Некомплициран химическо чистене на килими със собствени ръце

Почистване на килима

Килими - най-доброто решение за подобряване на помещенията. Тази универсална подова настилка е подходяща за офис, дома и конферентни зали. И ако се грижите за него правилно и го почиствате навреме, сухо почистване на килима няма да е необходимо от дълго време.

Какво е килим

Хората винаги се опитват да украсяват домовете си, по-специално килимите, които са направени ръчно от вълнени и копринени нишки. Това бяха луксозни неща и дори не във всички богати къщи, които покриваха подовете. Но развитието на химическата промишленост значително улесни задачата за подобряване и затопляне на домовете ни.

На пазара има ролкови килими или килими - подови настилки от неограничена дължина, изработени от естествени и синтетични влакна. Въпреки че е на кратко, средно и високо килим трайност до голяма степен не зависи от височината на купчината и материалът, от който е направен, и плътността на тъканта.

Колкото по-силно е, толкова по-дълго ще ви издържи, без да променяте оригиналния му вид.

Как да почистите килима

Правенето у дома почистване на килима не е трудно. Достатъчно е да го вакуумирате няколко пъти седмично. Това трябва да се прави редовно, защото, прониквайки между влакната, частици прах и отломки допринасят за бързото им износване. Ако често вадите килима, то не се нуждае от сериозно почистване. Но рано или късно мръсотията ще проникне дълбоко в покритието и не винаги е лесно да се отървете от него.

Трябва ли да използвам прахосмукачка

Някой може да ви посъветва да използвате прахосмукачка. Разбира се, това е много удобно устройство. Но не забравяйте, че това е доста скъпо, а не всеки може да си позволи да го купи.

вакуум работа

Прахосмукачка срещу купчина

Освен това, според някои сметки, след което устройството е много влага, а ако килима е напълно суха, че е доста вероятен риск от мухъл по него, което в крайна сметка ще доведе до бързо влошаване на подови настилки. Такова устройство, като прахосмукачка, е идеално, ако се нуждаете от сухо почистване на килима в офиса, когато капакът е направен изцяло от синтетични нишки, които не се страхуват от влага.

Но у дома можете да използвате други методи, а за жилищни помещения обикновено се закупува килим, който съдържа повече естествени влакна.

Методи за почистване на дома

Най-лесният начин да опресните килима е да го почистите с обикновена сода за хляб. За да направите това, разбъркайте една чаена лъжичка сода в чаша вода и добавете колкото и да е ароматен подправки, например канела или карамфил. С помощта на пистолет за пръскане се разпръсква получената смес върху килима и след 30 минути се вакуумира.



Не можете да разтваряте содата във вода, а просто да поръсите килима върху нея, оставете я в продължение на половин час и след това да я почистите с прахосмукачка. За подобно химическо чистене можете да използвате специални прахове, които се продават в битови химически магазини. Само преди да почистите килима у дома с тяхна помощ, първо трябва да се почистят.

Три килими

Различни дрямка

Добър резултат се получава от всички видове шампоани и почистваща пяна за килими. Но трябва да запомните, че те, като всички видове химикали, могат да повлияят на цвета и структурата на вашето покритие. Затова, преди да се справите с бизнеса, внимателно прочетете инструкциите на опаковката и опитайте продукта на малък сайт на място, което не е много забележимо.

Използвайки шампоан или пяна, не забравяйте, че след прилагане веществото трябва да изсъхне напълно. В противен случай, мръсотията ще се придържа към повърхността на покритието, а химическото ви почистване няма да даде добри резултати.

Услуги на фирми за почистване

Огромен брой компании предлагат услуги за почистване на килими у дома. Те използват най-модерните машини и специални препарати, които премахват дори най-трудните петна и дълбоко замърсени замърсявания. Можете да се предлагат както мокро, така и химическо чистене.

Но заслужава да се отбележи, че професионалното почистване не работи за килими за нищо. Силните реактиви и силните технологии имат значителен ефект върху нейните влакна. Следователно, такова химическо чистене на килима се извършва веднъж месечно, а не по-често.

В къщи е лесно да се поддържа чистотата на подовата настилка, тъй като в апартамент или селска къща едва ли някой ходи на улични обувки. Но на обществени места никой никога няма да дойде на пода, за да сваля обувките си на входа, дори и там да има килим. И ако имате килим в офиса си, уверете се, че пред входа има специална матичка за защита от кал, за която можете да изтриете краката си. Това, разбира се, килим няма да спести от замърсяване, но мръсотия върху него все още ще бъде по-малко.

Услуги по почистване

Професионални произведения

Сериозно химическо чистене на килима в офиса също не трябва да се извършва повече от веднъж месечно. Но трябва да го вадите в края на всеки работен ден. В края на седмицата можете да направите мокро почистване. За тази цел, след като съберете прахосмукачката от малки частици и прах, избършете капака с леко влажен парцал.

Как да премахнете петна от килим

От случайни места, никой не е имунизиран. Особено, ако къщата е дом на малки деца. И ако някой случайно хвърли нещо на пода, не се паникьосвайте. Всички петна могат да бъдат отстранени, направете това веднага, докато разлетия материал се абсорбира в структурата на влакната. Почистването на килими в къщи е прост процес, но трябва да направите всичко бързо и гладко, след което ще получите отличен резултат:

  • Ако сте излели върху смляното кафе, чай или плодове и сок от червени боровинки, попийте петното да изсъхне с хартиена кърпа и го избършете с чиста кърпа, напоена с водка или слаб разтвор на оцет.
  • Ако на пода има смола или глина, поставете върху себе си парче лед. След като замърсяването стане твърдо, изстържете с нож.
  • Следи от мръсни обувки и мазни петна по килима избършете с кърпа, навлажнена с всеки препарат. След това изсушете това място с хартиена кърпа и го обработете с амоняк. Почистете килима и отново изплакнете с детергент, за да премахнете остатъка от мазнини и мръсотия от килима. Накрая избършете областта с гъба, напоена с чиста вода, и изсушете с хартиена кърпа.
  • Ако хит на вещества етаж боя или чертожните пера някого или химикалка върху покритието, а след това пред почиства килим чисти, чисти замърсени място кърпа, напоена с ацетон или подходящо петно.

Премахване на петна от килима, не забравяйте, че всички манипулации трябва да се носят от ръба на центъра. По този начин предотвратете разпространението на мръсно петно ​​по повърхността на килима.

заключение

Мощна прахосмукачка

Почистване на пода на къщата

По принцип няма нищо трудно за почистване на килима. Съвременните почистващи продукти и различни химически продукти помагат да се постигне това бързо и ефективно. С тях химическото почистване на килима не отнема много време дори за неопитна любовница.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите килима във вашия домКак да почистите килима във вашия дом
Килим на пода в холаКилим на пода в хола
Как да изберем качествен килимКак да изберем качествен килим
Избираме килими на подаИзбираме килими на пода
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Почистващ килим избираме народни и химически продуктиПочистващ килим избираме народни и химически продукти
Какви са подовите килими и как да се грижим за тяхКакви са подовите килими и как да се грижим за тях
Здрава покривка на килима на каучуковата основаЗдрава покривка на килима на каучуковата основа
Дълготрайно подово покритие за търговски килимиДълготрайно подово покритие за търговски килими
Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
» » Некомплициран химическо чистене на килими със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com