Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателен



Простри тавани отдавна спечели съчувствие на потребителите. И това не е случайно, защото дизайна се различава по тяхната надеждност и естетика. Днес много хора предпочитат стъклото до тавана. Особено красиви и подходящи, те гледат в селски къщи, по-специално в дневни или зали. Но трябва да се помни, че такива проекти са изпълнени с опасност. Използването на такива тавани изисква специален подход, който ще обсъдим в нашия материал.
тавани от матирано стъкло
Така че нашата статия е посветена на инсталирането на стъклени окачени тавани. Ние също така ще говорим за положителните и отрицателните аспекти на тези дизайни.

Фибростъкло за таван

В началото бих искал да отбележа негативните аспекти. Силикатното стъкло е много специфичен материал.
  • Стъклото е трудно да се обработва. Свойствата на твърдостта и крехкостта, присъщи на стъклото, правят срязване или пробиване на дупки. Ще имате нужда от определени умения и способности.
  • Окаченият таван от стъкло има доста впечатляваща маса. Ще трябва да се погрижите както за здравината на рамката, така и за надеждността на нейното закрепване.
матирано стъкло таван
  • Окачените прозрачни тавани имат голям недостатък - голям риск от повреда. Например, ако случайно счупите стъклена керемида, парчетата ще поръсят главата ви. И това, разбира се, е изпълнено със сериозни телесни повреди.
  • И накрая, окачен таван на стъклото не се отличава от неговата евтиност. Същите влакна или гипсови панели са много по-евтини от матовите стъклени плочки. Е, витражи със сложни модели дори не си струва пример.

    Отрицателните моменти, които ще се съгласите, са доста сериозни. Но в същото време стъклени тавани са популярни.

    Нека да поговорим за положителните характеристики на окачените тавани:

  • Стъкленият окачен таван има профилна алуминиева (поцинкована) рамка. Конструкциите не се страхуват от влажност или температурни колебания. И ако изключим всякакви механични ефекти, можем да кажем, че това е вечно решение.

    внимание: В допълнение към по-горната конструкция, металните тавани на касетите също са сравнително впечатляващи. Така че подовете на къщата се влошават по-бързо от окачените тавани.
    окачените тавани са прозрачни
  • Стъклото е ръководството за създаване на светли тавани. Ако обаче полупрозрачните пластмаси не приемат топлина, то стъклото е доста устойчиво на внезапни температурни промени. Затова лесно можете да инсталирате халогенни лампи и лампи с нажежаема жичка.
  • Стъклените матови тавани нямат фоново осветление, но като цяло изглеждат много очарователни. В допълнение към естетиката, дизайнерите оценяват такива дизайни за следната собственост: таваните допълват стаята с дълбочина и я правят визуално по-висока.
  • Включеното фоново осветление ще подобри ефекта. Например, стъклен таван с осветление визуално да увеличи нивото си.
  • Правете почистване в стаята - няма да е трудно. Таванът е лесен за почистване с конвенционална гъба и всеки детергент (прочетете: "Трябва да знаете: как да измиете фалшивия таван").
  • И накрая, таваните на матирано стъкло не се страхуват от наводнения. Например, гипсокартонната повърхност оставя следи, а повърхността е измазана и изобщо се разваля (се разпада). Чашата ще остане избърсана с влажна кърпа, тъй като тя ще остане невредима.
  • Как да направите огледален таван, подробно видео:

    Таван от матирано стъкло: опции

    Нека да говорим за външния вид на стъкления панел. Веднага ще забележим, че днес просто прозрачното стъкло не се използва повече. Факт е, че тя не отразява самата същност на окачения таван. С други думи, обикновено стъкло не крие всички дефекти и неравности на припокриването, включително комуникации (окабеляване, водоснабдяване, вентилация).
    1. Фибростъклото на тавана е най-оптималната опция. С ниска цена панелите скриват осветителните тела и правят осветлението възможно най-разпръснато.

      внимание: Ще бъдат видими източниците на точково осветление. Затова се препоръчва да ги изпратите. Така че светлината, отразена от белия тъмно таван, се разсейва.
    фалшив таван
  • В окачения таван стъкло може да има оцветени стъклени панели, декорирани с изображения. Алтернатива на снимките е използването на мастилено-струен печат или стикери върху прозрачно фолио с шаблон.
  • Днес популярността на огледалото стъкло. Обикновено огледалните тавани обикновено се разглеждат отделно. Тези структури радикално променят дизайна на стаята. Тук има редица нюанси. Визуални варианти на огледални тавани могат да се видят на снимката.
  • Монтаж на тавани от стъкло

    Използване на касетъчна структура - класика

    Подобен метод се използва при работа в мокри помещения (повече:Таван касета за баня - разнообразие. ") Причините са очевидни: профилът е защитена от корозия и не-хигроскопични свойства на метода на определяне на панелите също е проста - те са подредени един върху друг в рамките на бележката клетка, която бани и басейни - не е изчерпателен списък на приложения декоративен таван със стъклените панели (да се чете .. : "Стъклен таван в банята - оригинален и красив") Днес те могат да бъдат намерени в кухните, в хола и в офисите ...
    Просто няма специални фиксиращи елементи на квадратни стъкла. Няма да намерите затворени тавани със скрита рамка.
    стъклен окачен таван със собствени ръце

    Дървени летви

    Дървото (тъмните му скали) е в хармония със стъклените панели. Обикновено дървена кутия действа като събирателно място за окачени тавани от матирано стъкло. Панелите се побират в клетките на рамката по аналогия с касетата, но могат да бъдат монтирани и с декоративни винтове.
    Не случайно започнахме да говорим за недостатъците на стъклените тавани. Уверете се, че имате предвид всички нюанси по време на инсталацията. Не забравяйте, че е по-добре предварително да сте сигурни, отколкото да промените напълно тавана след известно време. Не забравяйте, че използването на стъклени тавани в районите, предразположени към земетресения, е много рисковано. Във всеки случай, преди да извършите монтажни работи и тавани за поръчково стъкло, консултирайте се с професионалистите. Те ще ви кажат как да направите цялата работа правилно.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Stretch таван конструкция - видове и функцииStretch таван конструкция - видове и функции
    Витражи от витражи с осветеност по примериВитражи от витражи с осветеност по примери
    Стъклени тавани с осветеност хармоничен интериорСтъклени тавани с осветеност хармоничен интериор
    Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
    Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
    Стъклени врати в интериораСтъклени врати в интериора
    Стъкло в интериораСтъкло в интериора
    Стъкло тавани светлина и пространство в интериораСтъкло тавани светлина и пространство в интериора
    Простри таваниПростри тавани
    Стъклото мери ръбаСтъклото мери ръба
    » » Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
    © 2021 BggeHat.com