Витражи от витражи с осветеност по примери



Неописуемата елегантност и красота във вътрешността на помещенията са в състояние да създават оцветени стъклени тавани с осветление. Съвременната технология ви позволява да ги произвеждате с всякакъв размер, цвят и форма - снимката на сайта е потвърждение. Повече от век катедрали, храмове, замъци на царе и богати имения са украсени с изключителни витражи. И днес те се използват за декорация на модерни апартаменти и частни домакинства, оцветените стъкла са реални или имитирани.
окачени тавани
Индустриалният начин за производство на прозорци от витражи, наречен "Murmanskoye molding", се отнася до трудоемки процеси. За всеки модел се правят специални форми, при които в пещите се създават многоцветни състави чрез синтероване на многоцветни стъкла. В резултат на това, най-красивите остъклени стъкла - цената за тях е на разположение на няколко собственици на имоти. Тези, които не могат да си позволят подобен лукс, могат да се опитат да направят със собствените си ръце най-красивата композиция, не по-ниска по външен вид и оригиналност от промишлени продукти. Какви са начините, по които можете да създадете таван от оцветени стъкла със собствените си ръце?
оцветени стъкло таван купуват

Боядисване на стъклен таван

За да създадете оригинален стъклен декоративен фигурен елемент, способен да преобразува таванното пространство във всяка стая, изисква наличието на въображение и умело ръце. Можете да си купите таван от витражи, но можете да го направите сами и постоянно да се възхищавате на собственото си творение.
Редът на работата по изпълнението на картината е както следва:
  • Необходимо е да се мисли чрез изчертаването на прозореца от витражи и да се направи скица, която да има естествени размери;
  • да придобие чаша, върху която да поставя изображение;
  • купите всичко необходимо за печат, включително синтетични четка, палитра, боя за създаване на витражи и разтворител за тях, восъчни листове, маркери, игли, памучни тампони и пръчки (те са необходими, за да се премахне излишната боя и неравности).
монтаж на витражи от витражи
За да витража на тавана изглеждаше прилично, с неговия проект трябва постоянно да изпълнява всички етапи от създаването му: внимателно измиване на стъклото, я поставите и изготви скица с помощта на маркер на контура изрязани около изображението. След това е необходимо да изчакате, докато шаблонът изсъхне и да продължите с нанасянето на бои за тапети живопис.

Желателно е да рисувате всяка част от изображението наведнъж, след което няма да има граници, които да се появят след изсъхването на мастилото. Следващия слой боя се допуска след сушене на предишната, но не по-рано от 12 часа. Когато рисувате стъклен таван възможно е стъклото да се измие за три дни.

Английската техника за петна

Английската техника за създаване на оригинално изображение върху стъклото за тавана е производството на прозорец от стъклопис.
За това трябва да закупите:

  • стъкло;
  • Стъкло от витражи;
  • инструменти и адаптации.
Те включват ножици, валяк, шпатула, оловна лента (за да я срежете и нарязате, имате нужда от нож, държач и скоба). Той също така ще изисква поток, спойка, спойка и добре осветена маса. Преди да направите таван от витражно стъкло, миниатюрно изображение на изображение в пълен размер е предварително направено.
Английски стъклопис на тавана
Прозорците с витражи с английска технология (както приличат на снимката) се създават по следния начин:
  • чаша с подходящ размер се вписва в скицата;
  • контурите на картината са маркирани с лепкава лента - по този начин се създава имитация на наличието на цилиндрични шевове, традиционни за реални витражни прозорци;
  • стъклото се преобръща и върху противоположната страна се поставя фолио, представляващо многоцветно стъкло;
  • На върха на филма по контура на изображението отново фиксирайте водещата лента. Използване на калай, запечатани стави.
Полученият резултат надхвърля всички очаквания - по този начин е възможно да се извършат на тавана оригинални и красиви остъклени стъклени тавани с осветление. Английската технология през последните години, предпочитат да се използват при проектирането на таван светлини. Благодарение на оцветените стъкла в създаването на осветителни устройства е възможно да се правят бързи, лесни, издръжливи, надеждни и безопасни композиции без значителни разходи. Подобна техника се използва и върху стъклото за прозорци, като се получава вариант за фотографско изображение на интериорния дизайн.

Начини за имитация на витражи

Когато се създават оцветени стъклени тавани с осветление, често се използват методите за имитация на реални витражи.
остъклени стъклени тавани
Метод първи - оцветено стъкло. Необичайна и изключителна украса на стаята е прозорчето от витражи на тавана, изработено от парчета цветно стъкло. Въз основа на това е желателно да изберете тънко стъкло.
За да създадете прозорец с витражи, трябва:
  • като използвате маркер върху шаблона или от ръка на картон, за да приложите рисунка за цял живот;
  • върху получената скица се очертават цветни фрагменти;
  • специална машина за рязане на стъкло, според изчертаните контури, изрязани многоцветни стъкла;
  • върху стъклото с помощта на безцветно лепило изображението се събира като "мозайка";
  • инсталирането на остъклени витрини.
Метод на втория - използването на тел и боя.
Този метод се счита за неусложнен и последователността от действия за създаване на симулация на витражи е както следва:
  • подготовка на миниизображение;
  • От мекия проводник се правят контурите на чертежа;
  • Извитата тел е залепена към стъклото, което е основата;
  • Всеки от фрагментите в контура е оцветен с анилинова боя в различни цветове;
  • след като се изсуши, продуктът е напълно покрит с лак.
Метод трети създаване на опъвам таван с модел под прозореца от витражи. За да се постигне ефектът от стъклопис, се използва опъната полупрозрачна тъкан, в съчетание със сръчно осветление може да осигури загадъчна атмосфера в стаята. Оцветените стъклени тавани, направени в техниката Тифани, са много популярни.
Видеото показва пример за симулация на оцветено стъкло на тавана:
Тези дизайни са в състояние да се поберат в много стилове на интериора. Таванът с изображение под прозореца от витражно стъкло не се нуждае от допълнителни външни лампи, тъй като осветлението се извършва през платното. Най-подходящ е да се простира стъкленият таван в банята или в залата - стаите изглеждат по-просторни, проветриви (прочетете:Стъклен таван в банята - оригинален и красив").

Монтиране на таван от витражи

Редът за монтаж на завършеното витражно стъкло е подобен на технологията за монтаж на таванни елементи.
Тавани окачени витражи се създават чрез закрепване на стъклени панели към предварително направена рамка:
  • На периметъра на тавана са монтирани носещи метални профили;
  • по точките на паралелните оси са маркирани за закрепващи окачвания;
  • според маркировката се пробиват отвори, в които се вкарват стоманени анкери;
  • закачалки;
как да направите таван от витражи
Такава рамка ви позволява да инсталирате витражи таван в коридора, баня, кухня и други малки стаи. В по-големите помещения за монтиране на стъклопакети ще се нуждаете от по-надежден дизайн, така че трябва да създадете двуредови лагерни профилни системи, където елементите са закрепени заедно. В резултат на това се получава правоъгълна решетка, която без никакви проблеми издържа значително тегло от оцветени стъкла.
Прочетете още: Как да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направена.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Витражи на собственото ви стъкло как да направите?Витражи на собственото ви стъкло как да направите?
Как да направите пода вази със собствените си ръцеКак да направите пода вази със собствените си ръце
Как да инсталирате таван от витражиКак да инсталирате таван от витражи
Готически стил в интериораГотически стил в интериора
Таван стъклопакет - оригиналното решениеТаван стъклопакет - оригиналното решение
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
Характеристики на производството на прозорци от витражиХарактеристики на производството на прозорци от витражи
Щори за пластмасови двойни стъклаЩори за пластмасови двойни стъкла
» » Витражи от витражи с осветеност по примери
© 2021 BggeHat.com