Монтиране на шарнирен таван в дома



Подравняването на тавана, промиването и поставянето - е далеч в миналото. Работата е там, че таваните на съветското време имат много дефекти, свързани с неравномерност. Ето защо все повече собственици предпочитат окачени тавани, маскиране на дефекти и създаване на декоративен фон. Ако се придържате към "дядо" начини за ремонт - тогава тази статия е малко вероятно да бъде полезна. За всички останали препоръчваме да се запознаете със съдържанието.
монтаж на окачени тавани

Характеристики на окачващата система

Окачен таван система - е, преди всичко, таван конструкция, насочването гипс, минерални, алуминиеви или пластмасови материали. Може да има и стъклени или огледални панели. По този начин, вие имате възможността да се създаде един вид "безопасен" за вентилационни системи топло- и звукоизолация, аларма и. Тук можете да инсталирате произволен брой светлинни източници.

Окачени тавани и техните видове

  • растерни или касетни тавани - правоъгълни или квадратни минерални елементи са закрепени върху метална рамка;
  • медена пита тавани grilyato - Модулите на металната решетка са разположени върху скелет;
  • Покривни тавани - рамката има много взаимосвързани алуминиеви релси;
  • тавани от гипсокартонени материали - рамката от метален профил е облицована с листове от гипсокартон.
как да инсталирате окачен таван
Първите три вида са модулни окачени тавани. Те се сглобяват от отделни елементи. От друга страна, всяка част е доста лесно да се демонтира или замени с подобен модел. Подреждането на окачени тавани от всеки тип има своите особености. Ще говорим по-долу.
Съвет: Монтирането на окачени тавани започва с измервания и маркировки. За да избегнете изкривяването на конструкцията, както и да определите височината, използвайте лазерни или хидравлични нива.

Монтаж на окачен таван от минерални материали

  1. Минералните пластини са силно податливи на влажност и температура. Не забравяйте това монтаж на окачен таван Трябва да се извършва само в сухи, остъклени и отоплени помещения. За да сте сигурни, че плочите са свикнали с обкръжаващите ги условия, оставете ги в стаята за около ден.
  2. Когато приключите измерването на стаята, направете план за поставяне на плочите. И ако някога имате някакви въпроси относно инсталирането на окачен таван, направете справка в това ръководство. Така че непълни пластини трябва да се поставят на противоположните страни на стаята.
  3. Измервайки височината на тавана, помислете за всички изпъкнали елементи. Това включва комуникационните възли и височината на приспособленията. Не забравяйте за демонтирането и достъпа до комуникациите. Следователно растерният таван трябва да се намира на най-малко 120 mm под основния таван. Определете положението на водещите профили и мястото на монтиране на закачалките. Това отчита етапа на позициониране на водещите профили - 600 mm.
тавани окачени инсталация със собствените си ръце
  • На планираната линия на височината на тавана закрепете L-образния профил. Според правилата, предната част на елемента трябва да бъде поставена точно на пода. Окачването в планираните места е фиксирано и вече са монтирани направляващи профили. След като завършите инсталирането на дълги профили, можете да започнете да фиксирате къси междинни профили. По този начин ще получите решетка. По правило стандартният размер на плочите е обикновено 600x600 или 600x1200 mm. Плочите трябва да се поставят върху подготвена рамка, като се започне от средата на стаята. След пълното сглобяване на тавана направете дупки в плочите. Те ще бъдат монтирани и избрани от вашите лампи.
  • Важно: посоката на полагане на плочата може да се види от обратната страна на материала.

    Алуминиева решетка на тавана

    Монтирането на висящ таван от алуминиеви релси не причинява усложнения, поради което много хора го извършват самостоятелно. Нямате нужда от професионални умения или скъпи инструменти. Основната задача е инсталирането на стрингери. Препоръчваме да изучавате всички тънкостите на подобно редактиране въз основа на снимки и видеоклипове.
    Stringer е елемент на тавана на шкафа, изпълняващ носеща функция. Stringer може да бъде изработена от неръждаема стомана. Като правило, той има специални зъби, предназначени за закрепване на панели. В допълнение към стрингерите, ще ви трябва рамки и оформления за монтаж.
    1. Чрез аналогична настройка на растерния таван маркирайте на стената височината, на която ще се закрепи профилът на стената. Трябва също така да маркирате линиите на стринга. Линиите трябва да бъдат успоредни един на друг и строго перпендикулярни на посоката на панелите. Имайте предвид, че разстоянието между стригата трябва да е в рамките на 1000 мм.
    монтаж на панти таван функции
    съвет: Препоръчително е да поставите ламелите по посока на светлината. Но ако стаята е тясна, изберете напречното или диагоналното разположение на релсите.

  • В съответствие с направените маркировки, фиксирайте профила на стената. След това можете да фиксирате и стрингери. В този случай елементите трябва да бъдат поставени паралелно. След като инсталирате стринга, продължете с инсталирането на релсите. Настройте дължината им предварително (скъсете с 5 мм по-къса от дължината на тавана), за да елиминирате деформацията на системата за закрепване. Поставете лентите в ивиците и ги закачете по цялата дължина. След инсталирането на стелажите, затворете дупките между тях - това ще ви помогне да оформление. При избора на затворена система елиминира необходимостта от оформление.
  • Важно: Когато инсталирате последните две релси за покрив, поставете ръбовия панел, а само предишния.
    Как да направите фалшив таван инсталация, подробности за видео:

    Таван от гипсокартон - монтаж

    Преди да започнете инсталацията, съхранявайте гипсокартона в помещението най-малко 48 часа. Специално подходящ е специален гипсокартон с дебелина 10 мм. В специални случаи може да се използва и дебела стена - от 12,5 мм. Най-тънкият материал е с дебелина само 6,5 мм.
    1. За монтиране на рамката е маркирана височината на тавана. Освен това планираната линия фиксира стартовия профил. Нанесете маркировка под водещите профили, разположени на разстояние 600 мм един от друг. В резултат на маркирането определете местоположението на закрепването на бъдещите окачвания. Имайте предвид, че разстоянието между окачването трябва да бъде около 600-700 мм.

      важно: Когато използвате материал от гипсокартон, увеличете първоначалната честота на затваряне.
    монтаж на окачени тавани
  • След завършване на монтажа на окачвания и закрепване на профилите за насочване, монтирайте рамката от секциите на водещите профили. В резултат завършената рамка трябва да е решетка. На него, с помощта на винтове, gipsokartonnye листове се шият. От кожата до стената оставете разстояние от 5-10 мм. Това се дължи на възможни промени в параметрите на гипсовите плоскости под въздействието на околната среда.
  • Преди да започнете довършителната работа, изсушете гипсовите дъски за 2 дни. С таван шпакловка, обърнете специално внимание на съществуващите стави на тавана със стените. Подсилената мрежа ще помогне да се запълнят пролуките и да се направи най-сигурният таван. Zashpatlevanny таван обикновено покрити с боя, и в пространството си направи дупки за тела.
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
    Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
    Окачен таван в банята може да бъде направен самОкачен таван в банята може да бъде направен сам
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
    Mirror false таванът е оригинален и практиченMirror false таванът е оригинален и практичен
    Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
    Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
    Окачени касетни таваниОкачени касетни тавани
    » » Монтиране на шарнирен таван в дома
    © 2021 BggeHat.com