Фалшив таван и монтаж



Днес, един много популярен тип таван строителство, като например окачени тавани. Външно е система, покриваща основната повърхност на тавана, обикновено представлявана от бетонна плоча. Но ако таванът е направен от дърво, той значително ще улесни инсталирането на такава конструкция като фалшив таван със собствените си ръце.
Специалистите наричат ​​този тип таван дизайн "сух", тъй като всички работи са чисти и без никакво замърсяване. Освен това не е необходимо повърхността да се обработва с гипс или шпакловка. 
фалшиви тавани със собствените си ръце
Основното предимство на фалшивия таван е способността да се изравнява визуално неравна повърхност. В допълнение, широка гама от дизайнерски решения правят инсталирането на тази система оригинален и творчески процес.
Може би единствената отрицателна черта на фалшивите тавани е невъзможността да се избегне някаква загуба на височина на помещението. Този имот е важно да се вземе предвид предварително в етапа на планиране на бъдещия дизайн. Ако искате, винаги можете да намерите подробна снимка на опциите за окачени тавани от специалисти, които се занимават с вътрешна украса на помещения.

Категории фалшиви тавани

Разделянето на фалшив таван на различни типове е доста произволен процес, тъй като всеки негов вариант може да бъде определен самостоятелно или в комбинация с друг.
По един или друг начин, основната разлика между окачените тавани е наличието или отсъствието на рамкова система.
Съгласно този критерий е обичайно да се разграничават следните категории:
  1. Система с твърда рамка. Този дизайн може да работи еднакво за опън и компресия. Най-често използваният материал за покриване на тавана в този случай е гипсокартон, но могат да се използват и таванни панели. Също така структурата на такъв таван може да се формира под формата на клетки.
фалшиви тавани със собствените си ръце
  • Система тип окачване. Закрепването на цялата конструкция се извършва чрез специални окачвания към таваните. Разликата от предишната система се дължи на факта, че дизайнът работи изключително при опъване и липсва компресия. Покритието на тавана е идентично с това на предишната конструкция. Важно е да се отбележи, че в този случай производството на рамка се характеризира с по-малък разход.
  • Система за опъвам таван. Метод е да се инсталира на устройството по периметъра на помещенията да се оборудват специални профили, предназначени за фиксиране на тъканите, широка гама от цветове и стилове, които дава възможност да се направи стая най-оригинален начин.
  • Инсталиране на фалшив таван в стая

    Сглобяване на твърда рамка

    Твърдата структура на рамката обикновено се изпълнява в случаите, когато неравностите на тавана не са големи.
    Алгоритъмът на тази работа е, както следва:
    1. Повърхността трябва да бъде почистена от стара мазилка или друго покритие, което може да се разпада.
    2. След това маркирайте линиите за фиксиране на профилите от метала, към който ще се фиксира по-късно таванът.
    3. След това трябва да определите най-изпъкналата област на повърхността и да започнете да фиксирате профилите на тавана директно от нея.
    фалшив таван устройство
  • Фиксиращият елемент в този случай трябва да бъде гвоздеите на ноктите, тъй като това ще позволи да се коригира нивото хоризонтално.
  • След това, с помощта на нивото на сградата, стриктно следва стриктно хоризонталната инсталация на профилите.
  • Начинът, по който интервалът между профилните релси ще зависи преди всичко от типа капак на тавана. Ако материалът е гипсокартон, то разстоянието трябва да бъде 50 - 60 сантиметра, а за пластмасова повърхност - 30 - 40 сантиметра.
  • Таванно таванно таванно устройство

    Окачен окачен таван се прави, ако степента на изкривяване на повърхността е повече от пет сантиметра.
    Всички работи се извършват в следния ред:
    1. Първоначално се маркират линиите, върху които ще се намира профилът.
    2. След това по линиите е необходимо окачванията да се фиксират на стъпки от 40 до 50 сантиметра.
    3. След това, окачването трябва да бъдат фиксирани първите ленти, които са разположени надлъжно и след това да се монтират напречните пръти.
    4. Важно е да използвате нивото на сградата, за да наблюдавате ясно хоризонталността на цялата система.
    5. Работата е завършена чрез поставяне на необходимото покритие върху инсталираната щайга.
    фалшив таван устройство
    В случай, че има някакви технически съобщения в пространството между покритието и припокриването, достъпът до тях трябва да бъде осигурен чрез оборудването на специално проектиран люк.
    Как да направите фалшив таван, подробно видео:

    Монтаж на система за опъване на тавани

    Монтирането на фалшив таван също може да се извърши, ако се използва материал от опън. Модерният строителен пазар предлага богат избор от текстури и нюанси на материалите, използвани за подреждането на такъв таван.
    Алгоритъмът на действие е както следва:
    1. На периметъра на помещенията с помощта на нивото на сградата е необходимо да се направи линия, която да маркира таванната инсталационна линия.
    2. По-нататък по маркираната линия е необходимо да се фиксира специален профил, изработен от алуминий или пластмаса. Профилът на алуминия в този случай ще бъде най-добрият вариант благодарение на неговата по-голяма здравина и надеждност.
    3. Кои параметри ще имат плат зависи главно от това, което вариант на закрепване се използва: метод за стрела (живопис на 7-малка застроена площ) или клин (плат трябва да бъде малко по-голям).
    фалшива таванна характеристика
  • С помощта на топлинен пистолет температурата в помещението, което трябва да се загрее, трябва да се нагрее до 40 градуса.
  • Първо, ъгълът на основата трябва да бъде фиксиран, а след това диагоналът срещу него. Самата плат трябва да се нагрее до 65 градуса с един и същ топлинен пистолет.
  • Филмът трябва да бъде монтиран по целия периметър на тавана и трябва да изчака да се охлади.
  • Ако платът е представена с кърпа, а след това се използва пистолет за горещ въздух, не е необходимо, тъй като в този случай ще трябва да използвате специална щипка-монтиране, извършване на напрежението от центъра към ъглите.
  • Напълно цялата работа е завършена чрез подрязване на всички изпъкнали части и монтиране на нарязвания от декоративен характер. 
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Изчисляване на фалшивите тавани важни нюансиИзчисляване на фалшивите тавани важни нюанси
    Mirror false таванът е оригинален и практиченMirror false таванът е оригинален и практичен
    Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
    Монтаж на окачени таваниМонтаж на окачени тавани
    Петна за опъвам таван - модерен интериорПетна за опъвам таван - модерен интериор
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Трябва да знаете как да измиете фалшивия таванТрябва да знаете как да измиете фалшивия таван
    Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
    Монтаж на окачен таванМонтаж на окачен таван
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    » » Фалшив таван и монтаж
    © 2021 BggeHat.com