Ренесансов стил в интериора

Ренесансов стил в интериора

Възрожденски стил - погледнете древността през очите на Средновековието. Този стил сега се използва често в интериора, удря с монументалните си пространствени ефекти, мраморни стълбища, изобилие от декоративни елементи. Всекидневните и спалните са обзаведени със скъпи мебели, които се изпълняват в античния дух. Цветовата гама е мека, променя се един в друг, няма контрасти, само пълна хармония. Нищо не трябва да бъде забележимо. Ако имате интимна и успокояваща атмосфера в стаята, тогава сте правилно декорирали интериора в стил Ренесанс.

Стените в този стил са изработени от гладък камък или имитация, също така използват мрамор и пясъчник. Също така често в стил Ренесанс използвайте стенописи или различни мазилки. Украсете стените могат да бъдат кадифе, релефна кожа или брокат. Към днешна дата, като в стила на помещението, хората ренесансови често установяват ниши в стените и ги украсяват със стенописи, той наистина е подходящо в този случай. В тези ниши ще изглежда хармонични бронзови статуетки. Все пак той смята ток декор на дърворезба, но е важно да не се смесват със стила на готически, ренесансови в случай на дървените модели по стените трябва да бъдат леки и гладки.



Ренесансовите мебели трябва да имат ясни форми, ясна конструкция и многобройни архитектурни елементи. За довършване можете да използвате позлатяване. Основната част от мебелите бяха багажник-касон, декориран от различни видове дървета, боядисани с позлата. Шкафовете са покрити с релеф, който пренася архитектурата на това време. Реално е да се използват в стил Ренесанс такива неща като бюро, бюфети, секретор. По това време те са измислили сгъваема маса с прибиращи се опори. Декорацията на столовете е направена от кадифе или брокат, а металните столове ще изглеждат хармонично като ренесанс.

Като декорация в този стил се използват древни картини, които прилягат на тона на стените. Антични мебели, фотьойли от ковано желязо, сандъци, елементи от слонова кост и други подобни ще ви помогнат да създадете интериор в стил Ренесанс. Ако не сте напълно осветени в стилове и не знаете как да украсите стая, помолете за помощ дизайнерите.

Е, този стил ще бъде подчертан от интелигентната мраморна крем Marfil, която можете да закупите, като посетите сайта elegant-stone.ru. Само там ще намерите качествен мрамор на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухни в провинциален стилКухни в провинциален стил
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Италиански мебели и бароков интериорИталиански мебели и бароков интериор
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Декориране в колониален стил и барокДекориране в колониален стил и барок
Провансалната кухняПровансалната кухня
Стил на Възраждането в интериораСтил на Възраждането в интериора
Полилей като основна част от интериораПолилей като основна част от интериора
Детска стаяДетска стая
» » Ренесансов стил в интериора
© 2021 BggeHat.com