Безшевен опънат таван - популярен и престижен



Опънати тавани са изработени от еластичен материал, опънат под плочите на тавана (основата) и фиксиран върху специални багети. Има безпроблемни и зашиващи тавани, но много малко хора знаят каква е разликата им. И за да получите стая на мечтите си, трябва да направите правилния избор.
безшевни тавани и безшевни опънати тавани
Разликата между шев и безшевно бельо е характеристиките на използваните материали. В момента се използват два типа материали за производство на разтегателни тъкани: PVC филм и полиестерна тъкан с полиуретанова импрегнация.

Свойства на материалите

PVC (поливинилхлоридни) филми са широко разпространени в строителния сектор. Използват се за производството на различни продукти, например: тънкостенни тръби, изолация на кабели и проводници, изкуствена кожа, опънати тавани, линолеум, мебелен ръб и др.
опънати тавани
Полиестерните платове са платно, което се създава чрез метода на сложно тъкане на прежди. Резултатът е тъкан, която има водоустойчивост. Благодарение на матовото покритие, което придава, става подобно на естествения материал, което значително увеличава възможностите за неговото приложение. Полиестерните продукти се използват не само за опънати тавани, но и за театрални декорации, интериорна и външна реклама, ролетни щори, декорация на изложбени щандове.
Горепосочените материали имат широка гама от приложения, от които се произвеждат различни продукти, включително шев и безшевни опънати тавани.

PVC филм

Този материал се появи във Франция - в тази държава се използва първо за създаване на таванни структури. Само за няколко десетилетия са изобретени повече от 120 вида PVC филми, които се използват за създаване на опънати тъкани.
контакти тавани за зашиване
PVC фолиото се произвежда в ролки с различни ширини: от 1,3 до 5 метра. За да получите безпроблемен таван за разтягане, трябва правилно да изберете ширината на ролката и да направите платно от нея (прочетете също: "Инфрачервен филм върху тавана: актуален и практичен"). Към края заварена по-голяма плътност на парче филм, в края на която има харпун. По този начин, ако една компания, занимаваща се монтирането на окачени тавани, има всички измерения на този материал, неговите служители ще бъде в състояние да създаде цялата кърпа. Но повечето от всички части на филма просто споени с помощта на специални машини. шева на таван напрежение оказва неуловима, но е така. но фактът, че безшевни тавани са по-скъпи, тъй като по-широкия острието, толкова повече цената й. Въпреки това, дори и безпроблемно плат, въпреки неговото име, то е, че в края на тъканта. Това се дължи на факта, че харпун фиксиране система е възможно само чрез топлинна заварка на специално определено за това оборудване.

Полиестерна тъкан

Безшевната опъна таван, изработена от полиестер, наистина отговаря на неговото име. Този материал обикновено се използва за създаване на таванни конструкции в големи помещения. Монтирайте полиестера с помощта на клиновидна система, така че няма нужда да нанасяте допълнителни елементи по ръбовете на филма.
опъвам безшевни тавани франция
Съществуват следните стандартни размери на този материал: ширина 2.1 - 2.5 - 3.1 - 3.5 - 4.1 - 4.5 и 5.1 метра. Защото безшевни тавани, безшевни тавани от полиестерна тъкан, за да правят надбавка, която е отрязана по време на инсталацията, след което изберете желаната уеб ширината на размера на стаята, в един апартамент не е трудно.
Безшевните тавани, изработени от полиестер, са много по-скъпи от техните колеги от PVC фолио. На първо място, причината за това е способността да поставяте различни образи върху тях. Тавани с повърхност, върху която има някаква рисунка, изглеждат много по-интересни от обикновените монохромни. Опънати тавани са безшевни матови, които могат да бъдат приложени към всяко изображение, дават неограничени възможности при проектирането на стаята и проектирането на таванната конструкция.
В допълнение, полиестерната тъкан е по-силна от PVC-фолиото в рамките на 15 пъти. В същото време платът е малко по-тежък - теглото на един квадратен метър плат е 230-240 грама. Поради равномерното напрежение и плътното туиниране на нишките, полиестерът "диша", но не позволява преминаването на влагата. Тази особеност на такива картини стана причина за тяхната популярност при декорирането на басейни. Също така полиестерната тъкан може да бъде боядисана до пет пъти, но PVC фолиото не може да бъде повторно нанесено.
опъвам тавани безпроблемно
Когато поръчвате безшевен таван, трябва да имате предвид, че не е задължително да бъде направен от полиестер. Ако ширината на помещението е малка, може да се използва и PVC.

Производители на опънати тавани

Пазарът представя продукти на различни производители, които могат да бъдат разделени на три групи:
  • Европейски компании (френски Clipso, Lackfolie, Renolit, Barrisol, италиански Serruti, Malpensa, German Descor);
  • Руски компании (днес има три завода - в Иваново, Казан и Нижни Новгород);
  • много китайски производители.
Монтиране на безшевен таван, подробно във видеото:
Най-доброто са френските безшевни тавани на екстериора - Франция, като първи производител на тези продукти, успя да постигне най-високото качество на своите продукти. Висококачествени материали се предлагат и от белгийските производители. Компаниите, участващи в монтажа на таванни конструкции, могат да предложат монтаж на картини само на европейско производство. Безшевни гланцови тавани Руските компании не произвеждат. От картините на китайската продукция трябва да се изостави - качеството им оставя много да се желае.
Безшевните тавани се считат за знак на богатство и престиж. Те се използват за украсяване на жилищни и офис помещения, обществени и религиозни заведения - тази популярност се дължи най-вече на възможността за нанасяне на различни изображения върху тъканта. Също така полиестерната тъкан е напълно безопасна за здравето и лесна за грижа.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на технология за производство на опънати таваниПроизводство на технология за производство на опънати тавани
Мат опъвам таван основните предимстваМат опъвам таван основните предимства
Как да инсталирате основни правила на таванната стрелкаКак да инсталирате основни правила на таванната стрелка
Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или платПлатно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
Френските опънати тавани избират качествотоФренските опънати тавани избират качеството
Какви опънати тавани са по-добре плат или PVCКакви опънати тавани са по-добре плат или PVC
Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
Протезиран таван с модел - декорация на апартаментПротезиран таван с модел - декорация на апартамент
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Stretch тавани бизнес оферта от компанията mos silingStretch тавани бизнес оферта от компанията mos siling
» » Безшевен опънат таван - популярен и престижен
© 2021 BggeHat.com