Типове и приложения на вентилационните тавани



За да разберете какви вентилационни отвори са необходими, е необходимо да разберете какво е вентилацията и защо е толкова необходимо.
Надеждното функциониране на качествена вентилационна система гарантира чистотата на въздуха в помещението, което е ключът към комфорта и здравето. Нейната правилна организация ви позволява да забравите за неприятния мирис, мазна сажди, прах и висока влажност.
вентилационна решетка за опъвам таван
В жилищната и индустриалната среда вентилацията допринася за:
  • Премахване на замърсения въздух и подмяната му с чист въздух, идващ от улицата;
  • намаляване на нивото на влажност, което се формира в резултат на човешкия живот, готвене и по други причини. Липсата на подходящо оборудвана вентилация води до появата на кондензация. Възникват форми на гъбички и плесени върху повърхности, разрушаване на стени и тавани, разграждане на греди и лющене на гипс.
В промишлени съоръжения и обгазен със силна цигарения дим набор доставка и вентилация и в жилищни сгради обикновено се използват екстракция въздух, кървене въздух в горната част на помещението (вж. Снимката). Принципът на действие е, че когато се нагрява, въздушният поток се втурва нагоре.

Какви са вентилационните решетки?

От монтирането на окачени конструкции, те често покривайте вентилационните шахти и канали за ефективна вентилация на помещенията на повърхността на уравняване на тавана е необходимо да се направи, тъй като в резултат на присъствието на въздух може да влезе в мястото, образувано между сглобена система и база припокриване. Ето защо, вентилационните решетки са необходими за окачени тавани, които покриват дупката в таванната конструкция и благодарение на тях външният вид не се влошава.
вентилационни решетки за окачени тавани
Правилата за подбор са прости: вентилационната решетка за таванния панел и другите таванни системи трябва да съответства на дизайна на помещението и капацитетът му не може да бъде по-малък от този на въздухопровода (за подробности:Вентилацията в опъната тавана е устройство").
В допълнение, вентилационните решетки на тавана е бариера за влизане в помещенията на гризачи, които често се срещат в въздухопроводите, но останалата част от повърхността на тавана не трябва да има пукнатини. За да се предпазите от нахлуването на насекоми, е по-добре да инсталирате вентилационните решетки с решетка.

Материали за производство на решетки

Вентилационни тавани решетки фирми-производители произвеждат от стомана, алуминий и пластмаса.
стомана продуктите обикновено се инсталират в производствени сгради и складове. Тъй като този материал в крайна сметка се корозира и губи привлекателен външен вид, решетките от него се използват за предотвратяване на неразрешено проникване на неразрешени лица през вентилационната система. В този случай външната вентилация изглежда като голяма поцинкована кутия с центробежна таван вентилаторотстрани на улицата. Входните отвори за въздух са покрити с решетки чрез заваряване или чрез използване на самонарезни винтове.
Вентилационни решетки от алуминий имат приличен външен вид, както се вижда от снимките, те не са податливи на корозия и се отличават с тяхната сила и надеждност. В местообитанията на гризачи е необходимо да се монтират метални бариери - плъховете не могат да ги загърбят.
Ниска цена пластмасови вентилационни решетки обикновено изработени от поливинилхлорид. Те се освобождават в цвят - за това боята се добавя към винила, докато се втвърди. Поради това дефектите, които се появяват на повърхността им по време на работа, на малко разстояние от тях, практически не се виждат. От пластмаса най-често се правят щори - механизмът им задвижва елементите и по този начин регулира преминаването на въздушната маса през решетките. Това, ако е необходимо, може да намали продукцията на въздух, движещ се през вентилацията (виж също: "Окачени тавани: характеристики и видове").
Пример за модел на таванната решетка е показан във видеото:

Видове вентилационни решетки

Ако тръбата е изложена на повърхността на тавана, обикновено се използват кръгли решетки, чийто диаметър съответства на диаметъра на каналите и може да бъде 10, 15 или 20 сантиметра. Те се монтират с помощта на подпори от поцинкована стомана, които имат вдлъбнатини. За да инсталирате някои модели, използвайте уплътнител или монтажна пяна.
вентилационна решетка на тавана
Правоъгълни профили от пластмаса и алуминиеви тавани се произвеждат чрез рязане и отгоре. Размерите им в сантиметри са различни: от 10x15 до 50x100. Правоъгълните продукти от тип "dorset" са фиксирани с стоманени разделители и товарителница с винтове, а отгоре им е поставена декоративна рамка
Квадратната вентилационна решетка за таван Armstrong има странични размери, равно на 595 милиметра, което е стандартният параметър за таванните плочи.
Вентилационната решетка за окачения таван е вградена в конструкцията по начин, подобен на лампите, може да има кръгла форма, овална, правоъгълна, квадратна. Вместо осветително тяло се монтира решетка. Вентилационната решетка за таван Armstrong е инсталирана директно в клетката на рамката.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вентилацията в камерна рамка създава идеален микроклиматВентилацията в камерна рамка създава идеален микроклимат
Отопление на въздухаОтопление на въздуха
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Вентилация в парната баняВентилация в парната баня
Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорциМонтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци
Екстракт без връзка с вентилациятаЕкстракт без връзка с вентилацията
Вентилация salda в УкрайнаВентилация salda в Украйна
Какво е вентилацията в къщата?Какво е вентилацията в къщата?
Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
Видове декоративни вентилационни решеткиВидове декоративни вентилационни решетки
» » Типове и приложения на вентилационните тавани
© 2021 BggeHat.com