Мат опъвам таван основните предимства



Опънати тавани от PVC материал вече са станали традиционна технология за ремонт на тавани, заедно с които се практикува инсталирането на безшевни матови напрежения. Въпреки очевидната прилика, двата варианта са много различни помежду си.

Вградена таванна инсталация в стаята

Устройството на безшевен таван за разтягане

Безшевни наречени опънати тавани, които са монтирани от единична тъкан, направени от размера на помещението, което осигурява целостта на повърхността без шевове или запояване.
Цветни опънати тавани
Ако ремонтът се извършва в малко помещение, няма никакво затруднение при оборудването на безшевната конструкция в него и при използването на други технологии, но матовият таван, изработен от плат, трябва да се нарече безшевен.

Какво отличава платното опънати тавани от PVC платна?

  1. С помощта на специална технология за производство основата за матов таван е не повече от 5 метра, затова е препоръчително да използвате този тип инсталация на закрито в рамките на зададената стойност. Ако ширината на помещението е повече от 5 м, инсталирането на безшевна мрежа ще бъде невъзможно. Оптималното решение е монтажът на гипсокартон фалшиви тавани навсякъде в помещението или структура от PVC фолио с последващо свързване на няколко от листовете си един към друг.
  2. Основната разлика на този тип таван е, че материалът за него е изработен от плат, подсилващи полиестерни нишки, които в процеса на допълнителна обработка се импрегнират с полиуретанови съединения.
матови опънати тавани
Резултатът е много здрава, но еластична тъкан. Когато тъканта е опъната, можете да забележите матовата й текстура.
Безшевните матови структури имат доста ограничена палитра, но като компенсация за този недостатък, производителят посочва възможността за оцветяване на тавана във всеки цвят. Висококачествената матова основа може да издържа на 10-слойно приложение. В случай на увеличаване на количеството боя, платното ще започне да се огъва и постепенно се деформира.
Водещата позиция сред подобни структури е матовият таван, предлаган от Clipso, Kerutti, Descor.

Мат Тавани: Основни предимства

При сравняване на безшевни и тъкани участък таван винил ясно предимство в полза на първите е, че се вижда в следното:
  • Механична якост. Благодарение на свойствата си, PVC фолиото често се подлага на разкъсване от остри предмети, а размерите на рязането или пробиването постепенно се увеличават. Структурата на матови тавани за разтягане е надеждно защитена от такива повреди поради специалното тъкане на нишки. Дори и при случайно пробиване, не е нужно да се притеснявате да се превърнете в голяма дупка.
матов удължител на тавана
  • Устойчивост на минус температури. За матката безшевен опънат таван характеризиращи се с безупречна еластичност, дори при най-неблагоприятни климатични условия. Като се имат предвид тези свойства на материала на платното таванно строителство е лесно да се използва за монтаж в страната и в други помещения, където не се поддържа постоянно отопление.
  • нетоксичен. Напояване матов простират таван картини, изработени от вещества абсолютно безопасни за хората, че тя може да бъде инсталиран дори на места, където децата са постоянно.
  • Устойчивост на огън. На пазара се доставят бельо, само ако има сертификат за качество, в който има данни за обработката на материали с незапалимо вещество. Поради това таванът не се възпламенява дори когато е изложен на открит пламък.
  • За основните предимства можете спокойно да добавите естетически външен вид и възможност да избирате матови опънати тавани, които дават още по-голяма увереност в конкурентната им способност заедно с PVC тавани (прочетете "Бял матов разтегателен таван - достойнство").

    Списъкът на недостатъците на тавани от опънато платно

    Подобно на много, дори висококачествени и практични строителни материали, таванът за таванен плат има редица недостатъци:
    1. Цената на матирания таван е значително различна от инсталираните винилови листове. Значителна разлика ще бъде особено забележима при сравняване на маркови проекти с бюджетен вариант на руски тавани или китайски производители.
    2. Структурата на тъканта не осигурява възможност за задържане на водата, така че при наводняване от съседи, таванът за разтягане няма да се превърне в защитна функция.
    бежов матов таван на тавана на снимката
    Трябва да се отбележи, че таванът от фирма "Cerutti" не е ужасно дори вода, защото по време на производството платното преминава специално лечение и става водоустойчиво.

  • Матовата повърхност предотвратява мокро почистване. Тъй като бялото платно е по-мраморно, възможно е да се инсталира бежов матов таван за опъване, на който прахът е практически невидим.
  • Мат опъвам тавани, повече във видео:

    Последователност на инсталацията на матово покритие

    Матовият таван е инсталиран достатъчно бързо, но изисква определени изисквания. Най-важното е инсталацията без топлинен пистолет, под влияние на който се опъва основата на бъдещия таван.
    Кратко описание на етапите на инсталационните работи:
    • Таванът е маркиран с маркировка за конструкцията, което е лесно свързано с традиционното ниво на водата. Много по-бързо и по-точно, за да се справите със същата операция, е възможно с помощта на лазерно ниво.
    • Съгласно маркировката за стената или тавана, фиксиращата багета е фиксирана, както е показано на снимката. След това тъканната основа се пълни със шпатула. С помощта на различни шпатули се препоръчва първо да се фиксира платното в няколко основни точки, след което вече да се финализира разтягането и пълненето му. В крайна сметка трябва да получите гладка и гладка матова повърхност.
    избор на цветни опънати тавани мат
  • Веднага след като на тавана ще бъде качествено удължен по периметъра на довършителните се извършва, по време на които придават декоративни первази, съчетани с цвета на опънати тавани мат, ако планирате бъдещата им оцветяване.
  • Съгласно описаната по-горе технология е възможно да се инсталира напречен безшевен таван в цялата къща или апартамент. С правилен подбор на материала, неговата инсталация може да се получи атрактивен, практичен и надежден обхват, което продължава няколко десетилетия.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Безшевен опънат таван - популярен и престиженБезшевен опънат таван - популярен и престижен
    Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
    Протезиран таван с модел - декорация на апартаментПротезиран таван с модел - декорация на апартамент
    Stretch таван - плат или PVC, което е по-добреStretch таван - плат или PVC, което е по-добре
    Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    Малко за опънати таваниМалко за опънати тавани
    Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
    » » Мат опъвам таван основните предимства
    © 2021 BggeHat.com