Трябва да знаете как да измиете фалшивия таван



За да се гарантира, че животът на окачените тавани е дълъг, е необходимо да ги третирате внимателно. Грижата за такава повърхност не отнема много време и резултатът е в състояние да изненада. Днес ще ви кажем как да измиете фалшив таван.
как да се грижите за окачени тавани
Повърхността на почти всички покривни тавани има антистатични и отблъскващи свойства свойства. Но въпреки това таванът изисква известна поддръжка. В зависимост от материала за довършителни работи трябва да се използва този или онзи вид почистване.
Има два възможни варианта:
  • Мокро почистване;
  • химическо чистене.

Химическо чистене

Такова поддържане на окачени тавани е необходимо за материали, които не са устойчиви на влага. Тази група включва гипсокартон и минерална вата. Как да се грижим за окачените тавани? Почистването се извършва с прахосмукачка, докато двигателят се включва при минимална скорост.
поддръжка на окачени тавани
Друг начин за химическо чистене е да използвате четка или мека кърпа, а мазнините от петна се отстраняват с гумена гума.

Мокро почистване

Как да се измие фалшив таван? Мокрото почистване се извършва с гъба, която се накисва в сапунена вода.
В този случай си струва да бъдете внимателни при прилагането на някои почистващи продукти:
  • панелите от минерални влакна не могат да бъдат избърсвани с навлажнена навлажнена гъба;
  • Използването на абразивни препарати трябва да се избягва, тъй като засяга появата на почти всяко таванно покритие (виж също: "Продължавай да изплакваш лъскав таван");
  • Освен това е добре да се прочете внимателно състава на детергентите, тъй като някои материали са несъвместими с определени химични агенти.
как да измиете препоръките на таваните
Как да се измие фалшив таван? Водата може да се избърсва шкаф, пластмаса, метални тавани, както и повърхности от PVC или фибростъкло. Гъбичката се накисва във воден разтвор на сапун или в добре разреден препарат, след което трябва да се изсуши, като се премахне излишната влага. След като избършете повърхността, фолиото от сапун се отстранява с кърпа, измита с чиста вода.

Как да се грижим за окачените тавани

Ако окачените тавани са инсталирани в помещение, което не се използва през студения сезон, препоръчваме панелите да бъдат премахнати. В противен случай понижаването на температурата може да доведе до кондензация, която, ако е замръзнала, може да повреди повърхността.
Нивото на замърсяване до голяма степен се влияе от нивото на налягане в помещението и пространството между тавана. Таванът е филтър и в същото време колектор за прах, ако разликата в налягането е голяма. Проблемът може лесно да бъде решен, ако има отворени решетки или дупки за лампите в тавана.
Окачените тавани са замърсени поради вентилация. Отрицателният ефект намалява при редовна поддръжка или инсталиране на система с ниска скорост на подаване на въздух.
Как да се грижим за опъна таван, подробно за видеоклипа:
Вдлъбнатини, чипове и драскотини по тавана на GKL или минералните влакна могат да бъдат маскирани с помощта на ролка, четка или спрей. Прочетете също: "Как да се грижим за опънати тавани".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да измиете опънатите таваниКак и какво да измиете опънатите тавани
По-добре да почистите килимаПо-добре да почистите килима
Грижа за окачения таванГрижа за окачения таван
Некомплициран химическо чистене на килими със собствени ръцеНекомплициран химическо чистене на килими със собствени ръце
Разбираме как и как да измием ламинатаРазбираме как и как да измием ламината
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Как да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направенаКак да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направена
Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
Как да се измие опъвам таваниКак да се измие опъвам тавани
Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
» » Трябва да знаете как да измиете фалшивия таван
© 2021 BggeHat.com