Как да направите монтаж на окачен таван



Днес можете да завършите тавана по различни начини. По този начин можете да избирате от голям брой довършителни материали, както и да създавате уникални интериори. Популярни висящи или окачени тавани. Техният дизайн е лесен за сглобяване и човек с минимални умения в строителството може да се справи с работата. Така че, нека се опитаме да разберем как да направим шарнирни тавани.
как се оказват окачени тавани

Окачени конструкции и техните предимства

В допълнение към приятния външен вид, шарнирните конструкции имат следните характеристики:
  • Проектирането на окачен таван действа като изолатор на звука. Този ефект се постига чрез поставяне на специални материали в рамката на системата. По същия начин стаята се затопля. По този начин не само ще знаете как да завършите окачените тавани, но и да подобрите звуковата и топлоизолацията на стаята си.
  • Гипсокартон, метални и стъклени довършителни материали повишават пожарната безопасност на стаята.
  • Има модели, които намаляват консумацията на електроенергия за осветление. Благодарение на своите отразяващи свойства, полираните метали и огледалата позволяват равномерно разпределяне на светлината. Това на свой ред елиминира необходимостта от настаняване на голям брой осветителни тела.
  • Окачените тавани предполагат разположението на пространството пред тавана. Поради това можете да скриете окабеляването на различни комуникационни възли.
как се правят шарнирни тавани

Окачени тавани и техните видове

Тавани от гипсокартон

Това също включва структури, които са покрити с PVC панели и други подобни материали. Всички шарнирни системи имат опорна рамкова конструкция. Първо, направете подробно оформление на елементите на рамката. В бъдеще той ще ви помогне да работите.
Сглобявайте системата от дървен лъч (25x30 мм) или метален профил:
  • Стартов профил UD (27x28 мм) се закрепва към стената, като по този начин се очертава контурът на окачения таван. Закрепващите елементи включват използването на гвоздеи или обикновени винтове.
  • Профилът на компактдиска е гръбнакът на рамката. Използвайки ръбовете, поставете го в стартовия профил. В същото време елементът се закрепва към тавана с помощта на най-обичайните директни окачвания.
от това, което окачени тавани
Монтажът на носещите профили се извършва на разстояние 40-60 см. В този случай местоположението на листа GCR играе важна роля. Много, изправени пред проблема за това как да се направи окачен таван, често се опитват да спестят на броя на точките за закрепване на профила към тавана. Не забравяйте, че този подход е вътрешно погрешен! Надеждна конструкция първо. В противен случай ще трябва да похарчите парите си за разглобяването и закупуването на нови материали. И това е особено скъпо в условията на съвременните цени на строителните елементи.
Производителят винаги ясно посочва стъпката за фиксиране - като правило тя не е по-голяма от 400 мм. В противен случай икономиите могат да изиграят жестока шега - дизайна просто се деформира. Свържете профилите на носачите със специални мостове от подобен материал. Закрепването изисква използването на специални конектори - "раци".
Съвет: Ако имате известен опит и умения, тогава не можете да използвате съединители. В този случай профилът е просто подрязан по специален начин и след това фиксиран с винтове. Но ако няма опит, тогава е по-добре да се прибегне до използването на фиксатори. Също така можете да се свържете със специална компания и да поканите специалисти.

Модулни шарнирни системи

Ако все още мислите как да направите окачени тавани, обърнете внимание на модулните шарнирни системи. Това е идеално за офиси и помещения с голяма площ. При желание, този тип строителство може да побере и обикновен апартамент. В този случай плюсът е, че размерът на стаята може да спести от материала.

Окачени тавани на касетите

Касетовите модели се отличават с простата инсталация на рамката, както и с големия асортимент от използвани материали. Обединените елементи на рамката са представени от стената (L-образна) и опорните (T-образни) профили. За да се улесни фиксирането на опорния рафт на профила, ще ви помогнат регулируеми окачвания, като "пеперуда".
довършителни работи на окачени тавани
По правило размерът на клетките е 600x600 или 600x1200 mm. Тук всичко е свързано с материала на плочата и желанията на дизайнера на собственика. Оригиналният дизайн се постига чрез използването на витражи или метални модули.

Тавани, монтирани в релси

Основната разлика между тези тавани е използването на декоративни елементи. Трябва да се отбележи, че дължината им надвишава ширината. Рейки има малко закръглена част. Елементите се монтират върху специални носещи профили - стринг.
Проектът тип шкаф няма допълнителни крепежни елементи. Нека да поговорим за това как да направим окачени тавани. Първоначално е инсталиран нивелир и след това върху него се монтира декоративна лента, като се натиска леко. Фигурата на носещия профил ще осигури надеждно елемента на бъдещия таван на летвата.
как се изпълняват инструкциите за окачени тавани
Съвет: Изчислете, че дължината на лентата е по-малка от размера на стаята. Достатъчно е достатъчно 5-10 мм. Това е необходимо за по-лесно инсталиране на стелажи.
Какво правят окачените тавани? Материалите ви позволяват да създавате тавани с различни конфигурации. Огъването на покритието е особено важно, което създава плавен преход между различните тавани.

Матирано окачен таван

Ярък пример за това как въртящите се тавани се изработват в стила на високите технологии. Решетъчната структура на тавана е покрита с какъвто и да е материал. Размерът на клетките е сравнително малък и затова можете да получите богата и творческа структура. Тъй като материалът се препоръчва да използва декоративни полирани метали. Не забравяйте да видите снимката решетъчни тавани.
Как да направите окачен таван от гипсокартон, подробно видео:

Простри тавани

Простри тавани са с висока цена и красота. В този случай няма нужда от допълнителни носещи конструкции. Ще трябва да инсталирате специален профил по контура на тавана. PVC мембраната, като суровина, може да се простира под въздействието на потоци топъл въздух.
След инсталирането, за известно време се възстановяват оригиналните форми на детайла. По този начин се образува идеално равна повърхност. Имайте предвид, че въпросът за цвета и текстурата се решава много бързо. Производителите предлагат широка гама от различни скали.
В резултат на това прилагането на описаните по-горе конструкции за таванно покритие е най-добрият вариант за всички видове апартаменти. Много по-лесно е да монтирате окачени тавани, вместо да се занимавате с рутина за изравняване на повърхността на тавана.
как да направите таван технология таван
Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да оборудвате помещенията на вашата къща. Необходимо е да се актуализирате и да се насладите на всички постижения на строителния бизнес. Работата по инсталирането на опънати тавани изобщо не е сложна. Но ако смятате, че не можете да се справите, е по-добре да го поверите на професионалистите от вашия бизнес. Те в най-кратки срокове и с умерена такса ще ви приведат в ред.
В този случай, вие ще бъдете добре обвързани в издаването на опънати тавани. Така че, можете да проверите качеството на всеки етап от работата. По този начин вие сами ще се предпазите от лошо качество на монтажа на опънати тавани.
Съвет: Не се колебайте да попитате изпълнителя за документи, потвърждаващи опита в строителната индустрия.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на шарнирен таван в домаМонтиране на шарнирен таван в дома
Акустични таванни опции за шумоизолацияАкустични таванни опции за шумоизолация
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Критерии за подбор на тавани за окачени таваниКритерии за подбор на тавани за окачени тавани
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
Фалшив таван в банята - хубав и сигуренФалшив таван в банята - хубав и сигурен
» » Как да направите монтаж на окачен таван
© 2021 BggeHat.com