Огледални панели на типовете тавани, монтаж



Mirror има уникално свойство да трансформира пространството - сякаш да го "бута". Тя дава интериорната мистерия, променяйки напълно лицето на стаята. Напоследък използването на огледала в интериора беше ограничено до факта, че те бяха окачени на стените и купиха мебели с тях. Сега е възможно да се създадат огледални тавани, които не само изглеждат невероятно красиви, но и визуално увеличават помещението, което в някои случаи е просто необходимо.

огледални панели за цена на тавана
Ако инсталирате огледален пластмасов панел на тавана, стаята ще изглежда изящно и елегантно. Те могат да бъдат комбинирани с други видове покрития и да получат уникално дизайнерско решение.

Характеристики на огледалните панели

Огледалните панели се използват не само за визуално увеличаване на помещението, но и за по-голяма осветеност. Този таван изглежда луксозен и се вписва добре при всякакъв вид осветление.
Огледални окачени тавани се състоят от трайно стъкло с лъскава или матова повърхност, декоративен компонент и рамка. На тяхна повърхност може да се използва картина, която може да бъде с различни нюанси и форми, което осигурява изобилие от възможности за създаване на уникален дизайн. Ако погледнете огледалните панели за тавана на снимката, можете да се уверите, че с този таван стаята ще изглежда вкусна.

огледални панели за таван купуват
Огледалните панели имат много предимства, сред които:
  • Визуално увеличение на пространството в стаята.
  • Чудесна комбинация с други декоративни елементи, поради факта, че панелите имат различен сянка и размер. Не е трудно да изберете опция, която е идеално подходяща за интериора.
  • Висока функционалност. Окачен дизайн ви позволява да се скриете в пространството между него и основното припокриване на инженерните мрежи - климатична и вентилационна система, електрическо свързване, водоснабдяване и отоплителни тръби (вж. Окачените огледални тавани го правите сами).
  • Производство на устойчиви на влага материали - пластмаса, метал, стъкло, което прави възможно използването им в помещения с висока влажност.
  • Отлична шумоизолация и практичност. Огледални тавани не изискват особено сложна поддръжка - те са достатъчно избърсвани със суха кърпа или в крайни случаи - средство за измиване на очилата.
  • Възможността за организиране на многостепенна система, съчетаваща различни материали - има много опции за проектиране, това ще бъде доказано от огледални панели за тавана на снимката.
  • Лесна инсталация. Поставянето на панелите е много проста, основното е правилното подготвяне на основата, така че повърхността да е равномерна. Това е необходимо, ако елементите са прикрепени директно към основния таван с винтове или лепило. Ако те са инсталирани в специална рамка, не е необходимо да подготвяте базата.
видове огледални панели за тавани
Ако обаче изберете огледален пластмасов панел на тавана, не трябва да се инсталират мощни осветителни тела, тъй като материалът за производство може да се стопи от висока температура. Ако елементите са изработени от стъкло или метал със специално покритие, няма такива ограничения, освен че не се страхуват от висока влажност и могат да бъдат инсталирани панел на тавана в банята стая. В тези тавани е възможно да се изградят прожектори, които отразяват и разпределят равномерно светлината в цялата стая, като същевременно подчертават отделните зони (за повече подробности:Огледални тавани в банята - стилни и необичайни").

Видове огледални тавани

Преди да купите огледала за тавана, трябва да знаете за видовете и характеристиките им. Например, огледални панели изглеждат много впечатляващи и лесни за инсталиране, създаване на една неописуема игра на светлина и сянка, и фугите между тях създават впечатление за "рязани модел", който изглежда много интересно. Цялата ролка материал също се продават. На тези огледални панели за тавана, цената ще приятно моля - това е икономичен вариант.
Можете да създадете таван като Armstrong. За да го инсталирате, маркировката на тавана се прави, след това окачването и профилите се монтират, телената мрежа се сглобява под формата на клетъчна мрежа. Получените клетки се поставят в огледална плочка. Предимството на това закрепване е, че за ремонт не е необходимо да отделяте много време - просто заменете повредената плочка с нова.
Едно парче стъкло за тавани не се използва - просто не може да бъде доведено в стаята. Не е лошо изглеждащи и опънати тавани, но цената е доста висока. От друга страна, в спалнята те ще бъдат най-подходящи.

Монтаж на панела

Най-често огледални панели се поставят върху рамката или върху лепилото. Самата рамка не е лесно да се направи, така че за това ще трябва да се обадите на специалисти. От друга страна, такава конструкция ще бъде надеждна и не трябва да изравнява повърхността.
монтаж на огледални панели за тавана
Ако панелите са поставени сами по себе си, за предпочитане е да се използва адхезивен метод. Повърхността трябва да е абсолютно плоска, но върху повърхността с мазилка няма смисъл да губите време - под тежестта на плочката може да се ексфолира. Първо, основният таван трябва да бъде поставен шперплат или гипсокартон, те трябва да бъдат устойчиви на влага. След това панелите се полагат върху повърхността на тавана със специално лепило. Трябва да се уверите, че плочките се държат добре и не падат на главата си. За по-голяма надеждност е необходимо да пробиете дупки (по ръбовете) и да ги закрепите с дюбели, така че да не ви хващат окото. Недостатъкът на този метод на монтаж е, че ще бъде по-трудно да се поправи, отколкото ако панелите са вложени в специална конструкция.
Опции за инсталиране на огледални панели на тавана
Пластмасата е фиксирана по подобен начин, но при подобни огледални панели за тавана цената е много по-ниска, което ви позволява да спестите достоен резултат. Пластмасовите панели не могат да се използват само в баните, а също така не е необходимо да се свързват с тях мощни лампи, а във всичко останало изглеждат като стъклени плочи. Прочетете още: Огледалните тавани в банята го правят сами.
Ако купувате огледала за тавана, можете да създадете необичаен интериор във всяка стая. Основното е да изберете висококачествени материали и да извършите правилната инсталация, след което резултатът ще бъде приятен в продължение на много години.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране таван препоръки на професионалистиПроектиране таван препоръки на професионалисти
Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
Огледалните тавани в банята го правят самиОгледалните тавани в банята го правят сами
Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
» » Огледални панели на типовете тавани, монтаж
© 2021 BggeHat.com