Интериорен дизайн в стил Бидермайер

1Напоследък стила на интериора Бидермайер стана особено търсен. Изобразявайки се в Австрия през 1815 г., стила на германските бургаски търговци много бързо намери върха в сърцата на мечките. За него героите са светли цветове на тапетите, прости и практични мебели, чисти просторни стаи, уют и уютна сантименталност. В тази статия ще говорим за мебели, които се използва за създаване на стил Бидермайер (между другото, е препоръчително да го носите по време на ремонт, като се използва палета борда), цветова схема на интериора, и много повече.

Дизайн в стила на Бидермайер

Ако решите да създадете спалня в стил Бидермайер, трябва да обърнете внимание на светлите цветове на тапета. За дневната, потънала в жълто, за спалнята - тъмно розови, кафяви и пурпурни цветове. Всички околни предмети и мебели трябва да подчертават интимна и домашна среда. Бидермайер е създаден в условията на отказ от наполеоновите традиции. Смяната на властта доведе Австрия до нов мироглед. Това принуди немската буржоазия да се затвори в собствените си домове, като се съсредоточи върху създаването на удобства вътре в помещенията.



Интериорът в този стил се характеризира с уважение. Не може да се каже, че луксът се е превърнал в синоним на вулгарност и е затънал в забвение. Луксът се появи в нова интерпретация, променена, изпълнена с елегантност. В интериора е най-добре да се използват мебели от клен, череша, кедър, тъмно бук и дори круши. Бидермайер се фокусира върху функционалността и практичността, не търпи буйни декори и обемисти дизайни. Тя не се вписва в архитектурните ексцесии, конгломерациите и конструкциите с размери. Предварително обръщаме внимание на факта, че античните мебели са лишени от помпозност.

Всекидневната в австрийски или виенски стил е тънка дървена маса, покрита с лак и интериор. До него има елегантни столове с чисти крака. Ъглите на стаята са украсени с шкафове, а в далечната стена е клавесин. Интересни и подови настилки: за ерата, характеризираща се с дървени подове, покрити с монофоничен килим с малък шаблон. При създаването на салон Biedermeier не трябва да забравяме високите корнизи, традиционните мраморни пиластри и рафтовете. Стените могат да бъдат украсени със стари картини и снимки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Ремонт на апартамент и стая в хай-тек стилРемонт на апартамент и стая в хай-тек стил
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Италиански мебели и бароков интериорИталиански мебели и бароков интериор
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Декориране в колониален стил и барокДекориране в колониален стил и барок
Как да направите холКак да направите хол
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Как да украсят коридора в апартамент стилен и красив?Как да украсят коридора в апартамент стилен и красив?
Кухни в стил Прованс и техните характеристикиКухни в стил Прованс и техните характеристики
» » Интериорен дизайн в стил Бидермайер
© 2021 BggeHat.com