Безшевен таван как да си направите собствени ръце

Към днешна дата сред населението има голямо търсене на безшевни тавани. Този тип довършителни материали ви позволяват да украсите тавана с красив материал, без да използвате въздушен пистолет. За постигането на този ефект позволява платно, чиято ширина може да бъде от 2 до 5 метра. Струва си да се отбележи, че безшевният таван не само може да бъде изрязан, но и боядисан и дори приложен за печат, независимо от материала, от който са направени. Тези тавани не изискват специални грижи. Те са много лесни за измиване.

Безшевните тавани се състоят от два материала. Първата е синтетична или трикотажна тъкан, която е импрегнирана с полиуретан. Вторият материал е монтажният профил. Препоръчва се монтиране на безшевен таван с партньор, защото това сами по себе си е изключително неудобно. За да направите таван за разтягане, ще ви трябва: тренировка, дюбели, строителна сешоар, винтове, стълбище и шпатула. Ако нямате сешоар на върха на пръстите си, можете да използвате обикновен сешоар за домакинството.



За да започнете работа, трябва да залепите монтажния профил върху стените. По време на тази работа трябва да използвате нивото за наблюдение на правилния хоризонтален профил. Краищата на ставите трябва да бъдат нарязани, така че да можете да се присъедините плътно към профила. Веднага след като лепилото изсъхне напълно, профилът трябва да се завинти с винтове в отворите, които трябва да бъдат направени предварително. За да се оттегли от ръба е необходимо 2 см. За да може профилът да счупи разстоянието между винтовете, то не трябва да е по-малко от 10 сантиметра. След свършената работа, трябва да размазате платното и да започнете да го фиксирате към профила с помощта на шпатули. По-добре е да започнете от средата на стената. Първо, в стената трябва да направите няколко точки за закрепване на разстояние от 80 см.

След това фиксирайте платното на стената и постепенно се придвижете към ъглите и го затегнете, докато лежи равномерно върху целия таван и го фиксирате в ъглите. Дължината на краищата на платното не трябва да бъде повече от 20 см. С помощта на конструкторска сешоар трябва да премахнете всички бръчки и гънки върху платното. Сешоарът трябва да се движи на кръг на разстояние 10 сантиметра от материала. След това с помощта на остър нож трябва да отрежете излишния плат в ъглите и да завършите монтажа на тавана. Така че, с прости материали, можете да направите красив безшевен таван.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите самия таван на две ниваКак да направите самия таван на две нива
Мат опъвам таван основните предимстваМат опъвам таван основните предимства
Как да инсталирате основни правила на таванната стрелкаКак да инсталирате основни правила на таванната стрелка
Безшевен опънат таван - популярен и престиженБезшевен опънат таван - популярен и престижен
Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
Независима инсталация на опънати таваниНезависима инсталация на опънати тавани
Какви добри опънати таваниКакви добри опънати тавани
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
Правила за монтаж на таван за разтяганеПравила за монтаж на таван за разтягане
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
» » Безшевен таван как да си направите собствени ръце
© 2021 BggeHat.com