Как и какво да измиете опънатите тавани



Простиращите се тавани са уникален материал, който се използва за практична и изискана интериорна декорация. Въпреки факта, че някои производители твърдят, че такива тавани не се нуждаят от измиване и почистване, в крайна сметка се нуждаят от малко грижи. За това как правилно и как да измиете опънатите тавани, ще говорим днес.
Основните материали за производство на опънати тавани са PVC филм и полиестерна тъкан. Те са много здрави и устойчиви на някои механични влияния. За да сте сигурни, че са служили в продължение на много години, трябва да знаете какво да измиете опъна таван.
отколкото измийте гланцови тавани
Грижа за опънати тавани е много деликатна задача, така че е толкова важно да разгледаме някои точки. Неправилното измиване може да причини загуба на цвят, деформация или дори увреждане на материала. Забранено е използването на почистващи препарати с абразивни частици за измиване на опънати тавани. Фините частици могат да развалят PVC филм или плат.
Освен това, за измиване на такива тавани не могат да се използват детергенти, съдържащи алкали или киселини.
Грижата на опъна тавана може да бъде от два вида:
  • суха;
  • мокри.
В първия случай, почистването се извършва със суха кърпа, която се разтрива на тавана. Движенията не трябва да бъдат потискащи и меки. Мокрото почистване се извършва с гъба, напоена с вода, или с разтвор от неагресивни почистващи препарати. Някои собственици на опънати тавани се интересуват дали е възможно да се измие платното с четка или моп с дюза? За съжаление, това е невъзможно. Четки, дори и най-меките, могат да надраскат повърхността и с помощта на парцал не е много удобно да се справя и едно небрежно движение може да увреди PVC филма.
как да се измие простиращия се таван
Редовното почистване и измиване на таваните спомага за поддържането на великолепния им блясък. В същото време, ако не обръщате необходимото внимание, тогава ще трябва да отстраните остарелите замърсявания достатъчно дълго.

От измиване на тавана stretch?

За почистване на тавана ще ви трябва:
  • стълба;
  • мека гъба;
  • меки кърпички, изработени от микрофибър или велур;
  • прахосмукачка със специална дюза - мека четка;
  • детергенти (неабразивни).
В зависимост от материала, използван за таванния участък, както и от вида на замърсяването, се използва един или друг метод за почистване. Така например, за да се отстранят малки мръсотия (прах, петна), повърхността трябва да се избърше с влажна кърпа от микрофибър или велур. След такова почистване, изтрийте кърпата със суха кърпа.
отколкото да измиете опъна таван
При по-сериозно замърсяване, ще трябва да предприемете подходящи мерки. Ако таванът след ремонт е покрит със слой прах, тогава се използва прахосмукачка с мека четка за почистване. Четката не трябва да докосва повърхността на тавана. Тя се движи на разстояние 2-3 см от платното. В противен случай можете да повредите материала.
Петна се отстраняват с гъба или салфетка, като се използва почистващ препарат или сапунен разтвор. След третирането повърхността се избърсва с кърпа. Необходимо е таванът да се мие с леки прогресивни движения, без да се натиска върху повърхността. Ако таванът е изработен от полиестерен плат, той се почиства с мека четка.
От изплакнете прост лъскави тавани? За да се възстанови блясъкът на такава повърхност, тя се избърсва с мека кърпа, импрегнирана с почистващ препарат за стъкло или с 10-амониев разтвор. След това таванът се избърсва.

Тогава да се измият опънати тавани?

Сега ще продължим с въпроса, по какъв начин могат да се измият опънати тавани.
Най-безопасният инструмент за такива повърхности е прост сапунен разтвор. За производството му е достатъчно да се разрежда в пералната вода детергентен прах или бръснене на сапун за пране. Освен това, детергент за миене на съдове или прозорци е подходящ за почистване на тавани.
отколкото да измиете опънатия таван
Преди да използвате избрания продукт, трябва да повярвате каква ще бъде реакцията на материала на тавана. За да направите това, разтвор или препарат се нанася върху малка, скрита от окото област на тавана. След известно време ще стане ясно дали това средство засяга материала. Ако останат петна или цветът се промени, това вещество не може да се използва за почистване на тавана.
По отношение на други детергенти днес е възможно да се закупят специализирани смеси, които са специално предназначени за почистване на опънати тавани. Отрицателният момент в този случай е високата им цена. Ето защо, да решите кои средства за измиване на тавани да дават предпочитание, по-добре е да изберете обичайния сапунен разтвор. Качеството на почистване в този случай не е по-лошо от специализираните инструменти.

Тогава да се измие напрежението лъскав таван?

Stretch таван може да бъде мат или гланц. За да не оставяте петна върху лъскавата повърхност, трябва да се измие със средство за почистване на прозорците. Но преди това как да се почисти таван такъв инструмент, не забравяйте да проверите реакцията на тавана. Фактът, че детергентите понякога включват бои, които могат да променят цвета на платното.
За почистване гланцови опънати тавани използвайте мека тъкан от микрофибър или велур и можете също така да използвате специални кърпи за почистване на помещенията. За да възстанови блясъка на платното, той се избърсва с разтвор на амоняк. След като обработваме повърхността с такъв инструмент, тя се избърсва със суха салфетка или микрофибър (по-подробно:Как да измиете тънък гланцов таван: Основни правила").
отколкото да измиете опънатите гланцови тавани
За да премахнете строителния прах, таванът се вакуумира с мека дюза. Не използвайте приставки с твърди четки, тъй като невнимателно движение може да доведе до повреждане на PVC филма. Прахосмукачката трябва да се включва при минимална мощност и дюзата да се задвижва на разстояние 2-3 cm от тавана.
Силното замърсяване на пода се почиства с почистващ препарат за почистване на помещенията. След третирането повърхността се избърсва.

Просто измийте опънати тавани мат?

Матовият таван е много подобен на идеално гладката измазана повърхност. За такива структури се използва мрежа, импрегнирана с полиуретан. На повърхността на замръзналите тавани не се появяват пукнатини, драскотини и прах. Но въпреки това таванът изисква известна грижа за него.
как и какво да измиеш тавана
Изтриването на матови тавани е много по-лесно от лъскавите тавани, тъй като на тази повърхност няма петна. По този начин, всички грижи за повърхността се състоят в почистване с гореща пара или измиване с почистващ препарат за обезмасляване. След почистване кърпата трябва да се избърсва.

Как да се измие тъкани опъвам тавани?

Такива тавани са по-крехки от PVC. Ето защо, за да не се повреди платното, той се измива много внимателно. В този случай не можете да използвате средствата за миене на очила. Веществата, които са част от подобен инструмент, могат да проникнат в структурата на платното и да променят цвета си. Такива тавани не могат да бъдат измити с кръгови движения. Това ще доведе до развод. Следователно тъканните тавани се измиват само с движения напред-назад.
как да се измият лъскави тавани
В случай на тежко замърсяване използвайте прахообразен разтвор. За да не повредите материала, той не може да се търка на едно място за дълго време.
Как да измиете опъвам таван, пример за видео:

Как да се измие опъната таван в кухнята?

Повърхността на опънати тавани в кухнята, поради естествени причини, се замърсява най-често. Това важи особено за помещенията без разтягане. Мазнините сажди, които се образуват по време на приготвянето на храна, заедно с прах образуват по-скоро каустик съединение, което не е толкова лесно да се премахне. Но ако почистите достатъчно често, преди саждите и замърсяванията, погълнати в структурата на материала, процедурата не е трудна. Почистете такъв таван по същия начин, както в другите помещения - с гъби или меки салфетки, без да използвате абразивни вещества. След измиване таванът се измива с чиста вода и след това се избърсва.
как да се измие простиращия се таван
Саждите лесно се отстраняват чрез помощни средства за миене на съдове или разтвор на амоняк.
Желаем ви късмет в борбата срещу замърсяването на опънати тавани. Препоръчваме също да прочетете: "Stretch таван е лъскав или матиран: кой да избере".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грижа за окачения таванГрижа за окачения таван
Как да се измие опъвам таваниКак да се измие опъвам тавани
Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
Как да се измие прост лъскав таван на основните правилаКак да се измие прост лъскав таван на основните правила
Как да изберем екологични опънати таваниКак да изберем екологични опънати тавани
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Опънати тавани плюсове и минусиОпънати тавани плюсове и минуси
Трябва да знаете как да измиете фалшивия таванТрябва да знаете как да измиете фалшивия таван
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Как и какво да измиете опънатите тавани
© 2021 BggeHat.com