Как да се грижим за опъна таван



Трайността на качественото таванно покритие зависи до голяма степен от това как да се грижи за таванния участък. За да се създаде дизайн, се използват материали, на които производителите осигуряват достоен гаранционен период: на платното от собствената си продукция той е от 5 до 15 години.

Дълъг експлоатационен живот

Преди да инсталирате опънатия таван, както е на снимката, потребителите най-често се интересуват от това колко всъщност може да служи, без да губи оригиналния си външен вид? Специалистите единодушно заявяват, че правилното поддържане на повърхността на плата осигурява почти неограничен експлоатационен живот. В светлината на това твърдение на професионалистите възниква още един въпрос: "Какви условия на работа могат да се считат за оптимални и как да се грижим за таванния участък?"
опъвам тавани как да се грижим за
Няма особено строги правила по този въпрос. За такова покритие температурата на околната среда в диапазона от 0 до +50 градуса се счита за идеална. Безшевни системи стреч запазят своите отлични качества дори и при 30 градуса под нулата и 80 степени на топлина, която им позволява да бъдат инсталирани в специални помещения, където температурата е много висока, а в неотопляеми сгради.
Също така няма ограничения за такива структури ниво относителна влажност, която трябва да се наблюдават в области, където те са монтирани, като тъканта едва абсорбира влагата, нейната повърхност не кондензира изпаряване. Тя няма да се влоши в бани или басейни. Една област, където има висока сеизмична опасност, не представляват заплаха за окачени тавани, както плат пластмаса и здраво - той е в състояние да се адаптират към променящите се условия на работа.

Правилната грижа за тавана на разтягане

След като се сглоби конструкцията, домакинята трябва да разбере как да се грижи за тавана на разтягане, за да удължи живота му. Грижа за тавана на разтягане не е трудно и не е необходимо да се канят професионалисти за това. Ако на повърхността на тавана се появи мръсотия, тогава с тях ще помогне меката обикновена тъкан, чието парче трябва предварително да се навлажни в сапунено топло решение. Когато лъскавата тъкан е замърсена, е необходимо напълно да се възстанови блясъкът й - за тази цел повърхността се избърсва със суха кърпа. Ако желаният ефект не се постигне, използвайте 10-ml разтвор на амоняк и след това избършете материала.
как да се грижим за правилото за опъвам таван
Днес въпросът е, че окачените тавани са инсталирани: как да се грижите правилно, за да не ги разваляте, също се решава с помощта на специални полиращи средства. Те ви позволяват бързо и с минимално усилие да измиете дори сложните замърсители, причинени от пръскане на масло или отлагания. Противопоказно при употребата на абразивни формулировки и разнообразни разтворители, включително ацетон и керосин, по време на грижата за разтягане.
Грижата за опъвам таван, пример за видео:

Ако окачен таван е повреден

Удължените платове са издръжливи и надеждни, те могат да издържат на тежки товари и механични повреди, но лесно могат да бъдат развалени от остри предмети. Ако има неприятности с тавана, е необходимо мястото на рязането да се залепи с лепилна лента и да се приложи към фирма, специализирана в ремонт на опънати тавани.
В процеса на възстановяване, ако щетата е малка, специалистите демонтират платното, а върху специалното оборудване заваряват различаващите се ръбове. В случай на изтичане, материалът не се отстранява от конструкцията и ъгълът на тавана се огъва, за да се отстрани събраната вода. След това вътрешната и външната повърхности на лентата се измиват и изсушават. Желателно е такава процедура, извършвана от професионалисти.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
Какво прави технологията за производство на опънати таваниКакво прави технологията за производство на опънати тавани
Живот на опънати таваниЖивот на опънати тавани
Изчисляване на възможните методи за опъване на таванаИзчисляване на възможните методи за опъване на тавана
Платно за опъвам таван, който е по-добре - филм или платПлатно за опъвам таван, който е по-добре - филм или плат
Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
Как да изчислим таван, който влияе върху ценатаКак да изчислим таван, който влияе върху цената
Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
Как да лепи опъвам таван - опцииКак да лепи опъвам таван - опции
» » Как да се грижим за опъна таван
© 2021 BggeHat.com