Монтиране на грилатови тавани



Днес таваните на "Грилато" печелят популярност. Те обикновено се инсталират в развлекателни комплекси, търговски центрове, автосалони, летища и други обществени места. Монтаж на окачени тавани Griljato се различава от простотата. Необходимо е обаче да се вземат предвид всички конструктивни нюанси.

Таванът на Грилато - какво е това?

Грилато е един от видовете окачени тавани.
Дизайнът включва обемна решетка, оформена от U-образен алуминиев профил (5-10x30-50 мм). Самата решетка е с размери 60х60 см. В състава й има клетъчни плочи с размери от 3х3 до 20х20 см. Такива плочи са изработени от алуминиева лента с дебелина от 0,3 мм до 0,4 мм.
тавана грилато ерекция
Цветове на покриващите плочи:
  • бяло;
  • мат алуминий;
  • злато;
  • сребрист алуминий;
  • хром покритие. 
Но това не е всичко - можете да направите заявка за таван grillato, който има цветово решение на таблицата RAL. Решетката е монтирана в окачена рама, която е свързана с U-образни релси. 
Внимание: Монтирането на тавана Grilyato може да се извърши на стандартна система за окачване T-Rail. В този случай се занимаваме с отделна форма на тавана. 

Дизайн на тавана Грилато

Стандартното оборудване се представя от обичайната версия на дизайна със симетрични клетки. Можете обаче да поръчате монтаж, който има асиметрични размери и необичайни клетки във форма.
монтаж на окачени тавани grilyato
Има няколко опции за този дизайн:
  • "щори";
  • формата на пирамидата;
  • няколко различни нива;
  • "Нестандартна клетка". 
Завършеният таван Грилато е клетъчна монолитна структура. Таванът ще ви приятно приятно, защото ще се побере в почти всеки интериор.

Предимства на Grilyato 

  1. Таванът надеждно скрива всички комуникации, преминаващи през пространството между тавана.
  2. Grilyato подобрява звукоизолацията и вентилацията на помещенията.
  3. Устойчивост на корозия, ултравиолетово лъчение, прекомерна влажност, както и на вредни химикали. Поради това таваните имат дълъг експлоатационен живот.
  4. Таваните на Grilyato не представляват опасност за околната среда. Те не отделят вредни вещества, като по този начин запазват здравето на хората около тях. 

Окачени тавани Grilyato - монтаж: етапи на монтаж 

Преди да инсталирате тавана на Grilyato, определете местоположението на лагерите. Напомняме ви, че дължината им може да бъде 1,8 или 2,4 м. 
  1. Изчислете ширината и дължината на стаята и ги разделете на тези стойности. Вашата задача е да изберете такава опция за монтаж, в която ще е необходимо да намалите минимално декорите.
  2. Маркирайте точките на окачването на основния таван. Тя е върху тях и ще бъдат фиксирани водачи.

    внимание: Калкулацията трябва да бъде както следва: за фиксиране на всяка от решетките (2,4 м) се нуждаете от 3/5 закачалки (1,2 м) - 2/3 от окачването (0,6 м) - 1/2 окачване. И все пак, за 2/3 от окачването се прикрепя към точките на осветителното оборудване.
как да направите тавана грилято собствени ръце
  • Монтирайте ъгъла на стената около периметъра на стаята. По този начин можете да фиксирате височината на бъдещия окачен таван. Стенни отвори за дюбели се пробиват на разстояние 100 см един от друг. Използвайте винтовете за самозатягане, за да закрепите ъглите. Когато работите, завийте ги в пластмасови дюбели.
  • Следващият етап е таванът на Griljato: инсталирането на закачалки. В точките, маркирани на тавана, пробийте дупки. Поставете дюбелите в пантите на закачалките и ги забийте в дупките. Накрая, фиксирайте окачванията с винтове с самонарязващи се болтове.
  • След това инсталирайте лентите на носачите. Първо, започнете инсталирането на релси с дължина 2,4 м. Използвайте свързващите елементи, закрепете ги заедно. Следващата стъпка е монтажа на летви с дължина 1,2 м и 0,6 м. В крайна сметка ще получите решетка с разстояние 60 см по двете оси.
  • Монтаж на осветителни елементи с допълнителни закачалки. Това е необходимо за по-надеждно закрепване на фитингите.
  • Сглобяване решетки Grilyato с помощта на ремъци (те се наричат ​​по тип - "майка" и "баща", съответно). След като монтирате решетките на пода, вдигнете ги до тавана. След това трябва внимателно да поставите всяка решетка в създадената по-рано рамка.
  • Последният етап от работата с тавана Grilyato е инсталирането на електрическото окабеляване и изравняването на конструкцията. Във втория случай трябва оптимално да регулирате окачването. Като допълнителен елемент използвайте нивото на сградата.
  • Монтаж на тавана Grilyato, подробни инструкции за видеото:

    Видове осветителни тела за тавани на Grilyato

    Най-често при инсталирането на класическите окачени тавани на Grilyato се използват растерни лампи. Съкращението за този тип осветление е изразено като "GR". Калъфът има специални закопчалки, които помагат за фиксирането на лампите към тавана на Grilyato. 
    Също така популярни са осветителните тела, които са монтирани в решетките. Схемата за осветление от този тип се нарича "Down Light". В допълнение към горните две опции има няколко други вида фитинги. 
    монтаж на тавани grilyato инструкции
    Внимание: Всички сортове окачени тавани на Grilyato имат високи характеристики по отношение на отразяването на светлината. По този начин, като инсталирате осветителните елементи под или над нивото на монтирания таван, можете да донесете нови дизайнерски комбинации във вътрешността на стаята. 
    Прилагайки различни видове осветителни тела, ще постигнете различно осветление за зоните на стаята. Можете да експериментирате с различни преходи от сянка на светлина (и обратно). 
    Така че, вие се научихте да създавате сами Гриляно таван. Също така препоръчваме да разгледате снимки и видео материали по този въпрос, за да имате пълна картина на предстоящите творби.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на окачени тавани видове конструкцииМонтаж на окачени тавани видове конструкции
    Характеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтажХарактеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтаж
    Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
    Монтиране на шарнирен таван в домаМонтиране на шарнирен таван в дома
    Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
    Reechny тавани albes висящи идеалReechny тавани albes висящи идеал
    Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
    Алуминиева покривна стойка - характеристикаАлуминиева покривна стойка - характеристика
    Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
    Монтаж на окачени таваниМонтаж на окачени тавани
    » » Монтиране на грилатови тавани
    © 2021 BggeHat.com