Окачени тавани Armstrong собствени етапи на инсталация



Таванът на Армстронг е широко използван в дизайна на офис и търговски площи, но рядко се използва в частни къщи и апартаменти. Има няколко причини за това състояние на нещата. На първо място, такъв таван е доста стандартен в своята форма, освен че изборът на цветове не е толкова голям, в сравнение с други окачени тавани. На второ място, животът на картонени плочки е кратък, поради което някои елементи трябва да се променят редовно.
Армиронг инсталация на тавана
Но такъв таван има право да съществува в къщи и апартаменти. Много клиенти имат удоволствието да дават предпочитание на този конкретен вид Окачени таванни конструкции. Ето защо днес ще ви кажем как да направите окачения таван на Armstrong със собствените си ръце.

Проектиране на окачен таван на Armstrong

За да разберем дизайна на този таван и да извършим правилното му инсталиране, нека първо разберем целта на компонентите.
Такава таванна система се състои от шест основни компонента:
  • стенен профил;
  • водещ профил;
  • дълъг скок;
  • кратък скок;
  • суспензия;
  • декоративен панел.
Затова разгледайте по-подробно всеки елемент и как да направите тавана Armstrong.
Стенният профил се използва за свързване на таванната система към стените на помещението. Монтират се около периметъра на стаята.
арматурен таван
Водещ профил. От тази част на дизайна основният товар пада. Този детайл указва посоката на клетките на тавана и е отговорен за тяхната равномерност. Монтирането на таван Armstrong осигурява монтаж на профили на стъпки от 120 см (прочетете: "Как да съберете таван на Армстронг").
Дългият скок. Използва се за създаване на клетъчна структура на рамката и свързване на водещите профили към една система. Те са монтирани на стъпки от 60 см.
Между дългите се монтира кратък скок и завършва окачването на Armstrong.
Системата за окачване на тавана Armstrong се състои от три части: спица, кука и пеперуда. Първият елемент е монтажът на Armstrong към тавана, вторият е окачен с профил, а третият свързва два вида спици и ви позволява да регулирате височината на тавана. такъв таван монтира са получили името "бързо спиране". Те са инсталирани по този начин: на всеки 120 см по дължината на водачите, по средата на джъмпера и 4 бр. в ъглите на тавана.
Картонени панели. Те се вмъкват в получените клетки. Често такива панели не се различават по разнообразие, тъй като се предлагат само в няколко цвята. Но ако искате да им дадете специален нюанс или текстура, можете сами да го направите с валяк.
скелет на фалшив таван
Знаейки кои компоненти са необходими за формирането на такъв таван, мястото на инсталацията им и размерите на помещението, лесно ще намерите тавана на Armstrong сами. За яснота и опростяване на този етап от работата можете да начертаете проста диаграма на лист хартия. Благодарение на този чертеж е много по-лесно да се определят всички параметри на тавана и броя на компонентите.

Как да инсталирате фалшив таван Armstrong

Подобно на инсталирането на други видове окачени конструкции, инсталирането на таван Armstrong със собствените си ръце започва с прости маркировки. На този етап е необходимо да се отбележи периметърът на помещението до нивото на разполагане на бъдещия таван. Също така са отбелязани точки на закрепване към основата. За да се получат гладки линии, е необходимо да се използва лазерно или хидравлично ниво. Забележете, че нивото на лентата мярка от съществуващата база ще бъде погрешно, защото в този случай ще имате една и съща кривина на тавана повърхност.
Първо трябва да определите разстоянието до плочите. Тук се взема предвид височината на лампите. Често те изискват поне 15 сантиметра пространство. самата лампа е с височина от 6.5-7 см. По този начин, в един от ъглите на стаята бележи точка, която е отдалечена от главната тавана на 15-20 см. от нивото на този маркер се прехвърля на всички ъгли на стаята. След това се използва линия по периметъра на стаята с помощта на тапицерски кабел.
как да инсталирате фалшив таван армстронг
След като приключите с периметъра, отидете до маркировката на монтажните точки на окачването. Таван Армстронг - как да го направя? начало Армиронг инсталация на тавана това е по-добре от средата му. Така че, в центъра на стаята получавате еднократна рисунка, а в краищата може да бъде изрязана до формата на стаята. Определя се централната ос, от която се полага 60 см в двете посоки - това ще бъдат средните линии на водене. Маркерите са направени от двете страни на тавана. Маркерите са свързани с уплътнителен кабел. По този начин получаваме прави линии. Сега продължаваме маркировката на тавана под направляващите профили, като вземем предвид стъпката между тях, равна на 120 см (прочетете:Окачени тавани с ръце: икономични и популярни").
Сега трябва да определите местоположението на спирането. За тази употреба използвайте молив и лента. Започвайки от стената на разстояние от 120 см, маркирайте позицията на водачите. На тези места поставяме белези - това са местата за монтаж на закачалките. Всички други места, където ще бъде направен таванът на окачването Armstrong, са маркирани по протежение на пътя.
Монтаж на таван Armstrong, подробности за видеото:

Окачен таван Armstrong - инструкция

Сега отидете на инсталационната работа. Работата започва с монтажа на профила на стената. Тази процедура е много проста. Взимаме в ръката отвертка или перфоратор и, в зависимост от вида на стената, закрепваме ъгъла по маркираните линии. В ъглите елементите са свързани с 45-градусов разрез.
След като сте събрали периметъра, можете да продължите да инсталирате главните закачалки. В този случай също не трябва да има трудности. На отбелязаните точки се пробиват отвори, в които се вкарват запушалки и се събират "пеперуди".
Armstrong таван как да направя
Следващата стъпка е да инсталирате ръководствата. Профилът е просто носен на куки за окачване. С двата края на този елемент трябва да лежи на стената. Ако профилът е прекалено дълъг, тогава той е подрязан. И ако напротив, тя е твърде кратка, тогава тя се увеличава. За тази цел липсващата дължина се отрязва от другия профил, след което двата елемента са снабдени със специална фиксатор, който се доставя заедно с таванната система Armstrong.
След като всички водачи са инсталирани, те са ориентирани по равнината. За да направите това, издърпайте няколко напречни нишки и като регулирате височината на закачалките, постигайте позицията на профилите, така че те едва се докосват до нишките.
Сега можете да инсталирате дълги джъмпери. За тяхното инсталиране се използва специален слот. Плъзгачът просто се застопорява на място. По време на този етап ще трябва да добавите допълнителни окачвания, които са поставени в средата на джъмперите. След като инсталирате дълги джъмпери, отидете на къси. Те са монтирани по същия начин като предишните.
фалшиви инструкции за окачване на таван
Последният етап от работата ще бъде инсталирането на картонени панели и осветителни устройства. С тях всичко е съвсем просто. Панелите са вградени в клетките на рамката. В този случай те не трябва да бъдат допълнително фиксирани. Осветителните тела трябва да обръщат повече внимание. В ъглите на клетките, където ще монтирате лампите, трябва да монтирате 4 допълнителни окачвания. Ако не сте фен на офис осветление, можете да използвате прожектори. Те просто нарязани на картонени панели (също: "Как да направите самият фалшив таван: етапите на инсталиране").
Това е всичко, което трябва да знаете, за да монтирате окачения таван на Армстронг със собствените си ръце. Няма нищо сложно в процедурата. Основното е да маркирате точно тавана, да подреждате профилите и сигурно да ги фиксирате върху окачването.
Резултатите от извършената работа трябва да ви зарадват и ако искате да видите сега как може да изглежда този таван в къщата, погледнете снимката в нашия албум. Успешно работите по подреждането на тавана!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванна инсталация Armstrong - инструкцияТаванна инсталация Armstrong - инструкция
Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
Armstrong таван технически характеристики на структуратаArmstrong таван технически характеристики на структурата
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Армстронг тип окачени тавани - структурни елементиАрмстронг тип окачени тавани - структурни елементи
Акустични таванни опции за шумоизолацияАкустични таванни опции за шумоизолация
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Окачен таван в банята може да бъде направен самОкачен таван в банята може да бъде направен сам
Офис тавани типОфис тавани тип
Оригинален разтвор байкал на плочаОригинален разтвор байкал на плоча
» » Окачени тавани Armstrong собствени етапи на инсталация
© 2021 BggeHat.com