Производство на технология за производство на опънати тавани



Днес много от тях са дълбоко убедени, че в съвременното общество наскоро бяха измислени опънати тавани. Всъщност производството на опънати тавани е изчезнало от дните на Древна Гърция. След това върху рамките се простираше широка широка кърпа, изработена от коприна. Това инициира модерните опънати тавани. Този тип тавани започнаха да печелят популярност в края на 90-те, въпреки че през 60-те години се появиха модерни технологии за неговото производство. Така че можете да разширите хоризонтите си и да знае какво прави вашия дом, ние сме подготвили една статия за производството на окачени тавани, в които можете не само да четат важна информация, но и да видиш снимката темата.
оборудване за производство на опънати тавани
Във време, когато опъните тавани едва сега започват да печелят популярност, цената им е много висока и само добре опитни хора могат да си позволят инсталацията. Но с течение на времето ситуацията се е променила и днес почти всеки може лесно да ремонтира ремонтите с тази технология. Въпреки че разходите за опънати тавани са средно по-високи от другите видове, това напълно ще изплати трайността на материала, неговите разлики в дизайна и ненужните условия.

Видове опънати тавани

Преди да разгледаме производството на опънати тавани, важно е да разберете кои категории споделят.
Има два най-често срещани типа платна:
  • PVC филм;
  • плат.
производство на опънати тавани със собствените си ръце
В зависимост от типа платно, има два типа тавани: филм и плат (безшевни). За всеки тип материали се произвеждат по различни начини.

Изработка на листове от PVC фолио

Не бъркайте производството на опънати тавани с производството на панели за него. Тези две понятия са радикално различни, тъй като таванът включва целия комплекс от строителни работи и монтаж. Въпреки че в обикновена реч ние използваме понятието "опънати тавани", понякога някои я объркват с производството на панели за тях, затова бъдете внимателни, когато използвате такива изрази. Оборудването за производство на опънати тавани и техните панели е напълно различно и не може да бъде съвместимо.
Първо, нека да говорим за мястото на производство на PVC филм. Произвежда се в химически предприятия в различни страни. Тъй като производствената техника е относително проста, производство на опънати тавани са усвоили и в Русия. Трябва да се отбележи, че качеството на материала не е по-ниско от европейското. Това се дължи основно на покупката на внесено оборудване, а не на домашното оборудване. Често купувачите избират материали от Германия, Франция и Китай, защото те са много различни за тяхното качество за добро. Но когато избирате китайски продукти, трябва да сте сигурни, че материалът е произведен точно в производството, а не в условията на занаятите. Качеството на закупения материал ще зависи от него.
процес на производство на опънати тавани
Сега обърнете внимание на производството на опънати тавани със собствените си ръце. Да, можете сами да произвеждате голямата част от тавана, като разполагате с необходимите материали. Чрез сглобяването на необходимите елементи изпълнявате последната част от производството на таваните. Ще я разгледаме по-подробно, за да разберем по-добре как преминават първите етапи от производството.
Така че, нека да разгледаме 5 стъпки за изработване на опънати тавани:
  1. След определяне на височината на тавана се монтира фиксиращ профил (багет) върху основното покритие.
  2. След това вземете платно, изрязано специално за размера на вашата стая. На периметъра към него трябва да се заваряват закопчаването, поради което платното ще се държи на място. Видовете закрепване са различни. Между другото, за идеално равна повърхност, размерът на платното трябва да бъде по-малък от размера на стаята с 10.
  3. Платът се нагрява с помощта на топлинен пистолет, след което става еластичен и еластичен.
  4. Леко го опънете до желаната форма, фиксирайте платното в багета.
  5. След като извършите тези операции, трябва да дадете време за изстиване на тъканта. Този процес подравнява повърхността и го прави идеален.
пример за производство на опънати тавани
Наистина, крайният етап от производството на таванно таванче - инсталацията му - изглежда толкова просто, че може да си помислите, че няма сложни операции в работата и може да се направи на ръка. Но все още ви съветваме да се обърнете към специалисти, които вече имат опит в инсталирането на такива структури, тъй като без възможността да се справяте правилно с оборудването, можете да навредите на себе си и на собствения си дом.
Може би един от най-важните и сложни елементи при изработването на опънат таван е моделът на платното за размерите на стаята. Европейски производители произвеждат рула с платове с широчина не повече от 2.7 m. Ясно е, че за повечето проекти, тази ширина е доста неуместно. Ето защо производителите на опънати тавани купуват режещо оборудване и изпълняват тези работи по поръчка.
За ефективна и правилна работа са необходими няколко задължителни обекта:
  • Просторен магазин, чиято площ е повече от сто квадратни метра. m.
  • специална маса за рязане;
  • машина за заваряване.
основните производители на опънати тавани
При това производство фолиото се заварява с високочестотен ток (HDTV). За да направите това, имате нужда и от специална машина. Преди това филмът се изрязва според определените размери.
Несъмнено безшевните тавани далеч надхвърлят тези, които са направени чрез заваряване. Но висококачественото оборудване може да коригира този недостиг и да направи разделителния таван неразличим от безшевните. За да направите това, трябва да сте сигурни, че производството използва най-модерното оборудване. Евтините машини ще произвеждат материали с лошо качество, които не могат да имат всички предимства на опънат таван и само ще развалят външния вид на помещението.
Заваряване на опъвам таван, погледнете видео:

Производство на тъкани

По отношение на тъканите не трябва да възникват специални проблеми. Предлагат се в широки ролки, чиято широчина достига до 5 метра. Цялата работа по първия етап на изработването на тавани е да изрежете паяжината с необходимия размер. Ако решите да го направите сами, тогава е по-добре да вземете малко количество размери в случай на грешка.
Както видяхме в статията, най-трудно е процесът на производство на филмови платове, докато тъканите не изискват много време и пари. Изборът е ваш, затова се надяваме, че ще вземете предвид информацията, която четете.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Френските опънати тавани избират качествотоФренските опънати тавани избират качеството
Как да изберем екологични опънати таваниКак да изберем екологични опънати тавани
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Малко за опънати таваниМалко за опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Защо да изберете опъвам таванЗащо да изберете опъвам таван
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Производство на технология за производство на опънати тавани
© 2021 BggeHat.com