Перспективи за използване на нискоемисионно стъкло

Перспективи за използване на нискоемисионно стъклоФактът, че архитектурните и технологичните проблеми са тясно свързани, е признат факт. Старите, познати материали отново стават интересни за дизайнерите и архитектите.

Стъклото е един от тези материали: много от тях са привлечени от неговия естетически външен вид и икономическите ползи от употребата - той се справя доста добре с задачите за пестене на енергия. Най-добрият пример до този момент е стъклото с ниски емисии. Те са свикнали с това по целия свят, но в нашата страна те не са много чести.

В Европа нискоемисионните очила са влезли в употреба заедно с принципите за пестене на енергия, затова можем да кажем, че те са само ноу-хау за нас. От друга страна, тенденцията към прозрачни елементи в архитектурата и появата на топлинно спестяващи очила е доста свежа. Свойствата на нискоемисионните очила могат да намалят загубите на топлина, като не изоставят естествената дневна светлина - стъклото предава слънчевата светлина, но отразява инфрачервеното лъчение.

Възможно е да се получат такива възможности чрез създаване на специално покритие. Слоят с ниска излъчвателна способност може да бъде поставен в ламинирано стъкло и да бъде използван като строителен материал за елитни недвижими имоти - той ще бъде красив и удобен. Различията в цената между такова стъкло и обичайното ще се изплатят за една и половина до две години само за сметка на енергоспестяването. Единствените възможности за спестяване на топлина от нискоемисионно стъкло позволяват да се откажат двойни стъкла дори в северозападната част на Русия.



Заедно с това задачата за опростяване на доставките на топлоенергия става доста реалистична - в същото време ще бъде възможно да се отървем от остарелите технологии. Най-вероятно във връзка с модата за прозрачни елементи нискоемисионното стъкло ще се появи в редица нови сгради в нашата страна.

Каталогът на нашия сайт https://svarprof.ru/catalog/2 съдържа широка гама от заваръчни машини! Към техните предимства могат да се отдадат и малки размери, микропроцесорно управление, висок комфорт на заваръчния процес.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъкло фасада ново решение в строителствотоСтъкло фасада ново решение в строителството
Огнеупорно стъкло за каминаОгнеупорно стъкло за камина
Енергоспестяващи прозорци Какво е това и как да се провери?Енергоспестяващи прозорци Какво е това и как да се провери?
Как да направите стъкло матира мини-курс за домашни условияКак да направите стъкло матира мини-курс за домашни условия
Избиране на прозорец pvc подчертаваИзбиране на прозорец pvc подчертава
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Стъклени тавани с осветеност хармоничен интериорСтъклени тавани с осветеност хармоничен интериор
Пластмасови прозорци от енергоспестяващ типПластмасови прозорци от енергоспестяващ тип
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
Пластмасови прозорци rehau цени на разположениеПластмасови прозорци rehau цени на разположение
» » Перспективи за използване на нискоемисионно стъкло
© 2021 BggeHat.com