Фалшив таван в кухнята

Окачен таван е отлично вътрешно решение, практично и подходящо. Всички версии на окачени тавани в кухнята са предимствата и недостатъците на даден номер, така че след приключване на ремонтните дейности не са разочаровани, че е необходимо да се справят с въпроса за какъв таван структура е по-добре да изберете какъв материал е и дали е възможно да го монтирате на своя собствена.
окачени тавани в кухнята снимка

Окачена конструкция на тавана

Таванът се състои от окачена система (рамка) и плочи, изработени от твърди или меки материали: метал, пластмаса, минерални влакна, дърво, ламинат (по-подробно:Ламинат на тавана") и т.н. Благодарение на широкия им обхват избор на окачени тавани от гипсокартон в кухнята е толкова разнообразна, че ви позволява да трансформирате стаята и да реализирате мечтите на всяка любовница. Модулната решетка в окачена структура, прикрепена към тавана посредством закачалки, има клетки с определен размер, в които са поставени пластините.
Между новия и основния таван се оформя празно пространство, което позволява да се поставят там инженерни комуникации и осветителни уреди. Окачените системи също включват тавани от гипсокартон.

Предимства на окачените тавани

Предимствата и предимствата на окачените кухненски тавани, според експертите, са:
  • не е необходимо да се извършва сложна подготовка на основното припокриване, тъй като системата ще скрие всички свои дефекти и недостатъци, включително следи, останали от изтичането на вода от апартамента от по-

  • инсталационните работи не изискват много работа, те могат да се извършват самостоятелно,

  • възможността за лесен достъп, ако е необходимо, до комунални услуги, окабеляване и т.н. -

  • чист и привлекателен външен вид, както се вижда от окачените тавани в кухнята фото-

  • ако по-горе живеят твърде шумни съседи, възможно е да се монтира допълнителен слой шумоизолация -

  • Ако е необходимо, отделните плочи и целият таван могат лесно да бъдат демонтирани -

  • Подобряване на осветеността, като същевременно се намаляват разходите за енергия.
Към днешна дата, видове кухненски тавани удивително разнообразен: reechnye- cassette- gipsokartonnye- raznourovnevye- yacheistye- reshetchatye- panelnye- плочки.
проектиране на окачени тавани в кухнята

Окачени тавани за кухненски шкаф и касета

Системи за рафтове или касети - Отлични опции за окачени тавани в кухнята. Техните елементи са покрити със специални съединения, които значително удължават експлоатационния живот, докато оригиналът на тавана остава много дълъг.

варианти на окачени тавани в кухнята
Стомана и алуминий перфорирани тавани и без перфорация не изгаряйте под слънчевата светлина, лесна за почистване. Широката конструкция представлява скрита повърхност на тавана, а отворената конфигурация позволява експериментиране с цветовото решение на стелажите при създаването на дизайнерски композиции. Има възможност за отпечатване върху тях.
Такива видове фалшиви тавани за кухнята като зъбна рейка и пиньон отворени и скрити позволяват инсталирането на слуги, полилеи и всякакви принадлежности. Панел за организирането на такива тавани предлагат в два варианта: германската Тип - се извършват в правоъгълна форма и са лесни за създаване на отворена konstruktsii- италиански стил се отличава със заоблени ъгли и релси, подходящ за затворен дизайн.
окачен касетен таван за кухнята
Сред другите предимства на окачените тавани за кухнята са:
  • безопасност за здравето,

  • Неограничени възможности за дизайнерски решения -

  • отлични хигиенни характеристики - те са огнеупорни и водоустойчиви, не образуват мухъл, не натрупват прах,

  • те ви позволяват да монтирате вентилация, електричество и осветление -

  • поради по-голямото отразяване на светлината,

  • Простота на инсталацията - за монтажа й е достатъчно 2 - 3 часа.
Недостатъкът е, че таваните на тавана не могат да бъдат частично демонтирани.
Квадратните алуминиеви или стоманени касети могат да имат някакъв цвят, да бъдат гладки или украсени с украшение. Таваните на касетите се характеризират с дълготрайност, възможността за повторно демонтиране, устойчивост на влажност, топлина и шумоизолационни материали са залепени върху тях. Проектиране на окачени тавани в кухнята под формата на матирани или лъскави огледални и стъклени касетни системи е едно от действителните решения за създаване на интериор, благодарение на невероятната игра на светлинни източници. Трябва да се отбележи, че те са с висока цена и изискват постоянна грижа, тъй като те са много видими петна и прах.

Окачен таван панел в кухнята

Системите за окачване с панели от различни материали, които се поставят върху скелет, са великолепни. Панелът може да бъде направен например от метал, пресован материал или стъкло. Обикновено е бяло, но може да бъде боядисано във всякакъв цвят. Предимството на панелните тавани е, че те са просто монтирани и ако желаете, всеки може да инсталира дизайна сам, докато ще продължи поне две десетилетия.
Панелните перфорирани метални тавани, които не са перфорирани, са забележителни за характеристиките им - преди всичко те са устойчиви на промени в температурните условия и висока влажност. Независимо от факта, че такава конструкция няма голямо тегло, тя е в състояние да издържи на значителни товари.

Окачени тавани от гипсокартон за кухнята

Системи от гипсокартон за кухни имат предимства, както и други видове окачени тавани за кухнята, но те допълнително се нуждаят от шпакловка и имат нужда от довършителни работи - поставяне на тапети или боядисване. Когато създавате повърхност от този строителен материал, трябва да имате предвид, че след завършването на инсталацията му, достъпът до комуникациите ще бъде затворен.
тавани от гипсокартон за кухня
опции фалшиви тавани в кухнята от гипсокартон, устойчив на влага, осигуряват инсталирането не само на едноетажни, но и на многостепенни конструкции. За продажба този строителен материал се предлага в отделни листове от 1,2 до 2,5 метра с дебелина 10 или 15 милиметра.
Гардероби окачени тавани в кухнята - снимките могат да се видят на сайта (прочетете: Завършване на тавана в кухнята: опции по примери) - имат различно дизайнерско решение, тяхното изпълнение може да бъде сложно, многостепенно, поетапно. Те могат да имат разнообразие от облицовки, облицовки, изпъкнали и жлебове от всякакви форми (вижте окачени тавани в галерията на кухнята). Животът на такава система за окачване не е по-малък от 20 години.
Монтирайте самата конструкция на окачването
Окачените тавани за кухнята са толкова популярни поради практичността, лекотата на инсталиране и ремонтните работи, възможността за актуализиране на дизайна.
Преди инсталацията, на първо място броят на закачалките, необходими за монтаж, се определя въз основа на дизайна на окачения таван за кухнята - това зависи от площта на помещението (10 квадратни метра изисква 8 парчета).
Редът на инсталацията работи:
  • инженерните комуникации са

  • Хоризонталните линии на таванната конструкция са маркирани. Първата маркировка е поставена на една от стените, но трябва да се има предвид, че новият таван трябва да обхваща комуникации, припокриващи се греди, изпъкналости. За да изгубите височината на помещението е минимално, трябва да знаете точно размерите на аксесоарите, които са вградени в таванната повърхност -

  • по протежение на хоризонталната линия, е прикрепена към боядисаната страна чрез L-образен профил. В зависимост от материала на стената за закрепване, винтовете се използват или с кука,

  • монтиран дълги и къси направляващи профили във формата на обърнато Т. В този случай, в кратък профил са в двата края на издатъците, които се поставят в слота за дълго profilyah-

  • изравняването на получената конструкция се извършва с помощта на ниво и, ако е необходимо, се регулира височината на окачването - тази процедура трябва да се повтори 3 дни след завършване на инсталацията.
Характеристики на монтаж на таван от гипсокартон
Редът на монтажа работи при създаването на таванна конструкция от гипсокартон. В сърцевината на гипсокартонната система има твърда рамка, и тъй като такава конструкция е доста тежка, тогава за нейното създаване е най-добре да се използват метални профили и здрави крепежни елементи. Самонарязващите се винтове трябва да се монтират на стъпки от 20 сантиметра. Работата се извършва, като се вземат предвид размерите на вградените вентилационни системи и осветителни устройства (виж: Вентилационни таванни решетки: видове и приложения).
Характеристики на монтаж на таван от гипсокартон
Повърхността на гипсовата плоскост е направена на няколко етапа:
  • shfaklyutsya и запълване на шевове и канали над samorezami-

  • Всички шевове са залепени с мрежа,

  • Шевовете са запечатани отново, след което са заземени,

  • подготвената повърхност е боядисана и залепена с довършителни материали.


Характеристики на монтажа на тавана на шкафа в кухнята

Такъв таван не може лесно да бъде установен: първо се настрои първият ъгъл и след това се прикрепят закрепванията, така че рамката може да се подреди лесно по време на монтажа. За да се направи кухнята индивидуална позволява използването на стелажи и стелажи от различни цветове, свързани под ъгъл на различни нива хоризонтално или вертикално, в комбинация с вградени огледала и лампи. Огъната отстрани на багажника е алуминиева лента от 3 до 4 метра с широчина 10, 15 и 20 сантиметра, от която можете да изрежете парче от необходимата дължина.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани за опции за дизайн на кухняОкачени тавани за опции за дизайн на кухня
Как да направите окачен таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите окачен таван от гипсокартон - инструкция
Таванна инсталация Armstrong - инструкцияТаванна инсталация Armstrong - инструкция
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
Акустични таванни опции за шумоизолацияАкустични таванни опции за шумоизолация
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Монтиране на грилатови таваниМонтиране на грилатови тавани
» » Фалшив таван в кухнята
© 2021 BggeHat.com