Как да се измие простиращ се таван



Перфектният вид на опънати тавани ги прави отличен избор за декориране на помещения. Но подобно на всеки друг, такъв таван се нуждае от някаква грижа, която ще поддържа повърхността безупречна за дълго време. В тази статия ще говорим как да измиете опъна таван.

Видове опънати тавани

Необходимо е да се разбере, че опънати тавани са дизайн, който е фиксиран върху пластмасови или алуминиеви профили (закопчаващи багети).
Има два типа опънати тавани:
  • тъкани безшевни тъкани;
  • от PVC филма.
как да измиете матови тавани
В момента няма други материали, които да ви позволяват да създадете този тип строителство. Следователно неправилно е да се приеме, че таванът от гипсокартон принадлежи към тази категория.

Възможно замърсяване на опънати тавани и причините за тях

Необходимостта от измиване на тавани, за щастие на собствениците на дома, не се случва много често. И по принцип, в процедурата за измиване на повърхността, няма нищо свръхестествено. По-чести примеси са типични за таваните, инсталирани в баните. Този факт се обяснява с факта, че по време на банята, влагата се събира на тавана, който се изпарява, оставяйки неприятни следи.
Можете да актуализирате външния вид на тавана по два начина:
  • Използвайте душовете по-внимателно и избягвайте висока влажност;
  • редовно измивайте тавана и го разтривайте на блясък.

Промийте опънати тавани

Вероятността за замърсяване на платното в кухнята също е значително по-голяма, отколкото в хола. Това се дължи на сажди, които се появяват по време на готвене. Избягвайте този неприятен ефект е невъзможно, така че ще трябва да почистите тавана по-често. Освен това през лятото таванът се замърсява по-бързо поради прах.
средства за измиване на опънати тавани
В хола честото измиване на тавани не е задължително изискване. Тази процедура се изпълнява при необходимост. Но не позволявайте на този въпрос да върви по свой начин, тъй като редовното почистване е много по-лесно, отколкото премахването на стари и достатъчно остарели примеси.

Простри тавани и се грижи за тях

В зависимост от това какъв материал е бил използван за създаване на дизайна, отговорът на въпроса отколкото можете да измиете опънати тавани.
Грижата на повърхността може да бъде:
  • Суха. Почиствайте с мека мека кърпа.
  • Wet. Извършва се с влажна гъба.
как да се измие таван стреч тъкан
Вторият вариант е по-предпочитан, тъй като вероятността за прилагане на микро-драскотини върху платното намалява. Най-добри резултати са показани при хибридното почистване. След мокро миене повърхността се избърсва със суха кърпа. След такова третиране таванът отново придобива оригиналния си вид (вижте също: "Обработка на таван пред опънати тавани").

Stretch таван от PVC бельо

Ако има случайно замърсяване на повърхността, можете просто да я избършете с мека гъба, напоена с вода. Мога ли да изпея тавана? Разбира се, защото платното е устойчиво на влага. Ето защо използването на вода по никакъв начин няма да се отрази на външния вид и състоянието на тавана.
По-силните почви се измиват със сапунен разтвор или течност за миене на съдове. Можете да използвате и детергенти, които включват амониев алкохол. Това е този компонент, който избягва появата на ивици на тавана.
как правилно да се измие простиращия се таван
Предвид факта, че материалът за създаване на опънати тавани е по-скоро нежен, е забранено използването на каквито и да било средства с абразивни частици, четки и други остри предмети. Те могат не само да надраскат повърхността на тавана, но и да го отрежат.
Тъй като често е трудно да се достигне таван за средно лице, е необходимо да се използва стълба. Също така, таванът може да се измие с моп. Тя е плътно навита с мека кърпа, така че да не се повредят извивките на платното. Дългата стойка в тази позиция не е напълно удобна, но за съжаление няма друг избор.
Как да се измие опъвам таван, видео съвети:

Как да се измие тавана stretch тъкани

Този материал е по-крехък от PVC филма. Но въпреки това такива платна могат да бъдат подложени на мокро почистване с помощта на детергенти.
Но когато миете, има някои нюанси:
  • Не можете да търкате едно и също място дълго време. Движенията трябва да са прогресивни, без да се използва сила. Не е нужно да правите кръгови движения. Такива манипулации водят до изобилие от разводи на повърхността.
  • При тежки замърсявания се разрешава прахообразен разтвор. Но в същото време е забранено да се използва течност за измиване на очила. В състава на такива средства има багрила, които проникват в структурата на лентата.
При продажбата на най-специализираните магазини има специален инструмент за измиване на опънати тавани. Това прави много лесно да се отървете от замърсяването на повърхността. Но струва си да се разбере, че цената на такова съоръжение ще бъде висока. В същото време качеството на почистването с неговата употреба почти не се различава от използването на сапунен разтвор.
как правилно да се измие напрежението на опън
Гланцираните тавани имат свои собствени грижи характеристики и леко се различават от това как да се мият матовите тавани. Потърсете отговори на този въпрос в нашите други публикации.
Ако информацията, дадена в тази статия, не е достатъчна за вас, можете да се обърнете към търсенето в нашия уебсайт. Снимки и видеоклипове по темата за грижа за опънати тавани трябва да ви помогнат да се справите с тази тема. В крайна сметка се надяваме, че лесно можете да се грижите за опънатите тавани (повече:Как да се грижим за опъна таван").
С правилната грижа на платното, таванът ще служи за много години. В същото време спазването на всички съвети и препоръки за измиване на тавана на протяжката е ключът към успешната работа, без да причини дори и най-малката повреда на повърхността. Но това е целта на целия проект.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Безшевен опънат таван - популярен и престиженБезшевен опънат таван - популярен и престижен
Как да се измие опъвам таваниКак да се измие опъвам тавани
Как да се измие прост лъскав таван на основните правилаКак да се измие прост лъскав таван на основните правила
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Как да се измие простиращ се таван
© 2021 BggeHat.com