Стъклени тавани с осветеност хармоничен интериор



4. Стъкло и неговите видове
Основните видове материали за стъклени тавани действайте акрилно стъкло (плексиглас или плексиглас) и обикновено силикатно стъкло.
  1. Акрилно стъкло

    Модерен материал с цял набор от предимства:

    - Плексигласът не може да се счупи - стъклото само се къса, но не се разпръсква в остри парченца. Съответно животът и здравето на хората са безопасни.
    - Плексигласът е добър звукоизолиращ материал. Таван от плексиглас - огромен плюс в жилищни сгради.
    - Топлоизолационните свойства на акрилния таван - пластмасата практически не провежда топлина. между акрилен таван с осветление и припокриване има въздушен слой, който предотвратява проникването на студ в апартамента.
    - Акрилното стъкло е лесна за обработка. Материалът е подложен на рязане, рязане, обработка на файлове. Разбира се, всички операции са напълно безопасни за стъклото - той няма да се раздели.
стъклен таван с осветление
Като недостатък, ние можем да различим следното: стъклото е уязвимо на драскотини. В стаята обаче това е незначителен момент. И все пак тук е много по-безопасно, отколкото на улицата (вятър, прах).

  • Силикатно стъкло

    Традиционен материал, който е лесен за почистване: никакви домакински химикали не са страшни за стъклото.

    съвет: Не използвайте абразиви или прахове. Факт е, че тези съединения са в състояние да оставят малки драскотини върху основата на стъкления таван.

    Основният недостатък на стъклото е нестабилността му. Решете проблема по следния начин: поставете филм върху стъклото. Но като цяло, това не е толкова ефективно, въпреки че няма да позволи на фрагментите да се разбият. Счупената стъклена повърхност обаче трябва да бъде заменена.
  • Стъклен таван с осветление: методи за фиксиране

    1. Най-често срещаният метод на монтаж - окачени системи на касетни тавани. Продуктите от Armstrong ви позволяват да поставите специална плочка на тавана. Въпреки това, краищата на прътите са предназначени за полагане на всякакъв материал. Последните трябва да имат леки и умерени размери - 60x60 см.
    окачен стъклен таван с осветление
  • Алтернативата е да прикрепите стъклени плочки към декоративните винтове. Покривът е монтиран и на тавана. Плочката се фиксира върху нея от долната част, през отворите, пробити в нея.
  • Стъкленият таван с осветление приема устройството на висяща дървена бреза. В този случай поставянето на плочките се извършва отгоре. С тази подредба на тавана можете да правите експерименти: например, напишете матирано стъкло с оцветено стъкло, което има сложен образец.
  • Процесът на закрепване на стъклото към винтовете зависи от инструмента, който дупките са пробити. Стъклото се пробива при ниска скорост, като се използва специална свредла върху стъклото. Зоната за пробиване трябва да се навлажни изобилно. Това ще предотврати появата на облаци от прах и охлаждането ще предотврати разцепването на стъклената плочка. Всички нюанси на тази работа могат да бъдат научени от фото и видео материали.
    Стъклен таван със светлина, вижте пример за видеоклипа:

    Стъклени тавани с осветление

    Задачата на осветлението е равномерно осветяване на стаята. Не забравяйте, че 1-2 източника ще бъдат визуално видими дори и чрез матираното стъкло. Факт е, че лампите са разположени много близо до повърхността фалшив таван с осветление. Не забравяйте, че пространството над стъкления таван не е голямо и вентилацията му е проблематична. При тези условия мощни лампи с нажежаема жичка или халогенни източници на светлина няма да работят. По принцип можете да използвате флуоресцентни тръби - те допринасят за по-доброто разсейване на светлината. Проблемът обаче няма да бъде напълно отстранен - ​​през матираното стъкло все още ще бъдат разпределени контурите на тръбата.
    Таванът е прозрачен с осветяване от собствените си ръце
    Ако скриете източника на светлина в контейнер или зад кутия, няма да забележите. По този начин, окачен стъклен таван с подсветката ще отразява светлината.
    • Монтирането на стъкления таван не е от стената до стената - в краищата на стаята трябва да се образуват ниши. Те, от своя страна, ще съдържат източници на светлина. С тази опция няма значение какъв тип лампа изберете. Чрез стъклото осветлението няма да изпъкне.
    • Над стъкления таван има матова повърхност, която има отразяващи свойства. Не е лъскава, а не огледална - тъй като лампата ще бъде отразена и това вие и ние абсолютно не се нуждаем.
    Указание: Равномерното разпределение на светлината ще спомогне за стандартното варене на варовик.
    стъклени тавани с осветление от собствените си ръце
    В този случай няма да похарчите много пари и допълнително няма да подготвите повърхността. В резултат матният таван прикрива всички дефекти.

    Източници на светлина за осветление на стъкло

    1. Лампи с нажежаема жичка - бюджетен вариант на етапа на инсталиране. Въпреки това, тяхната експлоатация може да струва много, тъй като елементите консумират големи количества електроенергия при ниска ефективност.
    2. Флуоресцентните лампи са идеални за монтаж на място. Светлите елементи излъчват малко количество топлина, което е много удобно. Прозрачният таван с осветление ще изглежда много хармонично с интериора.
    3. LED панделките - са забележителни за икономическата им ефективност, освен това практически не разсейват топлината в затворено пространство над стъкления таван.
    как да направите стъклен таван със светлина
    По този начин, когато избирате метода за фиксиране на стъклени плочки, помислете за целта на помещението. Така че в банята или в банята се препоръчва използването на алуминиева окачваща система. И в учебната или дневната - дървен таван на каси. Не забравяйте, че осветлението засяга цялостния интериор и може да го направи хармонично. Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне при избора на таван и осветителни елементи за поддръжката му. Допълнителна информация може да бъде събрана от фото и видео материали, които ясно показват вида на стъклените тавани.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Рязане на стъкло у дома. Характеристики на работа с и без щориРязане на стъкло у дома. Характеристики на работа с и без щори
    Тавани от плексиглас - това е лесноТавани от плексиглас - това е лесно
    Витражи от витражи с осветеност по примериВитражи от витражи с осветеност по примери
    Таван от плексиглас с типове задно осветяване, разликиТаван от плексиглас с типове задно осветяване, разлики
    Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
    Акрилен таван с осветление - функцииАкрилен таван с осветление - функции
    Стъклена престилка за кухняСтъклена престилка за кухня
    Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
    Стъклените мебели за баня са елегантно и практично решениеСтъклените мебели за баня са елегантно и практично решение
    Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
    » » Стъклени тавани с осветеност хармоничен интериор
    © 2021 BggeHat.com