънати тавани - кръст между гланц и матови повърхности. От всички цветове, представени от фирмите, най-тъмният цвят е индиго. Можете да видите опциите за появата му на снимката.
  • Суедин - приоритет се дава на тъмните цветове. Stretch тавани - велур цветова схема обикновено е тъмно кремав или черен цвят.
  • опънати тавани с гама цвят
    Внимание: Защо тъмните цветове са важни за велур? Материалът е изложен на прах и други замърсители. При наличието на светъл фон - всички дефекти ще излязат и това ще разруши външния вид на тавана.
    Така че, ние говорихме за това как да изберем цветове и повърхности. Трябва само да решите цветовата схема (сравнявайки я с интериора и предпочитанията на членовете на домакинството) и да украсявате помещенията си.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
    Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
    Минимализъм във вътрешността на апартаментаМинимализъм във вътрешността на апартамента
    Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
    Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    Простри тавани и техните характеристикиПростри тавани и техните характеристики
    » » Простри тавани
    © 2021 BggeHat.com