Окачен таван в банята може да бъде направен сам



При извършване на ремонти в апартамент, в допълнение към стените и пода, е необходимо да приведете тавана в правилния вид. Окачените таванни системи днес предпочитат да се монтират в помещения с много по-различна цел, а баните не се оставят навън.

окачени тавани за банята

Видове висящи тавани за банята

Окачените тавани за банята са в следните форми:
  • гипсокартонени системи-

  • от панелите от PVC (облицовка) -

  • рафтове -

  • прости тъкани от PVC-

  • комбинирани системи- гипсокартон плюс PVC-

  • Тавани Armstrong (рядко монтирани) -

  • огледални структури-

  • касетни системи.
Според експерти най-предпочитаните варианти за подреждане за поддръжка и ежедневна поддръжка се считат за конструкции, изработени от PVC панели, PVC филми и тавани за парапети за банята.

Окачени тавани в банята

Предимства на опънати тавани в банята

Простри тавани - Идеален за помещения, където има висока влажност. На първо място, окачен таван в банята изглежда страхотно, има висока устойчивост на влага и прахоотблъскващи свойства. Благодарение на горните качества, всички видове замърсяване на повърхността им не се уреждат. Също така, рискът от мухъл в банята на тавана и гъбички - е известно, че наличието на такива микроорганизми уврежда човешкото здраве.
Окачени окачени тавани за банята
Системите за протягане имат дълъг живот без ремонт, а разходите за инсталирането им са на разположение на много потребители. Ако собственикът на имота има затруднения при избора на вида на бъдещата система за напрежение по отношение на цвета, текстурата и конструктивното решение, струва си да проучим как висящите тавани в снимката в банята се показват на този сайт. Елегантният избор на цветове и текстури ще превърне банята в непозната.

Изисквания за създаване на окачен таван

От всички видове панти строителни експерти съветват да се инсталира в банята и тоалетната тези със всички елементи и водоустойчиви материали се използват за тяхното покриване. Единственото ограничение, защо не е възможно да се монтира на таван, монтирани в банята - това е липсата на височина на помещението (тя трябва да бъде най-малко 270 cm без база плоча), както и да се излее замазка и поставен върху плочките на пода, което ще го повиши най-малко с 5 сантиметра. Необходимо е да се предвиди бъдеще таванни лампи в банята.
таван, закачен в банята
Състоянието на основния таван трябва да позволи монтирането на надстройка - не може да падне от стари мазилки или боядисани слоеве, в противен случай тя трябва да бъде подготвена за монтаж на прикрепена конструкция. Необходимо е също така да се елиминира влагата, плесените и гъбички в банята (те се характеризират с петна от черен или бял цвят), ако са на черния етаж. За тази цел, след почистване на повърхността, тя се третира със специални противогъбични средства. На стените, на които е необходимо да се закрепи таван скелет, следи от влажност и парцал от падане мазилка също са недопустими.

Монтаж на скелет за шарнирен таван

Независимо от вида окачен таван, принципът за създаване на рамка за окачена таванна конструкция в банята е почти същият. След приключването на подготвителните мерки е необходимо да се отбележи разположението на системата по периметъра на стените. За да направите това, използвайте нивелир и боядисване или конец със синьо, който е навит навит на касета (холче). От долната точка на основния таван, на най-малко 3 сантиметра разстояние, се прави марка, а след това по периметъра на стаята с помощта на нивото на сградата във всеки ъгъл се поставят маркировки - така че на всяка стена ще има две от тях. След това, използвайки нишка със синьо (боядисване), контролната линия бие - на това разстояние от тавана ще има долна част на конструкцията.
На контура на линията се установява профил UD (UD), който е завършил перфорирани дупки, който служи като ръководство за профила на CD (PP). Долната му част трябва да съответства на маркировките по стените. За закрепване през 40-50 сантиметра се използват дюбели. Докинг профил, ако монтирането на окачен таван в банята е позволено, припокриване или задния край.

ние правим скелет за шарнирен таван в банята
Освен това, в зависимост от структурата, монтирана на тавана, PP профилът е фиксиран. Разстоянието между двете точки на закрепване може да е различно: по време на монтажа сгъваема гипска система зависи от вида на рамката е 50 или 60 сантиметра, а за PVC панелите - от 40 до 50 сантиметра. След маркиране с боя низ, линии са бити. За таваните на летвата принципът е сходен, въпреки че профилите са различни.
схема на монтаж на окачен таван в банята
Вече маркирани линии в планираните точки са инсталирани U-образни закопчалки (наричани още Peshka) за PP профили. След това CD профилите са прикрепени към тях, като се използват малки винтове за самозатягане. Ако височината на тавана е намалена с разстояние, надвишаващо дължината на U-образните скоби, обичайно е да се използват закачалки под формата на спици. Можете да използвате цялата дължина на Peshka, като го свържете с тавана в единия край.
Освен това окачените тавани се закрепват към инсталираните профили на компактдиска в банята. За тази цел се измерва разстоянието между противоположните MD профили и полученият резултат се взема един сантиметър - това определя дължината на монтирания профил на CD. За да настроите нивото на профила PP, ще бъде достатъчно да издърпате конеца под UD профилите от единия край на стаята към другия в средата му и след това рамката ще е плоска.
В някои случаи на профил за PVC панели се използват дървени летви, но това по никакъв начин не се отразява на принципа на монтаж в стелаж за окачен таван, а в същността си е създаването на гладка периметър, който зависи от правилното инсталиране на системата.

Цената за инсталиране на тавани в банята

На окачения таван в банята цената зависи преди всичко от площта на помещението, от сложността на структурата, броя на етажите, структурата на материала, избраното решение за цвят. Що се отнася до монтажа, цената на матирания таван започва от 39 с, за лъскав таван - от 43 с. и за структурата на метала - от 55 с.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Огледални тавани в банята - стилни и необичайниОгледални тавани в банята - стилни и необичайни
Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
Окачени касетни таваниОкачени касетни тавани
» » Окачен таван в банята може да бъде направен сам
© 2021 BggeHat.com