Стъкло фасада ново решение в строителството

Фасадно остъкляванеПоявата на модерните градове се промени поради появата в арсенала на архитектите на редица интересни решения, сред които е остъклението на фасадите на градските сгради. Благодарение на това решение външните стени на градските сгради се трансформират и изглеждат много модерни. В съвременната градска архитектура често се използват стъклопакети с фасади, най-вече стъклопакети на фасади на сгради.

Тя изглежда много красива високи сгради, например, офис център или дори къща, с външно покритие от стъкло. Този дизайн не е евтин, но вярвайте ми, че е много ефективен. Един вид футуристичен вид на фасадата, изработена от стъкло, просто не позволява да се погледне настрани.

Стъклената предна част на къщата - плюсовете и минусите

Обмислете всички плюсове и минуси на стъклената фасада, включително и по отношение на частната къща.

Основните предимства на стъклените фасади

Що се отнася до невероятната красота, вече я видяхме. Външните стени, които са изработени от стъкло, позволяват на разработчика да покаже въображението си изцяло. Архитектите могат да реализират най-невероятните прозрачни форми, от които се състоят стъклени фасади.

Външна стена, който е изцяло изработен от стъкло, не е пречка за слънчевата светлина, което е много важно за пренаселените помещения, като големите търговски центрове, гарите и летищата. Много удобен вариант за такива фасади и за спестяване на топлина в стаята.

Стъклена фасада на частна къща 1

Могат да се реализират двойни стъкла с три и четири камери, пълни с инертни газове и пакетирани енергоспестяващи филми. Също така правилно подбран стъклен агрегат ще ви помогне да избягате от топлината през лятото.

Основните недостатъци на прозрачните фасадни конструкции

Най-важният недостатък е достатъчната чупливост на такива външни ограждащи структури. Едно и също стъкло не е бетон и гранит, силните му характеристики като материал не са високи. Въпреки това, с правилно проектирани рамки стъклото може да издържи много прилични товари.

Ниската устойчивост на удар на стъклото е следващият му недостатък. Изоставеният специално от камък или случайно пристигната голяма птица може, ако не се счупи, да доведе до непредставен вид стъкло фасадата на частна къща или офис сграда.

За да се премахне този недостатък, стъклото е покрито със защитен полимерен филм с усилване, което укрепва цялата структура като цяло.

Какво мога да направя, за да направя фасадата на стъклото дълго?

Трайността на този дизайн зависи изцяло от качествено избраните материали, точността и точността на изчисленията, грамотността на инженерите. Както показва практиката, през годините външността на сградата не губи красотата си, а грижата за нея е много проста - да миете стъклената фасада около веднъж годишно.

Стъклена фасада на частна къща 2

Няколко важни точки:

  • Стъклената фасада ви е обслужвала дълго време, преди всичко трябва да вземете предвид вятърните товари в района, вентилационната и отоплителната система в къщата.
  • За да изглежда стъклената фасада красива, трябва да я вземете сериозно на дизайна. Ние също трябва да сме психически готови за това, че ще бъдете в очите на всички.

Направи си сам - дали е реално?

Мога ли да направя себе си стъклата на фасадите, без да прибягвам до професионална фирма? На пръв поглед не.

Ако решите да направите фасадата остъклена у дома си, тогава обмислете факта, че тази работа трябва да бъде направена от професионалисти, защото много често в интернет можете да намерите препоръки как да направите стъкло фасади на къщи и сгради самостоятелно.

Стъклена фасада на частна къща 3

Все пак, знайте, че това е възможно само ако площта на стъклата на външните стени е много малка.

Ако площта на непрекъснатото външно остъкляване не надвишава 6 квадратни метра, можете да започнете да работите самостоятелно. Ако това е по-голямо - възложи тази работа на професионалисти.

Преди да започнете да работите, изучете видовете възможни външни ограждащи конструкции, изработени от стъкло.

Видове / видове външни ограждащи стъклени конструкции

Затварящите се полупрозрачни структури са разделени на няколко типа / типа.

1. Класическа гледка

Класическа (кръстосана) фасада. Това е най-простият вид външни стъклени конструкции. Тук се използва рамката, която е направена от алуминиев профил. Лесно е да се събере, не изисква допълнителни механизми.

Класическият тип външно остъкляване е най-евтиният вариант, тъй като в работата си можете да използвате просто стъкло.

2. Структуриран изглед

Структурният тип външно остъкляване е по-сложен. Не работете с обикновен стъкло! Стъкло в класическата версия се монтира върху алуминиевата рамка, а в конструктивната фасада - залепени към профили, изработени от алуминий, извън помещението.

Една част от конструкцията, която включва алуминиева рамка и стъкло, се нарича касета.

Вътре в касетите са свързани през дупките в рамката, а отвън прорезите са напълнени с такъв материал, че прилича на стъкло в свойствата.

Стъклена фасада на частна къща 4



За да направите дизайн за подобно остъкляване, имате нужда от много повече време и пари. Стъклото, което се използва за тази фасада, е много по-скъпо, тъй като има много различни характеристики в сравнение с обикновения материал. Предлага се и по-скъп материал за рамки и лепило за стъкло.

3. Изглед на паяк

Типът паяк е най-подходящ за проектиране на различни магазини, бутици, автокъщи, търговски центрове и т.н.

Сред всички видове на този вид работа, с които се извършва остъклението на фасадите на сградите, са най-новите технологии. В частно строителство тази технология се използва много рядко.

Всичко това, защото тук се използва специална технология, чиято основа е "паякът" - конзола от много здрав материал, която е прикрепена към конструкцията, а от друга страна, към тях са прикрепени стъклени елементи.

Стъклена фасада на частна къща 6

Този механизъм дава възможност да се оцветяват много големи площи на сгради.

Витражи от витражи

Много практично е остъклената стъклена фасада. Тя може да се използва за регистрация на търговски центрове, офис помещения, както и красива регистрация на лоджии и балкони. Този вид външна ограда ще направи къщата ви по-модерна.

Витражни фасади, всичко това подготвителна работа по технологичната карта, се държат в сградата и не изискват специални повдигателни механизми.

Основните предимства на този тип външни ограждащи конструкции:

  • напълно прозрачна стъклена фасада;
  • подходящ за всякакъв дизайн;
  • ви позволява да глазирате големи площи;
  • Можете лесно да променяте отделните секции;
  • по-изгодна цена.

Ако планираната сграда ще бъде подложена на силно натоварване от вятър - изберете друга опция за реализацията на вашия проект, защото витражните фасади не могат да се справят със силен вятър.

Видове системи от витражи за външните стени на къщата.

Има няколко вида външни ограждащи конструкции на къщата, където се използва витражи.

1. Твърдо стъкло от витражи

Твърдата напречна греда е най-често срещаната, подходяща за наклонени или вертикални повърхности. Рамката е направена от стелажи, тъй като те имат основното натоварване.

Витраж от фасада
Профилът отвън може да бъде изработен от различни капаци с форма и цвят за всеки вкус. Гумените уплътнения здраво притискат стъклото между профила и рамката. Това не е много скъпа опция.

2. Структурно витражно стъкло

Структурен изглед - се извършва с помощта на точково закрепване на стъклата към рамките със специален уплътнител. Стъклените повърхности са по-големи по размер, поради което сградата изглежда много скъпа и модерна.

3. Прозорец с витражи от паяк

Паяците от паяк се използват само за скъпи сгради с големи размери. Това е най-грандиозният изглед на всички представени, в големия град можете да разчитате само на няколко сгради, външните стени на които могат да бъдат изпълнени с помощта на тази технология.

Приложимост за частно жилищно строителство

Ако искате, можете да направите малко чаша фасадата на частна къща. Както вече споменахме по-горе, основното е, че неговата площ не е голяма.

Съвременните технологии позволяват на всеки да закупи материал и всички компоненти, необходими за компетентното подреждане на такива "прозрачни" стени.

Фасадното остъкляване ще даде оригинален облик на вашата зимна градина, тераса и по принцип вашия дом. И също така е много издръжлив и издръжлив, тъй като стъклото не изгаря, не изгнива, не изсъхва.

Стъклена фасада на частна къща

Прозрачни структури за предаване на светлина също се използват за допълнително затопляне на къщата ви поради енергията на слънцето. В края на краищата, слънчевата светлина дори и в най-студените слънчеви дни е много висока.

Изборът на стъкло за външните стени на къщата

Също така е необходимо да изберете правилното стъкло за фасадата. Можете да използвате прозорци с двоен стъклопакет и едно стъкло. Ако сте избрали скелетно остъкляване, използвайте прозорци с двоен стъклопакет. Можете да вземете и обикновено стъкло, но помислете за зоната на стъклото (дебелината на стъклото трябва да бъде до 12 мм). Използвайте триплекс или стъкло, също за по-добра топлоизолация на фасадите от енергоспестяващо стъкло.

Остъкляване на фасади на сгради

Класическият тип фасадно остъкляване е най-печеливша от финансовата страна, а също така в областта на спестяване на топлина. В европейските страни системата за остъкляване е много популярна, която е прикрепена към вътрешността на структурата и отвън се създава почти незабележима празнина.

За офис центрове често се използва класически дизайн за остъкляване на фасадата, но ситуацията се е променила и сега архитектите използват алтернативни системи - структурни или паяци.

Строителният пазар в САЩ, Европа и по-специално в Русия се развива много бързо и архитектите търсят нови решения за своите проекти, така че използването на големи стъклени конструкции стана много популярно в цял свят.

Заключение. Ако сте избрали стъклена фасада за вашия дом или офис, вие сте на прав път, защото е не само красива, но и полезна от гледна точка на топлина и икономия на енергия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове фасадни остъкленияВидове фасадни остъкления
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Къщата е чисти и почиства фасадата на частна къщаКъщата е чисти и почиства фасадата на частна къща
Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщиСтъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщи
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Sml стъклени листове разглежда приложението в декорацията на фасадитеSml стъклени листове разглежда приложението в декорацията на фасадите
Как да актуализирате стара къща за мисленеКак да актуализирате стара къща за мислене
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
Какво е предимството на вентилираните фасади?Какво е предимството на вентилираните фасади?
Предимства на вентилирана фасадаПредимства на вентилирана фасада
» » Стъкло фасада ново решение в строителството
© 2021 BggeHat.com