Как да се измие опъвам тавани



Оказва се, че първите опънати тавани се появиха в Древен Рим - припокриването беше покрито с кърпа, а след като беше износено, то беше променено от нова. Съвременните таванни системи, изработени от PVC или безшевни тъкани, имат дълъг експлоатационен живот, което в крайна сметка зависи от грижата за тях и от това колко правилно е избрано почистващото средство за опънати тавани.
Възможно ли е да се мият опънати таваниВ момента тези тавани са станали популярни, тъй като дефекти скрий повърхностни и благодарение на отличната вид, те не просто допълват интериорното пространство, а често и трансформирани до неузнаваемост околността, тя се увеличава визуално. Избрали за някои довършителни материали, всяка жена си мисли, как да се грижи за него и дали е възможно да се измие на таваните, ако е така, колко често да го прави и че това ще изисква.

На първо място, трябва да разберем какво е структурата на напрежението на тавана и какво е то.
Опълен таван - Тази гладка повърхност, образувана с помощта на тъкан или филм, който се опъва върху специална метална или пластмасова рамка (също наречен франзела) и е фиксиран или върху стените на периметъра, или към основния тавана.
как правилно да измиете опънатите таваниЧесто, реклама на продуктите, компанията произвежда тавани, твърдят, че те почти не е нужно да се грижи, защото картините се обработват от специални влакове и те имат способността да отблъсне мръсотия, прах и сажди. Но това не е вярно, тъй като има райони с високи нива на замърсяване, които не могат да помогнат, но отразяват върху състоянието на конструкцията на тавана.
Като се започне от горното, може да се заключи, че начинът на напускане и начинът за измиване на опънатите тавани до голяма степен зависят от мястото, където са монтирани.

По този начин, ако структурата на тавана е замърсена, тя се нуждае от грижа, която е лесна за изпълнение. Ако това е жилище - детска стая, хол, спалня, тогава в такива помещения нуждата от измиване на тавана възниква рядко и след това, когато е необходимо.

В същото време в кухнята, който е предназначен за честа готвене платното за дизайн натрупва сажди и мазнини, така че това изисква по-често поддръжка, но преди да започнете почистването, което трябва да знаете отколкото можете да измиете опънати тавани при повишено ниво на замърсяване.
Друго място в апартамента, където покривното таванно покритие се нуждае от периодично почистване, е банята, тъй като рутинно се извършват водни процедури, в резултат на което има следи от изсъхнали капчици вода на повърхността на материала.
Много по-рядко е да се видят опънати тавани, инсталирани на балкон или лоджия, но прахови частици и често други замърсители също се установяват върху тях, особено ако къщата се намира в голям индустриален град. В този случай те ще трябва да се мият често.

Грижете се за напрегнат лъскав таван

как да се измие гланцът на опънати таваниИма три основни начина да се постигне правилен вид на опънати PVC тавани: химическо чистене, мокро и комбинирано. Първата опция включва използването на суха мека гъба, с която се търка повърхността на кърпата. Във втория метод, който се счита за по-ефективен, таванът се избърсва с влажна гъба. Оптимален и ефективен е третият метод, който съчетава мокро почистване и сухо. Възможно е бързо и качествено да се почисти контурната мрежа, без да се повреди, при условие че материалът за таванната конструкция е известен: грижата за лъскавия таван и матовото покритие е значително различна.
Как да измиете опънати тавани, чийто блясък трябва да блести по нов начин? На първо място, може да се използва само мека кърпа или гъба, напоена със сапунен разтвор, тъй като твърдата четка може не само да надраска повърхността, но и да разчупи тънък PVC филм. Таванът се измива с кръгово движение в посоката на шева. След това измийте сапуна с чиста вода.
какво означава да се мият опънати таваниПреди това, как да се измие прост лъскав таван, трябва да премахнете бижутата от ръцете си, за да не повредите платното. Не използвайте почистващи препарати, ако съдържат абразивни добавки, както и прахове и кремове с твърди частици. Експертите съветват да се използва специален спрей, предназначен да се грижи за гланцираната повърхност на опънати тавани. В идеалния случай подходящи продукти, съдържащи амоняк, благодарение на което платното не оставя развод. Ако площта на тавана е голяма, можете да използвате чистачка, върху която да обвиете мека кърпа, като криете острите издатини.

Грижете се за покрит таван

Външно, матираната опъваща тъкан прилича на измазана повърхност, за създаването й се използва тъкан, импрегнирана с полиуретан. Грижа за тавана на разтягане просто, но преди да измиете матовите тавани, трябва да си купите препарат за обезмасляване и да подготвите мека кърпа. След измиване кърпата се избърсва и се полира (уверете се, че сте прочели: Как да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направена).

Грижата на опъна тавана от тъканта

как да се измие опъвам тавани видеоТъй като таванът е достатъчно уязвим, е необходимо да се следват правилата за правилното измиване на тъканите от опънати тавани:
  • желателно е да се използват специални средства за грижа за тъкани тавани -

  • е невъзможно да се търкаш дълго на едно място и да прилагаш усилия -

  • опънати тавани от плат се промиват чрез транслационни движения -

  • Ако мръсотията е силна, тогава може да се измие с разтвор на прах -

  • Не е възможно да се приложат състави за измиване на очила, те съдържат багрила, проникващи в тъканната структура и оцветяване.
На сайта можете да видите как да измиете опънатите тавани на видеото, което визуално се запознава с реда на работата.

Ако замърсяването е толкова сериозно, че не може да бъде почиствано, тогава е по-добре да се използват услугите на специалисти, които бързо и ефективно ще поставят тавана в ред. Прочетете и: Има опънати тавани вредни за здравето?.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грижа за окачения таванГрижа за окачения таван
Безшевен опънат таван - популярен и престиженБезшевен опънат таван - популярен и престижен
Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
Stretch таван - плат или PVC, което е по-добреStretch таван - плат или PVC, което е по-добре
Недостатъци на опъвам тавани, нека да разберемНедостатъци на опъвам тавани, нека да разберем
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Защо да изберете опъвам таванЗащо да изберете опъвам таван
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Как да се измие опъвам тавани
© 2021 BggeHat.com