Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат



Системите за опъване на тавани са на върха на популярността и това до голяма степен се дължи на факта, че те имат богата цветова палитра. Сред опциите - платна бяло и цветно, както и с фотопечат. Най-широката палитра от опънати тавани позволява на всеки да създаде изключителен дизайн в стаята (виж снимката).
палитра от опънати тавани

Цвят на матовото и гланцово платно

Матираната материя отразява слабо светлинния поток, затова е по-добре да изберете светли цветове, защото тъмните ще изглеждат мрачни дори при достатъчно светлина. Най-често палитра от цветове от опънати тавани от този тип е представена в пастелни нюанси. Те изглеждат ненатрапчиви и се използват в повечето случаи при проектирането на класически интериори, въпреки че можете да ги срещнете в модерните стаи, но тук предпочитат бели тавани.
Те могат да бъдат и перлено или сатен. Те нямат огледална повърхност, но матовите картини отразяват светлината. Най-популярните нюанси са пясък, метал, перла. Въпреки това, такива тавани в прости интериори изглеждат твърде претенциозни, те са по-добре да се използват в скъпи изключителни помещения.
палитра от опънати гланцови тавани
Палитрата от опънати гланцови тавани е по-широка в сравнение с матовите - можете да изберете цвят за интериора, включително синьо, червено, зелено и т.н. Прочетете също: "Как да изберем цвета на опъна таван. "PVC фолио в този случай има специален защитен слой, който не позволява преминаването на времето и под въздействието на ултравиолетовите лъчи горят уеб и цвят е по-интензивен.
В допълнение към наситените ярки варианти, днес се използват популярни платна от пастелни нюанси, особено бежово - слонова кост, пясък, шампанско и суфле.

Избор на цвят

Разнообразието, което може да задоволи палитрата от цветове на опънати тавани, е в състояние да постави задънена улица при избора на решение.
За малка стая, в която искате да увеличите визуално пространството, се появяват светли цветове. В този случай между матови и гланцови тавани няма особена разлика, например, че лъскавият бял таван отразява по-малко светлина, отколкото тъмно. При такава ситуация, студените нюанси, като синьо, зелено и т.н., ще бъдат добър избор. Такива тавани визуално увеличават височината на помещението.
избор на цветове за опънати тавани
Ако стаята е голяма, можете безопасно да използвате тъмни цветове, като кафяво, черно, тъмно зелено и синьо. Така че разликата между височината на таваните и площта на помещенията се изглажда. при избор на цветен таван подходящ в този случай и ярки, наситени цветове - оранжево, червено, жълто, придаващи на атмосферата жизненост и уют. Ако стаята е ниска и има голяма площ - тъмните цветове на таваните ще бъдат най-добрият избор.
Дизайнът на всяка стая включва комбинация от нейните индивидуални елементи помежду им. Ако интериорът е класически, тогава таванското бельо трябва да бъде няколко тона, по-леки от мебелите и стените. Другите посоки на дизайна позволяват създаването на таван за няколко тона е по-тъмно, можете да изберете и сянка в зависимост от цветовото решение на стаята.

Значението на цвета в интериора

Цветната палитра от опънати тавани е много широка и изборът на правилния нюанс не е лесен. Следователно, няма да е неподходящо да научите за значението на всеки цвят в интериора.

Предлагаме видео за цветовата палитра от опънати тавани:

бял цветът е най-познат, често се използва в класическия интериор, както е на снимката. Удължено бяло платно, както лъскаво, така и матово, изглежда лесно и проветрено, не се притеснява с времето. В смелите интериори можете да използвате черен или червен полилей.
сив цветът е неутрален, то се вписва добре в интериора на червено, розово, лилаво, синьо, бяло оттенък.
бежов нюансите са много популярни, те не са толкова познати като бели, но предизвикват усещане за простор и лекота. Бежовото в класическия интериор изглежда добре.
слънчево, Горещият жълт цвят вдига настроението. Най-добре е да го изберете, когато сте изправени пред окачващата кутия в детската стая, хол. Желателно е да се използва прекалено ярък нюанс, тъй като може да повлияе отрицателно на психическото състояние.
червен таванът привлича вниманието, той се зарежда с активност. Палитрата от опънати тавани в червени нюанси се избира по-често от целенасочени, енергични хора. Това е доста агресивен цвят, така че трябва да се избягва в спалните и детските стаи (вж. Простри тавани в детската стая: изберете декорацията).
оранжев цветът се свързва с празниците, насърчава активността. Той е избран да украсява кухнята, дневната, но не и за спалнята и детската стая.
винен в своя ефект е подобен на червен, но е по-мек. Това е "семеен" цвят, заглушен и интимен, отлична възможност за спални в класически интериор.
розов цветът се счита за игриво, нежно, женско. Той изглежда добре в стаята за момичета и в дневните (повече:Опънати тавани в хола - уникален интериор").
Тюркоазено, синьо създайте спокоен, светъл, отворен интериор. Техните нюанси се използват за басейни и детски (прочетете:Stretch таван в детската стая: функции").
използването на цветната палитра от опънати тавани в интериора
Цветната палитра от опънати тавани е разнообразна, а лилавата е идеална за творчески личности, цвят на мъдростта. По-добре е да го използвате за възрастни хора и творци, въпреки че в стаите за деца този цвят е подходящ. Прочетете също статията: "Опънати тавани - палитра от цветове и широк асортимент".
Палетни прости тавани Германия се отличава с разнообразието си. Освен това е и високо качество.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или платПлатно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Простри тавани в спалнята създават стилПростри тавани в спалнята създават стил
Каква е собствеността на таванния таванКаква е собствеността на таванния таван
Материал за опънати тавани - най-доброто решениеМатериал за опънати тавани - най-доброто решение
Бял матов разтегателен таван - достойнствоБял матов разтегателен таван - достойнство
Удължен таван с фотопечат - опции за дизайнУдължен таван с фотопечат - опции за дизайн
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
» » Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
© 2021 BggeHat.com