Грижа за окачения таван



Опънати тавани се считат за един от най-популярните видове покрития. Те помагат да се даде на стаята изискан вид, перфектно прилепване дори и в най-модерния интериор и, разбира се, моля, окото (повече: "Простри тавани - какво е това: описание на материала"). Но това, което е под грижите на тавана на участък? Как да се запази оригиналния си вид? Как да се измие на повърхността, за да не навреди? На всички тези въпроси ще отговорим в тази статия.
опънати тавани се грижат за тях
Въпреки крехкостта си, опънатите тавани са непретенциозни. Грижата за тях е много по-лесно, отколкото при други видове покрития. Платното, което се използва за такива конструкции, се отличава с неговата издръжливост и здравина. Но все пак някои съвети ще ви помогнат да избегнете неприятните мигове на измиване на такива тавани. Нека да разберем как да се грижим за таванния участък.
Използвайки препоръките на тази статия, не само можете да поддържате повърхността на тавана в правилната му форма, но и да удължите срока на експлоатация. И най-забележителното в случая е, че кърменето отнема доста време.

Простри тавани - грижи за тях

Благодарение на удобството и гъвкавостта на стила, опънатите тавани са се превърнали в най-популярния вид декорация. Но всеки собственик на къща или апартамент се занимава с въпроса как да се грижи за таванния таван, за да запази естетическия си външен вид.
Кърпи от съвременни тавани имат специално антистатично покритие, което ви позволява да намалите праха. Често, за да се премахнат малки примеси, достатъчно е да се избърсва повърхността със суха кърпа от време на време и дори по-рядко да се мокро почистване.
грижи за напрегнатия лъскав таван
Но грижата за такива тавани зависи до голяма степен от това къде са монтирани. В някои помещения, влажността и праха, в които се увеличава, измиването на кърпата трябва да се извършва по-често. На първо място, такива помещения включват бани, лоджии и кухни.
Малка мръсотия върху опънати тавани се препоръчва да бъде отстранена със суха кърпа или кърпа. Почистете повърхността внимателно, като не позволявате образуването на микро-драскотини.
Някои се чудят дали опънати тавани могат да бъдат измити. Експертите отговарят, че това е възможно, но само ако се спазват определени функции:
  • Детергентите не трябва да съдържат абразивни вещества. Оптимално използване за измиване на тавана разтвор сапун, специални полирания или разтвор на амоняк.
  • Начините на измиване в много отношения зависят от материал от плат с опъвам таван.

Гланцова таванна тава - грижи се за нея

Гланцирани опънати тавани трябва да блестят, затова те са избрани за декорация на помещения. Но поради малките прахови частици, които са дори в най-чистите стаи, блясъкът на такива покрития започва да избледнява малко. Какво да направя в този случай?
грижа за опънати тавани плат
Грижата за лъскавите опънати тавани в много отношения е подобна на измиването на огледалата. За да премахнете праха и да възстановите гланцовата повърхност, го избършете със суха хартиена кърпа или кърпа с къси влакна (вижте "Просто изплакнете гланц на тавана") За да блестят таваните като нови, трябва да знаете какво се грижи за лъскавия таван.
За тези цели е възможно да се използват лакове, които придават блясък или средство за измиване на прозорци. Също така можете да приготвите алкохолно решение. За да направите това, в един литър чиста вода разредете 100 грама амоняк. След влажно почистване таванът се избърсва със суха кърпа. Не правете това непременно в кръгообразно движение, но транслационно, тъй като на повърхността може да има развод.

Грижете се за таван с матирано покритие

Тъй като на повърхността на тавани от този тип няма разводи, грижи за тях в повечето случаи се свежда до малко очистване. Експертите съветват почистването на такъв таван с водни пари. Ако подобен подход изглежда труден, можете да прибягвате до използването на конвенционално водно решение. За приготвянето му е необходимо да се добави малко количество средство за измиване на прозорците или съдовете в топла вода. Също така е разрешено използването на домакински сапун.
грижи за съвети за опъвам таван
Ако трябва да почистите повърхността на тавана в кухнята, тогава е по-добре да използвате амоняк. Това се дължи на факта, че платното депозити сажди и мазнини, които се различават в ликвидността. След такова почистване, таванът е просто избърсван със суха салфетка. Важно е да не прекалявате при почистването на таваните (по-подробно: "Как да почистите окачени тавани: полезни съвети") Не можете да позволите отклонението на острието, тъй като това в крайна сметка води до деформация на цялата структура.

Грижа за опънати тавани на тъкани

Таванните тавани от този тип се различават от предишните дизайнерски характеристики:
  • тъканите тъкани са по-крехки, така че не можете да използвате почистващи препарати за тяхното почистване;
  • Таваните от тъкан се състоят от преплетени по специален начин конци, така че те лесно се почистват с четка с мека нос.
грижи за тавани за опъване на тъкани
Грижата за тъкани на тъкани може да включва мокро почистване, но само в случай на много тежко замърсяване. Концентрацията на сапуна трябва да е малка. Преди да започнете миенето, е необходимо да проверите ефекта на сапунен разтвор върху скритата част на тавана. Понякога материали с лошо качество могат да променят цвета си, когато дойдат в контакт с водата. Освен това е необходимо да почистите таваните много внимателно - не можете да разтривате твърде много на едно и също място.
Освен това тъканите тавани могат да се почистват с обикновена прахосмукачка, но не можете да я докосвате с четка.
Грижата за опъвам таван, пример за видео:

Правила за работа с опънати тавани

Производителите твърдят, че опънатите тавани могат да се използват почти без ограничение. Това е вярно, защото модерните тавани са направени от здрави материали, които лесно издържат на тежки товари, осигурявайки трайност експлоатационния живот на опънати тавани.
Но въпреки това има някои фактори, които оказват негативно влияние върху експлоатационния живот на структурите:
  • Опънати тавани, независимо от техния тип, са уязвими на механичен стрес. Ето защо в процеса на измиването им не можете да използвате твърда вълна и четина с груба купчина. Ако ремонтирате стая с вече инсталиран таван, по-добре е да я демонтирате по време на работа. Ако това не е възможно, повърхността трябва да бъде покрита с филм.
опънати тавани се грижат за тях
  • Опънати тавани могат да се деформират под въздействието на високи или ниски температури. За такива конструкции работната температура зависи от материалите на производство. Например, PVC тавани се монтират в помещения с температурни колебания в обхвата от 10-50 градуса по Целзий над нулата.
  • Ако регистрацията се извършва на балкона, има добре е да изберете плат тавани, тъй като тяхната структура не се деформира дори когато тежки студове (до -40 градуса).
  • Сега знаете какъв е таванът на грижата. Както можете да видите, това не е много трудна задача, която отнема много малко време. В същото време редовното му изпълнение е гаранция за издръжливостта и запазването на първоначалния тип таван. Прочетете също: "Как да се грижим за таванния участък: важни точки".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Каква е собствеността на таванния таванКаква е собствеността на таванния таван
    Как да се измие опъвам таваниКак да се измие опъвам тавани
    Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Как да се измие прост лъскав таван на основните правилаКак да се измие прост лъскав таван на основните правила
    Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
    Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
    Как да се грижим за опъна таванКак да се грижим за опъна таван
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Трябва да знаете как да измиете фалшивия таванТрябва да знаете как да измиете фалшивия таван
    » » Грижа за окачения таван
    © 2021 BggeHat.com