Готически стил в интериора

Стилът, в който много успешно успя да съчетае проявлението на романтиката и куража, е готически. Готическият стил в интериора е достатъчно лесен за учене. Някой не престава открито да се възхищава, някой не харесва Свое пустота ", особено в сградите на средновековните замъци", но безразличен към този стил не е - това е сигурно! Този стил е образец на средновековната епоха, епохата на гоблени.

Как се е развил готическият стил в интериора

Как се е развил готическият стил в интериора

Първоначално готическият стил се използва за декориране на католическите катедрали. С течение на времето той плавно се преместваше в жилищни замъци - изтъкваше стила на интериора с икони в позлатени рамки, красиви витражни прозорци, масивни свещници. С течение на времето готическият стил започва да изчезва от мрачния му вид, като същевременно запазва очарованието на някои подробности.

Всекидневната, направена в готически стил, вече ще бъде украсена с резбовани детайли от дърво "задължително тъмен цвят". Тя може да бъде разнообразие от мебели, камина, парапети, декорация на стена. Друг елемент в интериора са извитите прозорци.

Готически стил в интериора дойде при нас от Франция, където се появи през XII век. В средновековието е обичайно да се предоставят интериори на имения с масивни метални или дървени мебели, които биха могли да имат доста груб завършек, рицарска броня. Прозорците бяха просто огромни, кръгли, често оформени от олово. Готическата посока започва да получава голяма популярност от 15-ти век.

Сградите започнаха да променят аскетичния си вид на украсените сгради. Талантливи архитекти излязоха с декорация на фасадите със стъклени и метални елементи, монтирани бяха врати с ковани тапицерии. Благодарение на монтажа на високи колони с масивна база - възможно е да се увеличи височината на стените. Визуално стените се простираха и благодарение на таваните с касите, вентилаторите. Всички тези прости архитектурни промени позволиха да се разширят границите на стаите, създавайки усещане за простор.

Днес можете да повтаряте готическия стил в къщата си. За да направите това, трябва да инсталирате лонгообразни прозорци или, ако не е възможно да се инсталира такава форма, инсталирайте вътрешните врати на лонтите. За да завършите стаята в готически стил, трябва да използвате гранит, мрамор, плочки или ценно дърво.

Класическият хол в готически стил се състои от каменни стени "каменна декорация", вратите се заменят с арки, стрели с бургундски таван, като декорация се използват мраморни скулптури от древността.

С развитието на епохите и смяната на стиловете готическият стил също се промени: огромни имения, със златни и бронзови елементи в интериора, също трябваше да се адаптират към настоящето.

Съвременните дизайнери са проектиране на интериора на къщите, като се вземат предвид нови продукти на пазара на довършителни материали: те са успешно заменя визуално камък, дърво, фрески и картини могат да бъдат заменени с цифрите от средновековната тема ", изпълнен в техниката на Аерографски". Това дава специална мистика дома, някои чар, лукс. Всичко това е присъщо на готически стил в интериора.

Тъй като този стил се е променил от век на сто, подобрен, интериорът може да е малко по-различен. Фенове на просторни помещения могат да обзаведат къщата с мебели с груба обработка, любителите на лукса със сигурност ще допълнят интериора със стари платна, помрачени от времето, сандъци или метални фигурки.

Какви са признаците на този стил?

Интериорът е решен в готически стил се характеризира с фрески по стените, витражи, тъмен цвят, груб покритие мебели с издълбани фасади и "задължително трябва да бъде направена от ценни породи дърво", ковани лампи с филигран украса.

Правилно проектиран интериор в готически стил може лесно да се превърне дома си в приказен замък от приказките! Показатели стил са наситени цветове доминират тъмно сиво, кафяво, лилаво, черно нюанси, метални части - вътрешна врата с тежки дръжки ", формирани главно под формата на пръстени," легло с балдахин, таблата и степенка се прави под формата на арки, огледало бронзовите рамки са много масивни - под и стени. Атмосферата на стаята много антики - полилеи, старинни свещници, сандъци, настолни часовници и други елементи. Интериорът е задължително да представи камина, облицована с плочки! Той е украсен с фалшифициран портал, украсена с декоративни елементи с флорални мотиви, може да е хералдически емблеми, келтски мотиви. На камината има свещи, огледала за маси. Завеси трябва да бъдат направени от скъпоценни плат - воал атлас Дамаскин коприна, кадифе, кадифе или жакард.



Прозорците са големи, извити. Горната част има сводеста форма, винаги с метални връзки. Дървените рамки са много масивни. Прозорците са затворени с капаци, които имат железни пръти.

Готическият стил се характеризира с изобилието от архитектурни форми. Следователно, тя изисква първоначално големи стаи и високи тавани. Можете да пресъздадете атмосферата от Средновековието, ако имате голяма къща. В апартамент с малки стаи, тъмните тонове на масивните интериорни елементи ще изглеждат неподходящи и болезнени. Модерните дизайнери препоръчват използването на готически стил в интериора, главно в апартаменти на няколко нива. Наличието на няколко нива ще създаде хармоничен интериор с големи полилеи, мебели с мраморни плотове, с каменна стена и подово покритие. Горещите свещи в светилниците подчертават хипнотизиращата атмосфера на средновековните замъци в интериора.

Днес рядко можете да намерите готик в интериора. Апартаментите, декорирани със сложни форми на виртуозни детайли, привличат тъмната си декорация. Декорът на издълбани мебелни фасади ви кара да се възхищавате отново и отново. Измислени наслагвания върху мебелите задължително трябва да се правят в техниката на интериор.

Функциите, които отличават готическия стил включват:

  • къщи с покрив, които имат много кули, елементи с остри продълговати форми, заострени и вентилационни арки;
  • стените са боядисани, има оцветени стъкла, изобразяващи дуели на рицари, както и епизоди от средновековния живот;
  • таванът има дървени греди, груби покрития;
  • нестандартни плочи от керамичен гранит са поставени на пода "имат 6, 8 или 3 ъгъла, нееднородна текстура";
  • всички мебели "стени, тапицерия мебели, плочки, завеси" има изображение на готически роза, шампоан или четири венчелистчета орнаменти.

Лесно е да откриете готическите аксесоари и шкафове с оцветени стъклени фасади, наличието на метални лампи в стаята, огледала, оформени с багети от ценни метали.

За да отделите помещението в зони, можете да използвате преградни стени от ковано желязо. Преградите могат да бъдат украсени с цветни орнаменти или стъклопакети.

Характеристики на дизайна на готическия стил във вътрешността на къщата

Характеристики на дизайна на готическия стил във вътрешността на къщата

За готически характеристика на изкуствени интериорни и скъпи довършителни материали - дървени подове могат да бъдат направени от хвойна, лиственица или дъб, тъкани тапети, стълби непременно в рамка от метални или каменни парапети, фасетиран плочки.

За обзавеждане дизайнери изберете масивни легла "задължително наличието на сенници и колони", тоалетката има голямо огледало, основата е кована. Огледалото трябва да бъде оградено с метална багета. Камината ще даде изразителен акцент.

За да украсите кухнята в стила на готиката дизайнерът ще избере мраморен плот, масивна дъбова маса, столове ще имат желязна рамка и високи гръбчета.

За осветление ще бъдат подходящи многоетажни полилеи, свещи и подови лампи, които ще имитират старите шандели. Прозорците трябва да се почистват със завеси от елитни тъкани. Всичко това трябва да бъде органично комбинирано.

Готиката, която е временно забравена, отново стана популярна сред истинските любители на древното изкуство. Готически стил във вътрешността на вашата къща ще бъде в състояние да предаде каменни колони, арки, кули, касите тавани, различни надстройки на покрива под формата на остри шипове и неща. Интериорът ще бъде доминиран от масивни дървени мебели "от ценно дърво", тежки кадифени завеси. Комбинацията от масивност ще даде на интериора ви уникален лукс и благородство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериор на дървени къщиИнтериор на дървени къщи
Спалня в аристократичен стилСпалня в аристократичен стил
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Декориране в колониален стил и барокДекориране в колониален стил и барок
Как да направите холКак да направите хол
Викториански стилВикториански стил
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Стил на Възраждането в интериораСтил на Възраждането в интериора
Полилей като основна част от интериораПолилей като основна част от интериора
Интериор в ориенталски стилИнтериор в ориенталски стил
» » Готически стил в интериора
© 2021 BggeHat.com