Как да се измие прост лъскав таван на основните правила



Гланциран таван, който не изисква ремонт - това е върха на модерния дизайн. Такива повърхности не се оцветяват в жълто, не събират прах, могат да бъдат монофонични и многоцветни, със или без шарки. Въпросът за това как да се измие гланцовият таван за напрежение възниква само в изключителни случаи или когато повърхността избледнява с течение на времето. Ако се интересувате от това как да измиете матовата мазилка, можете да намерите отговори на вашите въпроси в други публикации на нашия сайт.
как да измиете опънати тавани лъскави

Основни правила за измиване на опънати тавани

За да се лъскави тавана винаги блестеше като нов, трябва да знаете няколко основни правила за това как да се измият опънати тавани лъскави.
Правило 1: меки гъби
Четки и твърди гъби могат да повредят повърхността на платното - да надраскат блясъка, да го деформират или дори да го счупят. Следователно, само мека гъба, леко навлажнена в сапунен разтвор, се използва за грижи. Таванът се измива леко с кръгово движение в посоката на заваряване. След измиване почистете повърхността със суха кърпа от фланел. Също така е възможно да се използва кърпа от микрофибър, която абсорбира добре влагата.
Правило 2: без надраскване на предмети
Преди да измиете опънати тавани, трябва да премахнете всички бижута от ръцете си, тъй като те случайно могат да повредят повърхността.
как да се измие напрегнато лъскав таван
Правило 3: минимално механично въздействие
За измиване не използвайте продукти с различни абразивни добавки, тъй като те могат да оставят драскотини върху гланцовата повърхност. Също така е необходимо да се избягва използването на кремове и прахове, които включват твърди частици.
Тогава да измиете прост лъскав таван? Много по-добре е да използвате модерен спрей, който с минимални механични ефекти върху повърхността напълно го почиства (за повече подробности:Как да почистите един лъскав таван") За да измиете таваните са подходящи за измиване на прозорци, които включват течен амоняк, такива вещества не оставят развод и значително опростяват почистването на тавана.
Правило 4: Химическа неутралност
Средствата с ацетон категорично не са подходящи за измиване на кърпи. Ето защо, за да не повредите PVC филма, при закупуването на детергент трябва да знаете неговия състав. Реакция на някои химични агенти е силно нежелателно: размекване, който се превръща в пъти, или изчезване на промяната на цвета и редица други проблеми, които по никакъв начин да подобрят външния вид на участък таван.
как да се мият опънати тавани
За да се провери реакцията на платното към препарата, е необходимо да се приложи капка такова вещество към скритата част на тавана. След 10 минути можете да видите дали има негативна реакция от материала към препарата.
За да разберете как да се мият тавана опъване лъскави или други средства, е възможно да се чете спрейове за експлоатация, лъскане или друга почистване субстанция, предназначена за почистване на такива структури. За лесно почистване на гланцовите тавани най-добрият вариант би бил детергентите, съдържащи алкохол. Те не дават развод, характерен за сапунени разтвори, а също така напълно измиват всички примеси. Прочетете също: "Защо има миризма на опъвам таван".
Правило 5: няма налягане
Платът, изработен от PVC, се измива без налягане, а използването на моп е строго забранено. Не полирайте блясъка твърде силно. Това може да доведе до деформация. За да направите мръсотията по-лесна за отстраняване от повърхността, температурата на водния разтвор, която измивате тавана, трябва да бъде около 35 градуса.
как правилно да се измие простиращия се таван
Правило 6: следвайте инструкциите
За да разберете как да измиете гланца за опъване на гланц, трябва внимателно да проучите инструкциите от производителя. Изненадващо често е възможно да прочетете препоръката да използвате прахосмукачка. Но този метод е безопасен само ако по време на инсталацията филмът е фиксиран качествено. Поради това е по-добре да използвате по-прости средства. Мрежата може да бъде извадена с мивка или парцал. Прахът не трябва да се утаи на такава повърхност, защото има антистатично покритие, така че не можете да се занимавате с търсене на прах по тавана.

Тогава да се измие простиращ се таван

В случай на загуба на цвят таванът трябва да се избърсва с мека кърпа, изработена от велур или с обикновена хартиена кърпа. Ако нищо не се е променило, експертите препоръчват да се използва различен метод за измиване на опънатите тавани и връщането им на предишния им цвят.
Необходимо е да се използва 10-алкохолен разтвор на амоняк. Леко се нанася върху отделен участък от тавана, след което повърхността се избърсва. След това ще забележите как цветът се е възстановил отново.
Как да се измие напрежение гланц таван, погледнете на видео:

Разтворена прах

Тогава да измиете прост лъскав таван по време на ремонта? Такива примеси могат лесно да се измият с детергент. Но за това се разбърква добре във вода, докато се разтвори напълно. Гладките движения, без острота и натиск, места със силно замърсяване се изтриват с такова решение, а останалата вода на тавана е добре измита. След това изсушете повърхността с мека кърпа (прочетете също: "Как и какво да измиете опънатите тавани").
Горните методи се предлагат от производители на опънати тавани и производители на специални продукти, както и от професионални шайби. След като разберете как правилно да измиете опънатия таван, можете да започнете работа. Трябва да се помни, че почистването трябва да бъде леко и не включва употребата на агенти с агресивни химикали. Ако се интересувате от това, какво да измиете матирания таван, препоръчваме да се обърнете към нашите други публикации.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да измиете опънатите таваниКак и какво да измиете опънатите тавани
Грижа за окачения таванГрижа за окачения таван
Възможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокърВъзможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокър
Живот на опънати таваниЖивот на опънати тавани
Простри таван гланц или мат, които да избератПростри таван гланц или мат, които да изберат
Как да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направенаКак да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направена
Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
Каква е собствеността на таванния таванКаква е собствеността на таванния таван
Как да се измие опъвам таваниКак да се измие опъвам тавани
Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
» » Как да се измие прост лъскав таван на основните правила
© 2021 BggeHat.com