Опции за опънати тавани на задното осветление



Преди да инсталирате опъвам таван с осветление, е необходимо внимателно да се вземе предвид неговия дизайн, както и да се изчисли местоположението на приспособленията. В същото време е заслужава да се отбележи, че почти 90 тавани с осветление осигуряват монтаж на гипсокартон. В тази статия ще говорим за това, което може да се превърне в най-важната точка на тавана на разтягане и как да се организира правилно.
под окачения таван
Използването на осветление е обичайна конструктивна техника, която помага да се подчертае определен стил на интериора, да се увеличи визуално пространството или да се даде на помещението определена атмосфера. И използването на модерни осветителни устройства гарантира високо качество и рентабилност на такива Напречно таванно осветление.

Монтиране на окачена тавана светлина

Не е тайна, че осветлението под окачения таван е един от най-ефективните методи за декориране на повърхността. Чрез нея можете да създадете ефект на мека преливане светлина подчертае някои части на помещението, я разделя на функционални зони, и така нататък. G. Stretch таван осветление вътре често генерира, използвайки LED ленти или флуоресцентни лампи.
Кутия с гипсова плоскост е монтирана, като се вземат предвид някои характеристики:
  • рамката на кутията е настроена на стъпки от 60 см;
  • рамката е покрита с гипсокартон;
  • ставите са затворени с лента за превръзка, която е покрита с шпакловка;
  • Препоръчително е да поставите ипотеката на мястото на закрепване на опъващата кърпа към кутията. Необходимо е да се укрепи конструкцията на кутията, тъй като след монтирането на лопатката, силата на отлепване може да достигне 60 кг на изминат метър.
осветление от външната страна на тавана

Опции за осветяване на опънатия таван

Сега, по-подробно, нека да поговорим за това как да направите самата лампа за напрежение на тавана. Както вече беше споменато по-горе, има няколко вида конструкции за монтаж на осветление. Нека да преминем през всеки от тях.

Кутия с ниша за монтиране на осветление

Най-популярна е просто таванната система, която има специална гипскартова плоскост с ниша, насочена към центъра на стаята.
Протегнатият таван с осветление в този случай има следния дизайн:
  • Върху периметъра на помещението се монтира гипсокартон;
  • височина гипсокартон на тавана може да бъде 15-20 см. Ширината не трябва да надвишава 50 см;
  • Долният ръб на кутията трябва да се избута малко напред (8 см). В края той е оборудван с клон перпендикулярно нагоре, чиято височина не повече от 6 cm по този начин, един вид ниша (повече: ".Размери на ниша за таванно осветление"). От основния таван на върха на нишата трябва да остане поне 1 см свободно пространство, което е необходимо за напрежение удобен монтаж potolkov-
монтаж на окачени тавани осветление
  • Багет (фиксиращ профил) на опъвания таван е монтиран към вертикалната част на кутията. След това се монтира самата плат;
  • до дъното лежаха ниши LED лента под опъвам таван или монтиране на осветителни тела, след което те са свързани към мрежата.
  • Подобна ниша може да се създаде и ако е необходимо да се монтират релси за завеси.

    Кутия със скрита ниша

    В някои случаи, особено това е вярно, ако е монтирано осветеното гланцово таванно таванно табло, описано по-горе, системата не е подходяща, тъй като вътрешността на нишата ще се отрази върху огледалната повърхност на тъканта. И това значително разваля появата на такъв таван. Ето защо се използва скрита ниша, която осигурява еднаквост осветление на тавана около периметъра, докато всички осветителни устройства остават недостъпни за очите на наблюдателя.
    опции за осветяване на опънатия таван
    Кутията с такъв таван има скрита ниша. Извънредно, конструкцията от този вид изглежда като обикновена кутия, но е много по-трудно да се създаде от предишната система. В този случай, вдлъбнатината се намира в рамките на опънат таван, като кутията е направена от гипсокартон и под уеб осветяването се случва вътре. Благодарение на този подход устройствата за осветяване и окабеляване няма да бъдат отразени на огледалната повърхност.
    Такава ниша се счита за изпълнена правилно, ако наблюдателят не може да види осветителните устройства и комуникационните елементи, които се държат в противоположната страна на стаята (прочетете: "Stretch таван с вдлъбнато пространство").

    Методи за осветяване без използване на гипсокартон

    В допълнение към стандартните системи, които включват инсталиране на гипсокартон с ниша, има и други начини за осветяване на таваните. Използват се в тези случаи, когато помещението няма достатъчно размери за допълнително оборудване на ниши за лампи. Освен това, такива методи са много по-лесни за изпълнение, тъй като те не предполагат инсталирането на допълнителни гипсокартонени конструкции.
    • Осветен таван за таванно осветление. В същото време подобно решение не изглежда по-лошо от дизайна с ниши. Това се осигурява от факта, че PVC-мрежата е с малка дебелина, така че светлината почти свободно минава през повърхността. За да инсталирате такава система, лампите или светодиодите се монтират в ъглите между стените и тавана. Под тях е поставена багета с монтаж на кърпа за опъване. В този случай трябва да наблюдавате известно разстояние между лампите и кърпата. Това се дължи на факта, че PVC филмът може да се простира под въздействието на висока температура, което създава светлина зад таванния участък.
    подсветка под окачен таван
  • И какво ще стане, ако стаята е ниска и няма начин да премахнете тавана от осветителните тела? За да направите това, инсталирането на тавани първоначално се извършва на необходимата височина. След това, отдръпвайки 5 см от тавана за фиксиране на тавана, LED лентата се фиксира около периметъра на стената. В този случай, LED таванска светлина украсяват от под таван бордюр или друга перваза, което ще намали видимостта на осветителното оборудване. Това означава, че се постига принцип, подобен на този на гипсова плоча, само без процедурата за достатъчно сложна инсталация на тази ниша. В допълнение към LED лентата можете да използвате източници на точково осветление.
  • Как да направите светлината на тавана stretch, погледнете видеото:

    заключение

    Разгледахме няколко варианта за подреждане на осветлението на тавана. Всеки от тях намира приложение при определени условия. Надяваме се, че този материал ще ви помогне да определите кой тип подчертаване да бъде инсталиран в конкретния случай. За да имате по-пълна представа за възможното появяване на различни видове осветление, можете да се обърнете към фотоалбума на нашия сайт. Там можете да се запознаете не само с изпълнението на таванското осветление, но и с различни начини за декориране и декориране на самата повърхност на носилка.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Простри тавани в тавана - стилни и цветниПростри тавани в тавана - стилни и цветни
    LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
    Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
    Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
    Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
    Красиви опънати тавани - опции за дизайнКрасиви опънати тавани - опции за дизайн
    Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
    Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
    » » Опции за опънати тавани на задното осветление
    © 2021 BggeHat.com