Гръцки стил в интериора

Дори в древни времена гърците са знаели как да създават красота в архитектурата, която дори и сега има милиони почитатели. Днес много хора по света използват в своя интериорен дизайн гръцкия стил, чиято основна черта е простотата на декорацията, липсата на луксозни елементи. Следователно, съвсем логично е, че почитателите на гръцкия стил са икономически и практични хора, които обичат твърдостта и утехата.

Този стил идеално съчетава елементи от модерността и древността. Тя се характеризира с наличието на мраморни и керамични плочки и преобладаването на прохладните цветове.

Гръцкият стил се разви през няколко периода. От ранните периоди митологичната ориентация остава. Тук едно голямо място е било заети от митологични богове, символизиращи цъфтежа на гръцката империя и нейната сила.

От началото на VI век пр.н.е. елементите и принципите, въведени от Азия и Египет, започнаха да се променят в религиозните възгледи на гръцкия народ и техния дух. Стилът става по-хармоничен и благороден. В бижута, форми, материали, луксозни елементи започнаха да се появяват. С всеки следващ период в гръцкия стил се въвеждат нови декоративни елементи. Под влиянието на Изтока бяха създадени по-зрелищни и великолепни структури. Последният период е бил фазата, в която Гърция е била властта на империята на Рим. По това време стилът на Гърция се обедини отново с римското изкуство. И въпреки това успява да запази основните си характеристики - практичност и простота, въпреки римския стил, който се отличава с помпозност и лукс.



Основните характеристики, присъщи на гръцкия стил.
- високи тавани;
- шаблони;
- колони с мазилка;
- фрески;
- гранит, мрамор, керамични плочки;
- цветове от естествени нюанси, минимално позлатяване;
- не се допускат мебели от естествено дърво, опростена форма, ръчна изработка, кожена тапицерия и кадифе;
- всички детайли на интериора имат вертикална ориентация;
- мазилката на стените е текстурирана и изключва наличието на тапети;
- Декоративни елементи - статуетки, амфори, вази, скулптури;
- най-малко тъкани върху прозорците.

Но преди да направите апартамента си в гръцки стил, трябва да сте сигурни, че стаята е подходяща за тази декорация. В противен случай, за да не го направите, няма да можете да пресъздадете гръцкия стил.

На първо място, стаята трябва да има високи тавани, които дават на помещението чувство за пространство, свобода. За да подчертаете величието на стаята, създайте монументални колони.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на банятаИнтериорен дизайн на банята
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Създаване на интериорни стиловеСъздаване на интериорни стилове
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Как да направите холКак да направите хол
Интериорен дизайн Как да изберете вашия интериорИнтериорен дизайн Как да изберете вашия интериор
Как мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухняКак мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухня
Стил на Възраждането в интериораСтил на Възраждането в интериора
Полилей като основна част от интериораПолилей като основна част от интериора
» » Гръцки стил в интериора
© 2021 BggeHat.com