Монтаж на окачени тавани



Монтирането на окачени тавани е прост и елегантен начин да се скрият неравностите на припокриването и да се скрият комуникациите. В допълнение към лекотата на сглобяване, таваните имат много други предимства.
Основните са:
  • възможността за организиране на различни варианти за осветление;
  • прилагане на звукоизолация и топлоизолация;
  • възможността за реализиране на различни дизайнерски идеи.
монтаж на окачени тавани със собствените си ръце
Днес ще ви разкажем по-подробно как се прави инсталирането на фалшив таван.

Инструменти и материали

За работа ще ви трябва:
  • таванни панели;
  • метални профили за рамкиране;
  • суспензии;
  • винтове;
  • тапи;
  • клещи;
  • равнище;
  • рулетка;
  • отвертка;
  • български или ножици за метал;
  • дървена сцена.
Монтиране на фалшив таван, подробна видео инструкция:

Окачен таван - инсталационна технология

Как да инсталирате окачен таван грилато или друга подобна конструкция? Започнете работа с маркиране на границите на бъдещата таванска повърхност. За да направите това, използвайте ниво на вода или лазер. Когато работите с тях, винаги носете специални защитни очила, тъй като съществува реален риск от увреждане на очите.
Височината на тавана е ограничена само от наличието на допълнителни елементи, като тръби или вашите желания.
Окабеляване се фиксира със специални скоби, след което се окачва на тавана. Преди да инсталирате профилите, уверете се, че в местата, където възнамерявате да завинтвате винтовете, няма тръби или проводници.
как да инсталирате фалшив таван
Определете ъгъла на стаята, от която започвате работа. За да направите това, стойте на прага и погледнете стаята. Тази част от стаята, която хваща първото ви око и първо трябва да бъде подрязана. Така че можете да инсталирате на такова очевидно място цялото покритие на облицовката. Традиционно, монтаж на окачени тавани направена със собствените си ръце, така че кройката на плочките (гипскартон, PVC ленти) са били над вратата и незабележим ъгъл на стаята (да се чете: "Окачени тавани с ръце: икономични и популярни").
По периметъра на стаята поставете ъгловите профили, които са закрепени на стената с винтове с дебелина 100 mm. Ако стената е рамка, винтовете могат да бъдат завинтени директно в стелажите. За бетонна повърхност е необходимо първо да пробиете дупките за дюбелите, да ги запушите и едва след това затегнете винтовете.
инсталиране на фалшив таван от собствените си ръце
Монтирането на фалшив таван от ръцете продължава със закрепване на скелет от профили. Разстоянието между тези ленти зависи от материала, използван за кожата, и размера на нейните елементи. Например, за гипсовите плоскости използвайте профили с дължина 120 и 60 см.
На ъгловите профили на две противоположни стени измерваме разстоянието, равно на дължината на водачите. Направете бележки. Като използвате лента, проверете разстоянието между тях (прочетете: "Окачен таван с ръце: устройство") Това е необходимо, защото неравните стени на много сгради просто не позволяват само едно измерване.
Маркираното разстояние се прехвърля в напречния профил. На това място излишната част е отрязана от българина.
На базата на ъгловото, задайте напречните профили.
Сега можете да събирате клетки за таванни елементи. На първо място е прикрепен дълъг профил, който е разположен успоредно на ъгловите водачи. Прочетете също: "Удължен таван: монтажна технология".
как правилно да инсталирате фалшив таван
Фиксиращите профили не трябва да причиняват никакви проблеми, тъй като всеки елемент има собствена фиксираща система. Преди да инсталирате, премахнете отметката в края на всяка стойка. Правилно фиксираният профил се захваща в водача.
Как да инсталирате подходящо таван? За да се гарантира, че таванът не се изплъзва в средата, към основата е прикрепен напречен профил с окачване. Окачването се монтира с определена стъпка, те се фиксират през един или два закрепващи отвора. Горната линия на елемента се огъва под ъгъл от 90 градуса.
След това контурът се нанася върху повърхността на тавана. Фиксира се с отвертка. Долният край на такова окачване на телта е сгънат в отвора за профил. Ако е необходимо, окачването може да бъде натиснато или опъната, като по този начин се регулира височината на тавана. За да направите това, просто натиснете върху тънката пластина, разположена в центъра на окачването. Прочетете също: "Окачен таван Armstrong собствени ръце".
След като фиксирате рамката върху окачването, инсталирайте напречните профили, като завършите формирането на клетките.
Просто проверете хоризонталността на рамката. Ако се появи на някакво място, просто издърпайте окачването.
Ако основният таван има кутия за свързване на осветителното тяло, то трябва да се демонтира. В този случай, жицата просто се разшири, тъй като ще бъдат използвани за създаване на сокет / кутии за новия повърхността на тавана.
монтаж на окачени тавани със собствените си ръце
Сега започнете да монтирате клетките на облицовъчния материал. Не забравяйте да носите чисти ръкавици, за да не оставяте мръсни марки върху повърхността на тавана.
След приключване на работата по шиене на рамката, забележите праха от повърхността на тавана.
На този вашият нов фалшив таван е готов. Ако една или две плочки са повредени по време на работата им, те могат лесно да бъдат премахнати и заменени с нови.
Надяваме се, че статията ви ще ви помогне да разберете как да инсталирате фалшив таван.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванът в коридора избира вида на декорациятаТаванът в коридора избира вида на декорацията
Таванна инсталация Armstrong - инструкцияТаванна инсталация Armstrong - инструкция
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Окачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и простиОкачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и прости
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Монтиране на фалшив таван от панели по поръчкаМонтиране на фалшив таван от панели по поръчка
Критерии за подбор на тавани за окачени таваниКритерии за подбор на тавани за окачени тавани
Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
» » Монтаж на окачени тавани
© 2021 BggeHat.com