Викториански стил

Характерните черти на викториански стил е смесица от готически, екзотична, класицизъм, рококо и еклектична комбинация от безупречно качество и традиция. Сама по себе си, стилът е преминал през няколко етапа на развитие: от тежка неокласицизма с фантазия декор на спокойствие с чувство за мярка на късния викториански (това, което по-късно ще се нарича строго класически Англия). Декорация на известния съветски филм за Холмс съвсем ясно представляват представа за това какво е английски стил и как тя е много подходяща за интериорен дизайн на офис.

Без значение колко Странно, този стил е присъщо и известна степен на деконструкцията, където всяка стая е декорирана в определен стил: Gothic (библиотека, класни стаи), рококо ", ориенталски стил". Този интериор мирно съществува флорални дизайни, направени на завесите и шотландския клетката - върху одеяла, и взети поотделно детайл на интериора може да цитирам няколко стила.

Първоначално, тази посока на регистрация на жилища изисква високи разходи и простота на помещения с достатъчно високи тавани. Но ако не претрупвате пространството с огромен брой мебели и не спирате да проектирате тавани и стени, апартаментът може да бъде направен "в най-добрите традиции на къщите в Англия".

Къде да започнете



На първо място, е необходимо да се определи гамата от цветове. В този случай, отправната точка е изборът на цвят на мебелите. То може да бъде бежови светлинни тонове или червено-кафяв тъмен цвят. Съответно всичко останало ще бъде от люляк, бадем, бледо розови нюанси до червеникаво-кафяво. Значително място се дава на позлатяване и богати цветове в драперии от изумрудено зелено или рубинено червено.

Подовете са обикновено - добро качество паркет или плочки с всяко украшение, сводести прозорци по готически дървена или правоъгълни с билата, вратата трябва да са масивни, същата правоъгълна форма с месинг довършителни детайли. Всички форми са продълговати вертикално и линиите трябва да са извити или прави.

Стените са украсени с мазилка, тапети или платно, или с цъфтящи кръгли рози, реалистично изобразени животни, птици.

Столове, фотьойли, дивани - триизмерни с достатъчно дебела тапицерия. Леглото в общежитието трябва да е без козирка. Популярни са часовниците, сандъците и скринчетата. Неразделна част от всекидневната на този стил е камина (дори изкуствена) и разнообразие от аксесоари за нея.

Позволява се да се използват неограничени бройки "кукли": индийски кутии, вази в китайски стил, картини, пълнени животни и т.н.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Италиански мебели и бароков интериорИталиански мебели и бароков интериор
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Интериорен дизайн Как да изберете вашия интериорИнтериорен дизайн Как да изберете вашия интериор
Стил на Възраждането в интериораСтил на Възраждането в интериора
Полилей като основна част от интериораПолилей като основна част от интериора
Детска стаяДетска стая
Интериор в ориенталски стилИнтериор в ориенталски стил
» » Викториански стил
© 2021 BggeHat.com