Таванна инсталация Armstrong - инструкция



Арматурно окачване на Armstrong: основни параметри

Днес таванските окачвания на Armstrong стават все по-популярни, главно поради простата инсталация, тъй като могат да бъдат инсталирани в производствени сгради, в търговски площи, както и в декорацията на стандартни жилищни помещения.
Основната характеристика на дизайна е проста и кратка монтаж на фалшив таван Армстронг тип универсално се вписва във всеки декор на сградата. Освен това, като се има предвид доста ниската цена и разнообразие от богат асортимент от декоративни детайли, такива тавани намират голям отговор на все по-нарастващия брой купувачи.
монтаж на фалшив таван
Преди да отговорите на въпроса: как да монтирате фалшива таванна армировка, изглежда подходящо да се характеризират характеристиките на самия дизайн. Основното оборудване на Armstrong се състои от леки касети, създадени на базата на минерални влакна, достигащи дебелина 20 мм. Тези касети се закрепват посредством метални водачи, които в резултат се сглобяват в вид окачена конструкция, прикрепена към тавана с тел с диаметър 2 милиметра.
Този дизайн обикновено се счита за отворен, тъй като системата за окачване не е умишлено скрита и става част от дизайна на декоративния таван. Като правило размерът на касетите варира от правоъгълни (размер 600x1200) до квадратни (600x600, съответно). Що се отнася до допълнителното покритие, можете да изберете обичайната или устойчива на влага, последната опция е най-подходяща за поставяне в кухни или бани, тъй като осигурява допълнителна влагоустойчивост (виж:Таван Armstrong: структурни спецификации") Като цяло, производителите предоставят визуални изображения или снимки на декоративни касети, което позволява най-качествената инсталация на фалшив таван, монтажната технология на която е в състояние да отговори на всички изисквания на най-строгите купувачи.
Благодарение на техническите характеристики монтажът на тавана за окачване Armstrong позволява:
  • Скрийте разнообразие от комуникационни инструменти, от вентилация до компютърни кабели и кабели, което на свой ред не възпрепятства достъпа до скрити системи.
  • Инсталирайте противопожарни системи и вентилационни решетки.
  • Инсталирайте лампи и полилеи.
  • Създайте абсолютно независима от основната система от таван от перфектно до декоративно.
  • Осигурете пожароустойчивост, както и осигурете шумо- и топлоизолация, която се дължи на използването на различни повърхности и покрития, най-популярните сред които са касети, разделени на клетки или перфорирани структури.
монтаж на фалшив таван тип armstrong
Технология за монтаж на таван Armstrong и основни дизайнерски характеристики:
  • Неограничено разстояние от основния таван, което ви позволява да инсталирате вентилационна система и климатик в полученото пространство между таваните (прочетете:Изчисляване на тавана на Армстронг: съвети и трикове").
  • Бърз достъп до комуникациите под тавана (което не е възможно при други видове тавани)
  • Широка гама придружаващи части (от халогенни и LED лампи до системи за отопление и вентилация)
  • Лесна трансформация, защото за да смените една част, трябва да пренаредите касетата с минерални влакна.
Armstrong таван инсталация, погледнете видеото:

Инструкции за инсталиране на таван на Armstrong

Много експерти, отговарящи на въпроса: как да монтирате окачен таван armstrong, за да се улесни по-нататъшната работа с дизайна като подготвителен етап, съветва да инсталирате всички комуникации под тавана. В допълнение, при инсталиране на вградени комуникации по конвенционален дизайн, трябва да се има предвид, че общото тегло на системата не трябва да превишава товара до 6, 5 кг / кв. М. м. При по-голямо натоварване е необходимо да се закупи по-здрава система, способна да издържи натоварване от 7 кг / кв. м. m (по-подробно: "Окачени тавани Armstrong собствени ръце: етапи на инсталиране").

Първият етап: маркиране

Както при всяка таванна инсталация, инсталирането на окачени тавани Armstrong трябва да започне с маркировката. След като определи необходимото разстояние под скритите комуникации, върху стената се поставя знак (по-подробно: "Арменски тип таванно устройство - структурни характеристики") На този етап е важно да се обмисли възможността да се скрият всички изпъкнали части на тавана и комуникационните структури.
как да монтирате фалшив таван
В случай на планиране на инсталирането на комуникации след монтаж е необходимо да се измери параметрите на всички елементи, което позволява да се фиксира таванът към основната конструкция на тавана с възможно най-точното и най-малкото възможно разстояние (виж:Как да съберете таван на Армстронг").
Въз основа на вече маркираната референтна точка на стената, трябва да я прехвърлите на други стени и, като свържете стените, нарисувайте линии. За да направите тавана гладък и независим от основната повърхност на основния таван, можете да направите маркировки с лазерно или водно ниво.

Вторият етап: монтаж на профили

Технологията на монтиране на окачения таван на Armstrong във втория етап се състои в това, че L-образните профили са прикрепени към линиите, които вече са маркирани по стените. За рязане на профилите с желания размер ще бъде направена стандартна малка зъбна резачка за метал. А за ъгловите връзки използвайте дограма или пробойник.
Технология за монтаж на таван Armstrong
На този етап схемата за монтаж на окачен таван армстронг е и инсталацията на водачи. Като правило те имат една и съща Т-форма, но те могат да се различават по дължина: при дълги детайли има прорези, в които са вмъкнати прожектиращите къси профили. В резултат на това, монтаж на окачени тавани Създадена е правоъгълна или квадратна клетка с размер, подходящ за касетата.
За максимална точност и точност, конструкцията започва да се монтира от центъра, тъй като клетките, разположени в близост до стените, са по-склонни да бъдат различни от разположените в центъра и трябва да бъдат съкратени.

Третият етап: монтаж на закачалки

Схемата за монтаж на тавана на арматурното табло в третия етап е да прикачите водачите, като използвате специализирани закачалки. Тънки метални пръчки преминават през специално огъната плоча (венчелистче).
Ако не се използва венчелистче, тогава алтернативната технология за монтиране на тавана на арматурното табло може да се състои и в създаването на крепежни елементи с помощта на плътна жица. Предварително ректифицирана, за да се сведе до минимум деформацията от структурното натоварване, е прикрепена към профилите от три или повече бримки.
Схема за монтиране на таван на Armstrong
Що се отнася до фиксирането на конструкцията към основната повърхност на тавана, то тук се използва котвата. Те имат кука или пръстен, на който са прикрепени окачвания. Размерът им зависи от вида на материалите за закрепване, в резултат на което могат да се използват дюбели и винтове.
На първо място, се инсталират дълги водачи, а след това те са свързани кратко. Получената решетка трябва да бъде изравнена хоризонтално, в този случай е необходимо да се пристъпи към помощ. Размерът се коригира чрез промяна на позицията на венчелистчетата или регулиране на жицата. Освен това, след определен брой дни системата трябва да бъде регулирана отново, поради възможното завиване на тавана под натоварването на цялата конструкция.
Тогава, касетите Armstrong се инсталират в сглобената решетка, както и допълнителни детайли, те се поставят в рафтовете, създадени от рамката.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани как да избирате съвети и триковеОкачени тавани как да избирате съвети и трикове
Монтаж на окачени таваниМонтаж на окачени тавани
Огледално таванно разнообразие от форми и формиОгледално таванно разнообразие от форми и форми
Окачени тавани Armstrong собствени етапи на инсталацияОкачени тавани Armstrong собствени етапи на инсталация
Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
Armstrong таван технически характеристики на структуратаArmstrong таван технически характеристики на структурата
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Армстронг тип окачени тавани - структурни елементиАрмстронг тип окачени тавани - структурни елементи
Какви са таваните, нека разбирамеКакви са таваните, нека разбираме
Перфориран таван в къщатаПерфориран таван в къщата
» » Таванна инсталация Armstrong - инструкция
© 2021 BggeHat.com