Ремонт на опъвам таван

Инсталираните опънати тавани не само дават на помещението по-елегантен вид, но също така се различават достатъчно дълъг период на работа, особено ако таванът е правилно поддържан. Но не винаги е възможно да се осигури всичко и често има неприятни изненади под формата на разваляне на тавана.

Разбира се, за да спестите пари, можете да се опитате да възстановите правилното напрежение на тавана на напрежението сами, но за това трябва да бъдете много внимателни и точни по време на изпълнението на такива работи.

Повече повредени части от таванния участък трябва да бъдат напълно сменени, но понякога такива драстични мерки не могат да бъдат взети. За да извършите реставрационни работи, за съжаление не е възможно при всички видове опънати тавани. Отлична работа с тези тавани, които се основават на опъната материя. За да възстановите този таван ще трябва лента за плат, можете да използвате стъклена мозайка. Самият процес на възстановяване се състои в създаване на пластир в мястото, където е намерено увреждането, и последващото му оцветяване. В края на краищата, цветът на пластира трябва да бъде напълно идентичен на цвят със съществуващия таван на опън. В случай на откриване на малка дупка, можете да използвате капронова нишка с игла и просто да шиете откритата дупка. След това шевовете трябва да бъдат добре оцветени под цвета на тъканта.



Ако има фолио от PVC в основата на опъна таван, след това вземете под внимание напрежението му по време на ремонтните работи. Отстраняването на повредите върху таванното покритие може да се извърши с помощта на клиновидна техника, като се използва този метод, повреденото пространство се изтегля отвъд периметъра. Можете също така да използвате техниката на харпуна, т.е. повредената зона е леко запечатана от противоположната страна. Ако платното леко се удря, тогава за да се отстрани този дефект, то трябва да се нагрее. Възстановяването на повредения площад на багета се осъществява лесно с помощта на нови фиксиращи устройства.

Една от често срещаните причини за повреда на таванния участък е водата, която се появява в резултат на наводнение от горния етаж. Без да пуска вода в стаята, таванното покритие започва да се простира и губи оригиналната си форма. За да се върне тавана за опъване към предишната форма, тя трябва да бъде повторно загрята. Когато влагата влезе в таваните на тъканите, се появяват тъмни петна, които за съжаление не могат да бъдат премахнати по никакъв начин. Единственият изход от тази ситуация е само пълна замяна на платното. Също така, по време на първоначалната инсталация на таван, трябва да се доверите на този вид работа само на добре утвърдена компания, в противен случай ще са необходими ремонтни работи за един месец.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Stretch таван - плат или PVC, което е по-добреStretch таван - плат или PVC, което е по-добре
Окачен или опънат таван за и противОкачен или опънат таван за и против
Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
Как да лепи опъвам таван - опцииКак да лепи опъвам таван - опции
Как да се грижим за опъна таванКак да се грижим за опъна таван
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
» » Ремонт на опъвам таван
© 2021 BggeHat.com