Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате



Състоянието на тавана по време на ремонта трябва да се отдаде толкова внимание, колкото стените и пода. Особено популярни днес са шарнирните структури. В допълнение, окачени тавани на гипсокартон, цената е по-ниска в сравнение с други системи таван.

окачен таван от гипсокартон снимка

Видове висящи гипсови тавани от гипсокартон

Едностепенните структури са сред най-простите. Те почти не се различават по външния вид от обикновените тавани, с изключение на идеалната плоска повърхност и вградените лампи. Всъщност за тази цел те са създадени. Показва как изглежда окачен таван от снимката от гипсокартон.
Системите с няколко нива са по-сложни по отношение на инсталацията, но изглеждат по-интересни. Когато създавате такива тавани, издигнете многоетажна рамка. За тях можете да направите необичайно осветление, използвайки LED ленти - те се подреждат между нивата в празно пространство.
Съществуват и сложни форми на тавани, украсени с различни форми - например цветя. Такива шарнирни конструкции могат да бъдат безопасно наречени произведения на изкуството. Дизайнът на окачени тавани от гипсокартон е абсолютно всичко - звездно небе, цветни аранжименти, абстрактни изображения с внимателно обмислено осветление и много други. Системите от гипсокартон са подходящи за различни интериори, поради което можете да направите всичко, за което сте мечтали.

Подготовка за инсталиране

На първо място, материали и инструменти са закупени, които не са. За работа изисква: таванни профили CD (SD) и UD (LE), гипскартон, винтове, дюбели, суспензии, нивото на водата, отвертка, удар, choklayn, квадрат, и ножовка нож за рязане на листа от гипсокартон. По отношение на строителните материали и инструменти е по-добре да не се спасява - от тях резултатът до голяма степен зависи. Можете да видите как да създадете окачени тавани от гипсокартон.
На първо място, направете маркирането. За да направите това, измерете височината на стаята, определете нейния най-малък ъгъл (от основното припокриване) и от нея направете допълнителна маркировка. Надолу от този ъгъл мярка 5-10 сантиметра (разстоянието трябва да позволява да поставите избраните осветителни устройства) и да използвате нивото, за да маркирате хоризонталата на едно ниво по периметъра на стаята. Ако всичко е направено правилно, началото и края на линията, отблъснати с помощта на "Чоклин", ще съвпадат.

окачени тавани от гипскартон

Монтиране на рамката

Окачените тавани изискват инсталирането на специална рамка, на която след това да се извърши инсталирането на гипсокартонени плоскости. По хоризонталната линия на стената се поставя профил UD, през който се пробива дупка в стената и се закрепва с винтове и дюбели. След това върху повърхността на бетона се поставят успоредни линии с разстояние от 60 сантиметра един от друг и по тях се закрепват окачвачи на всеки 50 сантиметра.

монтаж на рамка на тавана под гипсокартон
Използвайки нивото, монтирайте CD профила (в хоризонтално положение), той е прикрепен към водачите и окачването. За закачалки не се намесва в хода на по-нататъшната работа, те са огънати. За по-твърда рамка и съответно, както и надежден таван, профилните рамки се съединяват с усилващи елементи. Те са направени от секции от CD профила и са прикрепени с винтове към надлъжните ребра. Ако искате да свържете два твърде кратки профила, използвайте специален елемент за докинг. Препоръчително е да се направят усилващи елементи на места, където ще бъдат съединени листовете от гипсокартон. Можете да видите как да направите висящ таван от гипсокартонна снимка (повече: "Как да направите окачен таван: функции за инсталиране").
В самия край на междупластовото пространство се провеждат кабели и се развеждат до местата, където ще бъдат разположени лампите. Тук всичко трябва да се направи точно, както в случай на проблеми с инсталирането на фитинги, ще трябва да се премахнат гипсокартоните. Поради това е по-добре да се уверите, че всичко е подготвено правилно за осветителното оборудване.

Закрепване на гипсокартон

Гипсокартонните плоскости се монтират по стръмен ред, като се започне от всеки ъгъл на стаята. Надлъжните стави на материала трябва да преминават през една ос по оста на SD профилите, а напречните - върху усилващите елементи. Ако е необходимо, нарязвайте листовете с нож (вж. Ремонт на таван от гипсокартон: методи за отстраняване на дефекти).

фиксирането на гипсокартон към скелета на тавана
Прикрепете листа по периметъра, като се отдръпне от ръба на 1 сантиметър и използвате самонарезни винтове. Ще ви помогне да разберете как да направите окачени тавани от гипсокартон. По този начин се създават обикновени едноетажни тавани. За да направите таван от гипсокартон под формата на многоетажна конструкция, рамката се създава по същия начин. Единствената разлика в този случай - профилите ще трябва да бъдат огънати според желаната форма, а също така трябва да режат гипсокартона.

Цена на таваните от гипсокартон

В сравнение с други видове таванни системи цената на окачените тавани от гипсокартон е една от най-ниските. Това не означава, че те са с лошо качество - само материалът е направен от евтини суровини. Цената на един гипс таван гипсокартон, заедно с шпакловка и боядисване за стая от 15 квадратни метра ще струва около 300 долара. Разбира се, многостепенни тавани от гипсокартон ще бъде по-скъпо. Всичко зависи от сложността на тавана - създаване на прости форми - квадрати, кръгове и т.н. ще струва много по-малко от цветя, звезди и други криволинейни модели. Колкото по-красиви са формите им - толкова по-скъп ще бъде таванът.
Работата с гипсокартон се предпочита от строителите и дизайнерите. Първата харесва относителната лекота на редактиране, а втората е привлечена от възможността да покаже въображение. Проектирането на окачени тавани от гипсокартон може да бъде всяко - малко вероятно е да се срещнат две абсолютно идентични многоетажни конструкции. Можете да създавате различни форми, да инсталирате различни видове лампи навсякъде, да боядисвате повърхността в един от нюансите - резултатът е вълнуващо красив, уникален дизайн на тавана, който ще зарадва много години. Прочетете също: "Ремонт на тавани от гипсокартон - методи".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите монтаж на окачен таванКак да направите монтаж на окачен таван
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Окачени тавани от гипсокартона в къщатаОкачени тавани от гипсокартона в къщата
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
» » Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
© 2021 BggeHat.com